Facebook i arbeidstiden?

Hei!

Etter at jeg fikk min første jobb, har jeg tenkt på dette. Vi bruker facebook til alle døgnets tider fordi det bare er sånn. Det er en sosial plattform. Men er det egentlig greit å bruke denne plattformen i arbeidstiden? Vi har de som mener at Facebook, Snapchat og Instagram tilhører fritiden og at når vi er på jobb, så er vi på jobb. Hvorfor er det sånn?. Må det være sånn? 

Jeg personelig bruker Facebook aktivt i min arbeidshverdag. Skolebibliotekarer jobber som oftest alene, og det kan bli ganske ensomt til tider. Nå høres det ut som at jeg bruker Facebook for å sosialisere meg, og det er faktisk ikke så langt i fra sannheten. Som sagt, vi er alene, og hvordan skal vi da få diskutert faglige spørsmål, utvekselet ideer eller få faglig innput?. Jo, Facebook, Instagram og Snapchat. I Oppland har vi en egen facebook-gruppe for skolebibliotekarer, og dette er jeg sikker på eksisterer andre steder i landet. I tillegg finnes det en egen bytteside for alle bibliotek, uavhengig om dette er skole eller folkebibliotek, for hele Norge. 

I tillegg ER jo en del av jobben min å bruke sosiale medier. Jeg jobber på en videregående skole, da blir det ganske så naturlig å bruke disse plattformene, fordi det er her elevene er i sin skolehverdag. Når de sitter henslengt på biblioteket er det mobilene de driver med. Jeg er såpass nærme elevene i alder at jeg selv vet hvordan denne hverdagen er. Det er den store fordelen med å være ung og jobbe som bibliotekar, du er der ungdommen er mentalt når det gjelder sosiale medier. Når jeg får nye bøker til biblioteket legger jeg det ut, både på Fronter, Instagram og Facebook. Jeg har også egen Snapchat for biblioteket, men har ikke blitt helt komfortabel med å bruke den ennå. I de senere årene syns jeg at bibliotekene har blitt utrolig flinke på å bruke sosiale medier. Et eksempel på et bibliotek som har fått til konseptet med “Bookfacefriday” er Levanger bibliotek. De heter levbib og du kan følge de HER

Det jeg liker best med jobben som bibliotekar, er at du har så mye muligheter til å være kreativ. Det finnes utallige måter å bruke bøker på, utenom det å sette seg ned for å lese. Har du en bok som skal kasseres, så bruk den heller til å lage et bokjuletre til jul, eller bruk sidene til å brette deg et juletre. Det er bare opp til deg selv å bestemme hva du vil gjøre i ditt bibliotek, og dette er mye være takket sosiale plattformer som Facebook, Instagram og Snapchat. Dermed sier jeg bare: Hurra for sosiale medier i arbeidstiden! 

 

Sandra

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg