Du må ikke tro jeg liker det

God søndag! 

Nå som det endelig begynner og våres tenker jeg på sommeren. Sommeren 2018. Sommeren som skal bli så bra! Min første sommer etter jeg fikk min første, fast jobb. 

Solen, Skyene. Regnet. Varmen. Kulden. Vinden. 

Jeg vil være tøff. Jeg vil bade. Spise is. Jeg vil le og slå ut håret. 

Være ung. Sorgløs. Leve livet. Nyte hver dag! 

Bli brun. Lukten av solkrem. 

Gå i bikini. Jeg vil gå i bikini. Men du må ikke tro at jeg liker det. 

 

 

Påskeferien 2017 

Det er ingen hemmelighet at jeg er tynn. Det er sånn jeg alltid har vært. Tynn. Spinkel. “Du er jo tynn som ei flis” er en kjent kommentar for meg. Men ikke tro at jeg liker det. Det å være tynn er greit. Det å være litt for tynn er ikke greit. Det var ikke det for meg, da jeg vokste opp. Nå har det snudd, og “alle” burde være tynne, slanke og passe inn over alt. Du må ikke tro jeg liker det. Jeg vil ikke, og er ikke en av de som bygger opp under kroppspress. Bildet over er et resultat av 100% bare meg. Ikke noe redigering. Ingen botox. Ingen silikon. Ingen matdiett. Ingen treningsplan. Jeg liker ikke at noe som har vært med på å bryte ned min selvfølelse nå er mere enn greit.  

Det er først nå i senere år at jeg har begynt å akseptere at jeg mest sannsynlig alltid vil være tynn. Jeg aksepterer meg selv. Mange kjente personer der ute sier at de ikke vil være med å bygge opp under dagens kroppspress, men hva gjør de? Jo, de tar silikon, de tar botox, de opererer både det ene og andre. Det blir  motstridende. Det blir dannet et bilde av det som er “nåtidens kroppsbilde”, som blir falskt. Vi vil ikke være naturlige lengre. Vi er forskjellige alle sammen, og jeg mener at vi, som mennesker, må godta oss selv sånn som vi er. Når det er sagt, så mener jeg ikke at vi skal slutte å ta vare på kroppen vår, vi skal ikke slutte å trene og spise sunt. Jeg mener bare at vi må balansere det, finne en middelvei, uten at det skal tippe enten den ene eller andre veien. 

Hvilke erfaringer har du med dagens kroppspress i samfunnet? 

Sandra


FØLG MEG PÅ FACEBOOK HER – FØLG MEG PÅ INSTAGRAM HER – FØLG MEG PÅ SNAPCHAT: @andreeasg93

 

2 kommentarer

Siste innlegg