Språklige gleder og gremmelser

God morgen! 

På jobben har vi en bok som heter Sjærlighet og sjøttkaker – språklige gleder og gremmelser. Som blogger syns jeg det er viktig med et godt språk. Du skriver noe som flere tusen leser og kommenterer, da må språket være på plass, mener jeg. Denne boken tror jeg mange bloggere kunne ha godt av å lese.  Dette er ikke ment for å rakke ned på bloggere, snarere er det heller et innlegg for at jeg ønsker at dere blir enda bedre bloggere. 

Isabel skriver: “…og etter at jeg postet på mystory av innholdet i pakkene var det utrolig mange av dere som ønsket dere innlegg der jeg viser dere alt.”  Jeg sier bare en ting; setningsoppbygging. Her burde det stått “…og etter at jeg postet innholdet i pakkene på mystory, var det …”. 

Sophie Elise skriver: “- Jeg endelig har fått resultater fra treningen, altså synlige muskler. Herregud da ble jeg så stolt, og jeg HATER å trene. Jeg liker det etter, kanskje i små sekunder underveis, men jevnt over er det forferdelig. Da jeg så meg selv i speilet i dag tenkte jeg WHAT, er det meg?” Her sier jeg; fullfør setningene dine. Her burde det stått ” At jeg endelig har fått resultater fra treningen….. Jeg liker det etterpå, kanskje i noen sekunder underveis…” 

Pilotfrue skriver: “Lokalet var helt perfekt til eventer som dette og akkurat passe stort til mine nesten 100 gjester.”  Det er viktig å være konsekvent om en skriver om noe i nåtid, fortid eller fremtid. Her burde det stått “Lokalet er helt perfekt til eventer som dette, og akkurat passe stort til mine nesten 100 gjester.” 

Sofie skriver: “Her hadde jeg akkurat blitt 18-år og var på bursdagsfest i Drammen, wuuhuu!! #browgoals?”. Helt grei setning, men det skal stå “Her hadde jeg akkurat blitt 18 år og var på bursdagsfest i Drammen, wuuhuu!! #browgoals? ” Akkurat denne var veldig småpirkete, men rett skal være rett. 

Dette er bare noen eksempler på ting, som jeg legger merke til når jeg leser andre blogger. Mange vil kanskje mene at dette er usynlige feil, eller at jeg er veldig pirkete. Det kan være tilfelle, men når jeg leser en setning og den ikke er riktig, så stopper den for meg. Jeg vet ikke om det er fordi jeg alltid har vært glad i å skrive, eller det faktum at jeg er bibliotekar, men hjernen min registrerer de minste feil i en setning. Det er helt klart flere måter å skrive en setning på, så dette er ikke en ren fasit. Det er kun min mening og hvordan jeg syns at det burde vært skrevet. Et av kriteriene for å skrive en god blogg er nettopp språket. Toppbloggere får betalt 40 000 +++ i måneden for å dele sin hverdag, både opp  og nedturer. Det er sikkert flott, men ikke med masse språkfeil. Jeg vet med meg selv at jeg også har skrivefeil, derfor bruker jeg god tid når jeg skriver innlegg. Jeg får også av og til noen til å lese igjennom innlegget før det publiseres. 

 

Hva er ditt viktigste kriterie for en god blogg? 

Sandra

 

 

 

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg