Telefonen som ga meg muligheten

Sommeren 2016 fikk jeg en telefon. En telefon som skulle gi meg nye muligheter og nye utfordringer. Det var et ukjent nummer, og jeg sjekker alltid hvem som står bak nummeret før jeg ringer opp igjen. Personen i andre enden presenterte seg som en dame fra tv-selskapet monster. 

Da jeg gikk på VGS så jeg på et program som het Valdres Teens. Jeg syns det var et veldig bra program, fordi det fulgte helt vanlige ungdommer gjennom hverdagen og siste året på videregående. En av jentene, Isabelle  var halvt rumensk. Hun fikk livet sitt snudd på hodet da hun og familien ble hentet midt på natten og transportert ut av landet. Etter dette programmet kontaktet jeg henne, fordi jeg lurte på noe i forhold til at hun var halvt rumensk. 

Damen som ringer fra Monster sier at de har blitt tipset om meg fra Isabelle. De kan fortelle meg at de er på utkikk etter ungdom til en ny TV-serie de skal lage. Damen har fått vite at jeg er adoptert og at jeg har møtt min biologiske familie. “Vil de ha med meg?” var noe av det første jeg tenkte. Det ble fort fullt av spørsmål oppe i hodet mitt. Heldigvis fikk jeg noen dager til å tenke på, med beskjed om at dette var kun hvis jeg ville. Resten av sommerleiren på Utøya brukte jeg til å gruble, vri og vende på telefonen jeg nettopp hadde fått. 

Noen dager senere sitter jeg i feriehuset vårt i Trøndelag. Dagene har jeg brukt til.å snakke med mamma, pappa og broren min om denne telefonen jeg fikk og hva den egentlig innebærer. Jeg er 21 år og har blitt forespurt om å være med på TV. Det er ikke hver dag en får en sånn telefon. Å skulle fortelle sin historie foran “hele” Norge er ikke det samme som å fortelle den til nye folk jeg møter, som lurer på historien min der og da, ansikt til ansikt.

Jeg tar et valg. I samråd med familien min bestemmer vi oss for å si ja. TV-serien får navnet FML (Fuck my Life), som skal dele historiene til ungdom, om hvordan det er å være norsk ungdom i dagens samfunn. Vi er mange som skal være med i serien, og den blir delt inn i fire temauker. Denne muligheten gir meg nye utfordringer. Vi må filme oss selv, snakke til et kamera, være åpne og by på oss selv. Før jeg får være med i programmet er jeg også hos en TV psykolog som skal sjekke at “alt er i orden”. Det er krevende, og for første gang syns jeg det er utfordrende å fortelle min historie. Jeg vil fortelle den på en best mulig måte. Jeg ble filmet i studioet til TV 2 på Karl Johan, jeg ble filmet hjemme i det som da var leiligheten til meg og eksen min, og vi filmet hjemme i Brumunddal. Det ble en fin episode, hvor jeg fikk fortelle historien min til det norske folk. 

Episoden kan du se HER 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg