Jeg bor i denne jakken!

God torsdag! 

De siste dagene ar jeg tenkt på at jeg kanskje har fått noen nye lesere, og da syns jeg det er viktig å gi et lite innblikk i hva jeg driver med. 

Høsten 2014 begynte jeg å studere ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg visste egentlig ikke hva jeg ville utdanne meg til, og havnet ganske så tilfeldig på studiet bibliotek – og informasjonsvitenskap. Jaha tenker du som leser dette, og klør deg litt i hodet. Ta det med ro, det gjorde jeg også da jeg søkte. Det skulle allikevel vise seg å være det jeg fikk en bachelor i. Det jeg ble mest overrasket over var at studiet var såpass variert, med tanke på fag. 

1. studieår – 1.semester

♥ Informasjonssystemet 
♥ Bibliotek og samfunn
♥ Praksis 

1. studieår – 2. semester

♥ Kunnskapsorganisasjon
♥ Litteratur og kulturformidling
♥ Praksis 

Dette er bare noe av det som en må gjennom. Det er alltid blitt sagt at studieår nummer to er det vanskeligste på dette studiet, noe både jeg og mine studievenner kan skrive under på. Definitivt. Det ble faktisk to eksamener som jeg strøk på, men jeg trengte bare å ta opp igjen en av de. Den andre klagde jeg på, og til min store overraskelse, bestod jeg med god margin…ja, ikke bare god margin heller, for jeg fikk faktisk en C. 

Når studiet nærmet seg slutten begynte jeg så smått å søke jobber, for jobb måtte jeg jo ha. Det var håpløst, jeg fikk avslag på avslag. På dette tidspunktet søkte jeg litt her og der, både på bibliotek og andre steder. En av stedene var på Dokka videregående skole. De hadde lyst ut en bibliotekar stilling på 60%. Noen uker senere ringte telefonen min. Den var med beskjed om at de gjerne ville ha meg inn til et intervju. En glede over at jeg endelig hadde fått napp var stor og jeg dro på intervju. En – to uker etterpå ringte telefonen min igjen. Denne gangen med beskjed om at jobben var min, hvis jeg ville ha den. 

Våren 2017, etter tre år på høgskolen hadde jeg endelig en bachelor i bibliotek – og informasjonsvitenskap. Ikke nok med det, jeg hadde også fått meg fast jobb før endt studie. Det var deilig å kunne bruke sommeren til å jobbe på bibliotek og få min første lønning som bibliotekar! Dette var da sommerjobben jeg hadde på Stange, og der var jeg alle tre sommerene mens jeg studerte. I august flyttet jeg til Dokka og nå begynte arbeidslivet! 

Tidligere i år kjøpte jeg meg en jakke på jobben. Det var med inspirasjon fra lærerne på Helse – og oppvekstfag, som har så og si like jakker. Når jeg er den eneste på min arbeidsplass som er bibliotekar, så syns jeg det var på sin plass at jeg også skulle ha en jakke, som forteller at jeg er bibliotekaren hvis noen lurer: 

Ja, hvor kul er ikke denne jakken? Tror ikke det er mange bibliotekarer som har en så kul jakke faktisk, hehe. Den er så god å ha på seg, og til tider så bor jeg i den. 

Sandra  

 

2 kommentarer

Siste innlegg