Nå skjer det – VIRKELIG!

Long time, no see. Ja, det var meg og denne bloggen. Bloggen er fortsatt med meg, og når det klør i fingrene, så skriver jeg. Det jeg nå skal fortelle dere, er en historie som startet for 1,5 år siden. 

Jeg har alltid hatt lyst til å bo, jobbe eller studere i utlandet. Det kan være fordi både mamma og pappa har bodd i utlandet. Det kan være fordi generelt mange i familien min har bodd i utlandet på et eller annet tidspunkt. Det påvirker, helt klart. Allikevel er dette en avgjørelse jeg har tatt helt selv. Denne reisen begynte vel strengt tatt for to år siden, da jeg ble singel. Det var da tankene om å virkelig søke studier i utlandet begynte. Nå var det min sjanse til å gjøre det jeg hadde lyst til. I januar 2017 var jeg inne hos STS på intervju. Det gikk fint, og her startet planleggingen av mine utenlandsstudier. Planen var å søke for å komme inn og dra i juni/juli 2017, etter at jeg hadde bestått bachelorgraden min. Planene ble litt forandret. Da jeg fikk jobb rett før sommerferien, tok jeg en vurdering. Det var viktigere for meg å få en fot innenfor i arbeidslivet akkurat da. Nå ser jeg at det var en god avgjørelse. 

Videre ble det januar 2019 som var mitt nye mål. I januar 2019 skal jeg til Australia. Nå var det bare å smøre seg med tålmodighet. Siden karakterene mine fra videregående er mer enn fem år gamle, måtte jeg ta en språktest. Selv var jeg ivrig på å få gjennomført denne testen fortest mulig, men dette var ikke mulig, da denne måtte ta tidligst seks måneder før avreise. Dermed var det stopp i prosessen fra juni 2017 til mai 2018. Jeg hadde jobben min, og den har jeg trivdes med. Jeg priser meg lykkelig over at jeg var heldig som fikk jobb, som har gitt meg erfaring, og noe å vise til når jeg kommer hjem igjen. Det har vært skummelt å snakke om dette, så jeg har holdt det for meg selv lengst mulig, i redsel for å bli skuffet. Det er noe å selv bli skuffet, men og måtte fortelle andre om skuffelsen i tillegg er noe annet. Det ville jeg unngå. Det var kun noen få av mine nærmeste kollegaer og venner som visste når jeg skulle inn på språktesten. En – to uker senere satt jeg med et skriv i hånden. Jeg var på jobb på folkebiblioteket, og hadde akkurat mottatt mailen, som sa at jeg hadde fått tilbud om studieplass ved University og the Sunshine Coast! Jeg satt i skranken og måtte ta meg sammen for å ikke begynne å grine. Akkurat da, kommer et ektepar til skranken. Jeg hører at de snakker engelsk og tenker “Shit, nå må jeg tenke fort og snakke engelsk”. På godt forståelig engelsk er disse to menneskene de første som får vite den gode nyheten. Jeg drister meg til å fortelle dem at jeg er redd for å ikke klare det, at jeg ikke føler meg så god i engelsk. “No problem, you can do it, for sure” sier damen, og det var det som gjorde at jeg scannet og sendte svar om at jeg takket ja til tilbudet denne dagen. 

x-default

Det er mye som skal ordnes i forbindelse med en så stor og lang reise. Frem til nå har jeg følt at jeg har veldig god tid, men nå føler jeg plutselig at jeg har dårlig tid og alt skal ordnes samtidig. Jeg venter på dokumentasjon på fagene jeg skal ta som jeg må legge ved søknaden til lånekassen, det skal søkes visum, nytt bankkort, sjekke om jeg må ta vaksiner etc. Jeg var spent på om jeg kom til å få permisjon fra jobben min, med tanke på at jeg kun har jobbet et år. Da jeg kom hjem fra en ukes ferie på Mallorca i høstferien, lå det et gledelig brev med innvilgelse om permisjon i hylla på jobben. Dette er jeg veldig takknemlig for. Hybelen min er sagt opp, og jeg flytter hjem til jul. Siden avreise ikke er før i slutten av januar får jeg en måned hjemme i Brumunddal, men det syns jeg bare er fint. Da får jeg tid til å kun fokusere og forberede meg til turen.

Det er litt uvirkelig. Det har vært som en drøm langt, langt borte. Nå er den her, og den blir til virkelighet. Jeg skal til Australia!

-Sandra

 

6 kommentarer
    1. Så utrolig spennende, og så utrolig gøy! Jeg flytter faktisk også til Australia i januar, for å gå et år på bibelskole. Har akkurat tatt IELTS / engelsk test selv, og fått tilbud om skoleplass. Visum og flybilletter gjenstår her også. Litt skummelt, men mest spennende og urolig gøy! Vi er tøffe jenter som reiser for å bo så langt vekk, men det klarer vi! Masse, masse lykke til. Dette blir bra <3 <3 <3

    2. Victoria: Så kult! 🙂 Hvor i Australia skal du? Ja, det er ikke bare bare å flytte så langt! Mye planlegging. Masse lykke til til deg også, også kanskje vi kan holde kontakten? 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg