Vi er ikke fryktløse!

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg kom over dette, men på facebook så jeg plutselig en annonse for et webinar om hvordan man håndterer frykt. Jeg stoppet opp fordi jeg dro kjensel på navnet, og tenkte “Har ikke jeg lest en bok som han har skrevet?”. Det er ikke noe galt med hukommelsen min, for joda, riktig, jeg har lest en av bøkene hans. Dermed klikket jeg meg inn for å lese om hva dette webinaret handler om. 

Jeg meldte meg på webinaret til Espen Simonsen om hvordan å håndtere frykt, som forøvrig var gratis. Det eneste jeg trengte å gjøre var å skrive inn navnet mitt og e-posten min, så kom resten av seg selv på e-post. Webinaret var på torsdag kveld kl.19, men da var jeg på fotballtrening. Da var det veldig fint at en har tilgang ut uken, sånn at jeg kunne se det i dag tidlig. Jeg satte meg ute i solen, hvor jeg puttet i øreproppene og lyttet og noterte flittig i en time.  jeg skal ikke skrive om alt som ble sagt på dette webinaret, men jeg vil gi noen av tipsene videre til dere. 

Det første jeg fikk beskjed om å gjøre: 

♥ På en skala fra 1 – 10 ; I hvor stor grad begrenser frykt deg i å leve det livet du drømmer om? 

For meg ligger dette spørsmålet på en 7, altså frykten som jeg føler på for ulike ting i ulike settinger er ganske stor. Dette er en dårlig ting som jeg gjerne vil bli jobbe med. Espen mener videre at: 

«Den alle beste investeringen er i vår egen personlig utvikling, og bli et bedre menneske enn det vi var i går.»  

Det finnes tre ulike typer frykt: 

 • Ekte frykt – Dette er den frykten som kommer inn å redder oss. En lifesaver. 
 • Sunn frykt – Dette er frykten vi har for å miste noen og som skjerper oss. Vi frykter fordi vi elsker. 
 •  Irrasjonell frykt – Dette er den frykten som holder oss igjen fra å gjøre det vi har lyst til. Den frykten som gjør at vi ikke tørr å gå utenfor komfortsonen vår. 
   

Webinaret inneholder mye mere, og dette var bare en smakebit på noe av det Espen pratet om. Jeg føler at dette hjalp meg, i forhold til å bli mere bevisst på hvordan jeg kan håndtere min egen frykt. Vi sliter alle sammen med en form for frykt, enten den er i liten eller stor grad. Du får konkrete eksempler og metoder for å håndtere frykten, noe jeg syns var lærerikt. I tillegg forklarer Espen på en veldig lett måte, uten store vanskelige ord. Jeg tror at alle kunne ha godt av å høre på et sånt kurs, for ingen av oss er fryktløse. 

Du kan sjekke ut Espen sitt arbeid HER 

Sandra


FØLG MEG PÅ FACEBOOK – HER  FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM – HER  FØLG MEG PÅ SNAPCHAT: @andreeasg93

2 kommentarer
  1. Hørtes veldig interessant ut 🙂 Tror nok det er mange (meg inkludert) som lar frykten ta over livet noen ganger… Der man ikke tør å gjøre ting man egentlig har lyst til fordi man er redd ;o

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg