Bor du i Oslo og bruker Tøyen bibliotek? eller kjenner noen som gjør det?

 • 18.03.2017 - 15:58 

God lørdag alle sammen! 

I dag skal dere få hjelpe meg med noe veldig viktig! To av mine medstudenter skriver bacheloroppgaven sin om meråpent bibliotek på Tøyen. I den anledning har de laget en spørreundersøkelse som de gjerne vil få svar på. Derfor kjære dere, hvis du bruker denne filialen eller du kjenner noen som gjør det, så vær så snill g send denne videre! Jeg vet at mine to medstudenter hadde satt veldig pris på dette og jeg vil gjerne hjelpe dem! På forhånd, tusen takk! :) 

Du kan svare på spørreundersøkelsen HER

Sandra 

Smart tips til pensumtekster

 • 31.07.2016 - 16:04

Hei!

De er søndag og den beste dagen i uka, spør du meg. En dag for å sove lenge, våkne opp, kanskje sovne litt igjen, før man flytter seg ut til sofaen og blir liggende der resten av dagen. Vi var invitert til et vennepar av oss i går i Lillestrøm. Der spiste vi masse god grillmat med tilbehør og en helt fantastisk panacotta, toppet med rørt jordbær til dessert. Så var det tid for å spille holleywood, noe vi alltid gjør sammen med dette venneparet av oss og det er veldig hyggelig. Siden hollywood består av ganske mange runder, 16 for å være nøyaktig, ble klokka 03.00 før vi begynte å se hjemover. Gjermund fikk låne bil hos jobben i helgen, siden vi visste at det kom til å bli sent og kollektivt ikke var et alternativ så sent. En veldig koselig kveld og vi la oss stappmette og fornøyd (Gjermund vant spillet, så  han var nok mest fornøyd). 

video:video1469962235

 

I morgen er det mandag og 1.august allerede, tenk på det! I den kommende uken skulle jeg egentlig sittet med en konteeksamen, etter at jeg strøk nå til våren, men det ble endringer i planene. Det har jeg kanskje ikke skrevet her på bloggen, men jeg var så heldig å få medhold i klagen min og jeg gikk opp hele tre!! karakterer. Det var ikke forventet, men jeg sier jo ikke nei takk til å slippe å konte. Nå slipper jeg jo dette og kunne derfor melde meg på sommerleir på Utøya igjen (jeg meldte meg av da jeg fikk datoen for konteeksamen), noe jeg ser frem til! Det jeg egentlig  skulle frem til, er at jeg har begynt så smått å forberede meg til skolestart om tre uker. Det ble til at jeg satte meg ned for å lese en pensumtekst for så å skrive den ut. Da jeg skulle skrive den ut, fikk jeg en ide som gjør at jeg slipper å få sååå mange ark og en enkel måte å samle pensum på (se videoen over). Ved å skrive ut sidene sånn, kunne jeg brette de og lage en liten bok! Som dere ser i videoen, så blir det noen blanke sider mellom, fordi de ikke er tosidig, noe jeg syns var litt dumt....helt til jeg kom på at på disse sidene kan jeg skrive mine egne notater! På denne måten trenger man ikke hauger med notatblokker ved siden av. Om jeg må få si det selv, så syns jeg at det var ganske smart og jeg skal definitivt bruke denne måten ved flere pensumtekster. 

♥ Syns du det var smart? 

Sandra

 

Endelig sommerferie

 • 07.06.2016 - 18:02 

Hei!

På fredag hadde jeg siste dag i praksis hos Hamar bibliotek. Det var veldig rart, for det føltes ut som jeg akkurat hadde startet. En periode på 5 uker går utrolig fort og før man vet ordet av det, så er det over. Jeg har ikke skrevet så mye på bloggen i det siste og heller ikke noe om praksisen. Det var utrolig hyggelig å få være hos Hamar bibliotek. De ansatte var/er koselige og hjelpsomme. Etter min første praksis i Brumunddal mistet jeg litt lysten på å jobbe i bibliotek, men dette har heldigvis tatt seg opp igjen nå. Jeg er glad jeg går et studie hvor man må ut i praksis. Det gir muligheten til å virkelig få testet om det er dette en vil jobbe med og det gir et avbrekk fra bare lesing og forelsninger. I denne praksisperioden skulle vi også gjøre en undersøkelse som skulle resultere i en oppgave som blir vurdert som en eksamen. Når vi først ble presentert for denne tenkte jeg at dette kom jeg ikke til å klare og at jeg grudde meg veldig. Etterhvert som jeg fikk plassert hva jeg ville undersøke og kom i gang, har jeg nesten kost meg med oppgaven. Ble veldig fornøyd og den ble levert på torsdag. I går, mens mange fortsatt sitter med eksamen startet jeg sommerferien! Det er veldig godt å ha ferie nå kjenner jeg. I år som i fjor, har jeg fått meg sommerjobb hos Stange bibliotelk, hvor jeg ska jobbe hele juli. Til høsten er jeg 3.års student og jeg syns det er veldig rart, for jeg startet jo nettopp på studiet. Det sies om studieløpet vårt at 2.året er det vanskligste, noe jeg har merket med tanke på å ha strøket på to eksamener. Håper derfor at dette er sant og at 3.året går litt mer knirkefritt. Det krever mer, men vi har jo også valgt mer selv hva vi vil og da er man mer forberedt på hva som venter. 

 

♥ Er du ferdig på skolen?

Sandra

Nå skal det nytes

 • 22.04.2016 - 08:46

God morgen! ♥

I går leverte jeg eksamen i Kunnskapsorganisasjon og gjenfinning 2.2 og det føltes helt fantastisk deilig. For litt under et halvt år siden, ved juletider, trodde jeg at jeg kanskje ikke fikk tatt denne eksamen. Siden jeg strøk og måtte konte, var det veldig vanskelig å se for seg at jeg skulle komme meg gjennom dette semesteret. Men så kommer man seg videre. Livet skal ikke alltid være enkelt, selv om vi lever best i komfortsonen hvor ingenting kan gå galt. Dermed er jeg ferdig med KoG 1.1, 1.2, 2.1 og 2.2. Siden jeg har valgt å ha dette faget til høsten og skal skrive bachleor i det til neste vår, så må jeg gjennom KoG 3.3 også. Heldigvis så skal vi ha om webprogrammering, noe jeg virkelig seg frem til. Nok om eksamen og skole for i dag.

 

I dag er det fredag og det betyr en etterlengtet helg, selv om jeg har vært hjemme hele uka. Bare slappe av og nyte det så lenge det varer. Senere i dag skal jeg møte to veninner fra skolen, siden de skal på veiledning til praksisprosjektet. Utover det, så vet jeg ikke så mye om hva dagen vil bringe, og godt er vel det, eller hva?
 

♥ Sandra

Du får panikk!

 • 21.04.2016 - 08:52 

God morgen! ♥

På tirsdag fikk vi eksamen og det første som slo meg var «Dette skal jeg få til» ?..så gikk det noen timer og tankene endret seg ganske fort og plutselig satt jeg i full panikk og angst, fordi tankene hadde vendt om til « De vil at vi skal ha max 10.000 tegn?dette klarer jeg ikke, hvordan jeg få til å få sååå mange tegn?». Som dere skjønner, ble jeg grepet skikkelig av panikken, noe jeg ikke unner noen. 

Heldigvis for meg, har dagene gått bedre og i dag sitter jeg igjen med finpussen og i kveld blir jeg nok å levere. Etter tidligere eksamner har jeg vært i lykkerud over å være ferdig og jeg er ganske så fornøyd med min egen innsats. Helt til resultatet kommer, så denne gangen har jeg funnet ut at jeg skal være skikkelig ikke fornøyd og heller bli positivt overrasket, haha. Jeg vet det er en litt negativ tankegang, men sånn blir det altså når du ikke får så gode resultater som man håper på.  

♥ Hvordan føler du deg etter eksamen?

Sandra

Dra meg baklengs inn i eksamenskassa...

 • 15.04.2016 - 10:00 

God morgen!

På onsdag hadde jeg semesterets siste forelesning og kollokvie med de gode studieveninnene mine. Syns at dette semesteret har gått skremmende fort og de to neste ukene har jeg to hjemme eksamener. Hvis jeg skal si noe om dette semesteret i forhold til i høst, så kan jeg med hånda på hjertet si at jeg har mere oversikt over pensum! Det har vært veldig deilig de siste gjennomgangene av fagene å forstå hva lærern har snakket om, og faktisk huske at dette har jeg fått med meg og forstått. Det gir litt bedre utgangspunkt til eksamen. Nå skal jeg bruke de siste dagene til å kontrollere at jeg har oversikt over pensum og bare slappe av. Det ga meg litt angst at jeg strøk til jul og nettopp har tatt konte eksamen, men jeg lever i den gode tro på at dette klarer jeg og hva er det verste som kan skje? Jo, jeg stryker og må ta den på nytt. Men hei, jeg har klart det en gang, da klarer jeg det igjen hvis det skulle bli aktuelt. 

♥ Har du eksamen snart? 

Sandra

Et aldri så lite sjokk

 • 31.03.2016 - 15:36

 

 

God dag!

Først og fremst, tusen takk for alle de fine kommentarene med gratulasjoner på at jeg bestod eksamen! Jeg hadde aldri tenkt på at jeg skulle få noe respons på det. I dag som tankene har summet seg litt, så fikk jeg et lite sjokk. Jeg skulle inn for å sjekke statistikken over karakterene på denne eksamnen og da ble jeg litt målløs. Tanken min har vært at de fleste som tar konteeksamen består og at ingen pleier å stryke, men der tok jeg jammen feil! Det at hele sju stykker stryker på konteeksamen er ganske utrolig. I går var ikke jeg så veldig glad over karakteren jeg fikk, men når jeg i dag ser at det er så mange som strøk, priser jeg meg lykkelig over at jeg hvertfall bestod! Det skal ikke klages noe mere fra min side og jeg skal jammen meg ikke stryke på noen flere eksamner.

 

Sandra 

Jeg bestod!

 • 30.03.2016 - 20:47 

God kveld!

I dag har jeg fått den gledelige beskjeden om at jeg bestod konteeksamen! Det var utrolig deilig. Eller først ble jeg veldig skuffa over karakteren fordi jeg følte at jeg gjorde en veldig god innsats og la mye jobb i oppgavene. Etterhvert, når jeg videre fikk vite at det var andre som strøk denne gangen også ble jeg veldig glad for å bestå. Dermed har jeg 90 studiepoeng som betyr at jeg kan gå ut i praksis! Det skulle jeg gjort uansett, men da måtte jeg fått ettergodkjent praksisen pga at kvoten om 90 studiepoeng ikke hadde vært oppfylt. Det er så deilig å vite at jeg kan ta de neste eksamene, og de er bare om to uker allerede, så nå må jeg virkelig lese for harde livet. Jeg har vært flink til å lese mesteparten av pensum som er til de forskjellige timene, men man kan jo aldri få nok lærdom, så nå må det begynne å sette seg noe i topplokket.

Sandra

Påsken og tiden fremover

 • 28.03.2016 - 19:42

Hei og god kveld!

Det starter alltid med at jeg føler at bloggen går skikkelig bra. Det føles godt å blogge og jeg vil virkelig klare å lage en god blogg med mine egne historier fra hverdagen. Nå har det vært påske, noe som betyr at jeg har foretrukket familie og være ute fremfor det digitale. Vi var på en veldig søt, liten hytte på Gålå som ligger i Gudbrandsdalen, noe som var skikkelig koselig. Etter jeg flyttet hjemmefra syns vi det er viktig å kunne samles som en familie hvetfall 1-2 ganger i året over en litt lengre periode. I sommer skal vi nok på en familieferie, som den vi var på i fjor på Island. Selv har jeg veldig lyst til å reise til London, men vi har også nå snakket om å dra til Danmark på sykelferie. Uansett hvor det blir, gleder jeg meg veldig!

I påsken fikk jeg en e-post som også gledet veldig. I mai-juni skal jeg være i praksis og nå har jeg fått vite hvor jeg skal være! Heldigvis fikk jeg førstevalget mitt som er Hamar bibliotek i det "nye" kulturhuset. Det er kun 2 år gammelt, så jeg føler jo at det er ganske nytt ennå. Har ikke vært inne der mer enn 2-3 ganger, så det blir spennende å få bedre innblikk i biblioteket. En annen gladnyhet i påsken er jo at jeg skal jobbe på Stange i sommer, altså sommerjobb og nå vet jeg at jeg skal jobbe der hele juli! Det blir fint. Dermed mangler jeg bare å prøve å få litt jobb på Hamar resten av sommeren, for det blir litt lenge å gå uten jobb hele juni og august. I starten av august skal jeg nok mest sannsynlig på sommerleir med AUF på Utøya, noe jeg gleder meg veldig til allerede!

Innen torsdag skal jeg ha fått svar på konteeksamen min, noe jeg gruer meg ganske mye til. I en periode nå har jeg vært ganske sikker på at jeg kommer til å bestå, men det er jo ingenting som er sikkert før jeg sitter med resultatet. I morgen er det skole igjen og jeg har prøvd å forberede meg litt. Kroppen er ikke helt i toppform, så jeg håper at en god nattsøvn skal forhindre at jeg blir liggende med forkjølelse nå, for DET har jeg IKKE tid til.

♥ Har du hatt en fin påske?

Sandra

 

Tanker på en lørdag kveld

 • 30.01.2016 - 22:19

God sen kveld.

 

Jeg får litt dårlig samvittighet de dagene jeg ikke blogger, siden jeg sa at jeg skulle bli flinkere, men motivasjonen går opp og ned. Når jeg klikker meg inn på profilen min og ser at statistikken min går opp til tross for at jeg ikke har blogget på noen dager, da blir jeg motivert. De siste dagene har vært ganske vanlige. Det skjer ikke så mye spennende i livet mitt for tiden. Det går i det sammen, studier og forberedelser til konteeksamen. Det surrer mye oppe i hodet med tanke på å ta opp igjen eksamen. Innerst inne håper jeg på at det plutselig skal stå en E i stedet for "Ikke bestått" eller "resultat sperret" som det nå står, siden de har mottat klagen min. Jeg skjønner på den ene siden deler av hvorfor jeg har strøket, mens på en annen side, har jeg brukt akkurat den samme pensumtekst og samme sidetall på en oppgave hvor en får B mens jeg får "fyller ikke minstekrav". De har også tatt hele oppgave 1 under en kam, og det eneste jeg får ut fra begrunnelsen min er at de mener jeg ikke fyller minstekrav, ikke relevante pensumtekster. Jeg blir ikke helt klok på det og er veldig glad for at jeg bestemte meg for å klage. Det er nå en som har fått medhold i klagen sin, for det er 31 i stedet for 32 som har strøket (statistikk). Det kan også virke som jeg har hatt en ekstern sensor, siden det stod "kommisjonens begrunnelse" i stedet for at jeg fikk begrunnelsen fra en av lærerne. Uavhengig av om jeg plutselig består eller om jeg må ta den opp, forbereder jeg meg på det siste. De fagene vi har dette halvåret virker veldig greie og jeg henger med når det kommer til pensum og forelesninger (ikke vært borte fra forelesning ennå). Dette semesteret kommer til å gå innmari fort, med tanke på at vi har eksamen allerede i april også har vi praksis i mai - juni, noe jeg gleder meg masse til. Nå fokuserer jeg på konteeksamen og komme meg gjennom dette semsteret før jeg kan ta en velfortjent sommerferie, selv om jeg skal jobbe. 

 

♥ Må du ta konteeksamen?

♥ Hva har du gjort i dag?

 

Sandra

# Dentidenavåret

 • 03.12.2015 - 14:40I dag har jeg levert den første eksamen min og gjett om det var deilig! Det er sikkert mange av dere der ute som også sitter med eksamen, enten det er hjemme eller på skolen. I år har jeg heldigvis bare hjemmeeksamen, noe jeg syns er helt greit. Ved å ha hjemmeeksamen, slipper man det intense puggepresse, men selvfølgelig, du må jo ha orden i pensum og du burde vite hvor du finner ting. Ser at det er mange som skriver så mye fint om desember, men for min del, i år er det bare stress! På mandag har jeg neste hjemmeeksamen, en tre-dagers og den skal være ferdig til den 10.des. Videre er det helg, også har jeg den siste eksamen fra 14-17.des og det er så innmari kjipt! Hadde heller tatt eksamen i november hvis det ar mulig for å slippe å ha de så tett på julen. Akkurat for øyeblikket, selv om jeg har levert en eksamen i dag, sitter jeg med skuldrene helt under ørene. Det er ikke tull at man blir stresset av eksamen og siden jeg stod opp i dag til nå, har jeg fått en ny blemme på leppa. Mon tro om jeg er stressa? I tilleg bestilte jeg en pensumbok i dag, som jeg helst skulle hatt til hjemmeeksamen på mandag (ja, jeg burde jo ha fått tak i den myyyye tidligere), men det slo meg ikke før i dag. Det er helt sikkert ikke krise om den ikke er her innen mandag, men du vet, det hadde vært veldig greit. Nå skal jeg prøve å slappe av litt i helgen før den neste eksamen og håper at den også går greit. Ønsk meg lykke til :) 

Har du eksamen snart? 

 

♥ Sandra

Skriving av oppgave

 • 26.11.2015 - 19:12Det er den tiden av året igjen, hvor oppgaver skal leveres og eksamener skal skrives og pugges til. I starten av skoleåret er jeg alltid veldig motivert og bestemt på at dette året skal jeg lese pensum og gjøre det bra, men når jeg kommer til november/desember vil jeg helst grave meg ned under dyna, og håpe at ingen finner meg. Det var kanskje litt overdrevet, men av og til får jeg den følelsen. Vi begynte med et fag som heter BIB2100 eller tekststudier om du vil, 28.september. Det er litt under to måneder siden! Dette er bare et fempoengsfag, men vi har hatt to dager hver uke hvor vi har hatt dette faget, så det har vært intenst. I løpet av denne tiden har vi funnet ut hva vi ville skrive om, vi har funnet en problemstilling, hatt fremlegg om enten analysen vår eller anmeldelsen og vi skal skrive en 5-sider analyse av et verk og en 2-siders anmeldelse av et verk. Det fine med dette faget er at det har vært ganske frittstående, dermed har vi hatt mulighet til å velge ganske fritt, bare det var visuelt.  

Jeg valgte å skrive om verbal humor i brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet, fordi jeg var ganske sikker på at jeg ville skrive om humor. Det er vanskelig å skulle skrive analyser og akaemisk hvis en aldri har gjort det tidligere, noe jeg har, men ikke fortvil, det kommer etterhvert! Det trengs bare litt øving og feiling. På høyskolenivå blir lærerne helt hysteriske når det kommer til litteraturlister! Det sier jeg dere, det kommer dere til å høre maaaange ganger i løpet av studietiden. Det virker kanskje lett, men å skrive litteraturliste er krevende! Du må følge en viss standard og det skal stå alfabetisk og du kan IKKE skrive noe i litteraturlista som ikke er referert til i teksten og motsatt! Det er fyfy!. Uansett, jeg har nå bikket over på side seks i oppgaven min og jeg er så glad, fordi jeg ser en ende på denne oppgaven! En stund følte jeg at jeg stod helt fast, men nå har det løsnet og forhåpentligvis ligger oppgaven klar til levering i løpet av neste uke. 

 

Har du oppgave/eksamen? 

Sandra

Studieåret 15/16

 • 20.08.2015 - 15:08

Hei!

Ligger på senga hvor jeg slapper av litt. Det er så fint vær ute men har litt vondt i hodet og litt svimmel, så tar det litt rolig. Denne uka har jeg vært på skolen tirsdag, onsdag og i dag men i morgen er det ingen undervisning. Skal bruke morgendagen til å vaske litt klær og div. Skal også til kusina og tanta mi som bor her i nærheten av oslo. I går fikk jeg beskjed om at jeg er en av de ti heldige som vant billetter til filmen Pøbler, gleder meg masse til å se den!

Dette studieåret tror jeg blir veldig bra! Hvertfall frem til jul. Har kommet meg inn i leserutinene mine så jeg har lest til hver time. Da er det enklere å følge med på hva læreren snakker om og skjønne det. Vi har mange langhelger hvor vi har "fri" på både fredag og mandag så da må selvdisiplinen slå inn for min del men tror det skal gå bra. Dette blir et spennende halvår!

- Sandra

Firt day of school

 • 18.08.2015 - 07:36God morgen!

 

I dag er det første skoledag og for øyeblikket nyter jeg en god frokost. Utrolig nok, så gruer jeg meg ikke sånn jeg gjorde i fjor og året før der. Ja, jeg tror faktisk det er første året jeg ikke gruer meg. Det blir spennende å bli introdusert for noen nye lærere og nye fag. Jeg er alltid veldig motivert ved et nytt skoleår og vil alltid gjøre det veldig bra. Det sies at det første året på høgskole er det vanskligste, så hvis du kommer deg gjennom det så er det enklere å komme seg gjennom de neste årene. Håper virkelig at dette er sant, noe jeg tror fordi man vet litt hva man går til, hva som kreves av en og du har kjenneskap til fagene. Du vet også kanskje hvordan du skal studere best mulig. Akkurat på det punktet føler ikke jeg at jeg har funnet helt min vei ennå, men jeg prøver meg frem og så lenge jeg består eksamen er det egentlig det samme hvordan jeg har studert. Denne dagen blir spennende og i morgen skal Gjermund og jeg gjøre noe enda mere spennende! Kan dere gjette hva det er? 

 

♥ Hvordan var din første skoledag

 

- Sandra

 

Det nye studieåret

 • 16.08.2015 - 10:31

God morgen!

På tirsdag starter et nytt skoleår med nye utfordringer, mye lesing og hard arbeid. Denne sommeren har gått så fort og jeg vet ikke helt hvor det har blitt av tiden. Først var jeg i Amsterdam med Gjermund etterfulgt av fem uker med jobbing hvor to var hos Grilstad og tre var hos biblioteket i Stange. Heldigvis ser det ut som jeg kanskje er sikret sommerjobb der neste år også hvis økonomien tillater det. Etter dette var jeg en uke på Island før jeg var hjemme i tre dager før jeg dro til Utøya. Derifra dro jeg rett til trøndelag hvor jeg har vært siden mandag til i går. Hvor ble tiden av? men samtidig tenker jeg: Har jeg virkelig opplevd alt dette bare i sommer? 

Det blir godt å komme seg inn igjen til Oslo og hybelen hvor jeg tilbringer mesteparten av tiden min. Dette skoleåret vil jeg prøve å være litt mere i aktivitet, for det blir nok av å sitte stille på skolen og når jeg studerer ellers. Har derfor funnet en studentforening på HiOA som driver med forskjellige aktiviteter. Siden jeg er veldig glad i fotball skal jeg prøve å slenge meg med der. Det er viktig å holde seg litt i form også gjennom studietiden, samtidig som det er sosialt! 

Denne høsten skal jeg ha tre fag og det er: 

♥ Litteratur og lesing

♥ Tekststudier

♥ Kunnskapsorganisasjon - og gjennfinning 2.1 

Jeg er alltid veldig positiv ved starten av et nytt skoleår og vil alltid gjøre det veldig bra. Det mener jeg er viktig, at man er litt positivt innstilt, for da går det som regel litt lettere gjennom høsten hvor det etterhvert blir fort mørkt som kan påvirke både humør og studielyst. Til jul er jeg halvveis i studiet og jeg gjentar det, jeg aner ikke hvor tiden blir av for den bare flyr! Like uvirkelig er det at jeg har bodd i Oslo et helt år allerede også! Det føles som det var i går at jeg la inn klær og diverse i klesskapet for første gang. Jeg trives hvertfall i Oslo, så da får vi håpe at resten av studietiden blir like bra som frem til nå. 

 

♥ Hva skal du studere i høst?

- Sandra

Endelig sommerferie!

 • 05.06.2015 - 15:40


Hei!

I dag hadde jeg min siste eksamen før sommeren. Dette var den eksamen jeg følte jeg var minst forberedt til selv til tross for at denne var den jeg øvde mest til! Eller nei, jeg øvde vel mere til den forgie, men jeg øvde til denne også! Det var mye mere arbeid med å få oversikt over pensum til eksamen og dette jobbet jeg mye med. Så var dagen her i dag. Jeg la meg tidlig i går og sov som en stein gjennom hele natta og våknet et kvarter før vekkeklokka. Var veldig mentalt forberedt på at jeg kunne få oppgaver om ting som jeg ikke kunne svare på, men heldigvis var det 3/4 jeg kunne svare på. Vi skulle først svare på tre A, B og C oppgaver hvor det var begrepsspørsmål, også skulle vi svare på 2/4 større oppgaver. Vi hadde bare fire timer på oss, så det var jo ikke all verden. Jeg svarte så godt jeg kunne på de oppgavene jeg valgte og jeg sitter igjen med en god følelse av at jeg hvertfall består! Det er deilig! Broren min var også oppe i muntlig eksamen i dag, han er ferdig med 10.klasse. Han kom opp i naturfag og fikk en strålende 6?er og er veldig fornøyd med det. Jeg er ferdig med første året på bibliotek - og informasjonsvitenskap, noe jeg syns er helt rart. Hvor ble året av? 

 
 

♥ Sandra

Studerer

 • 06.05.2015 - 09:52

Hei!

Denne bloggen blir ikke viet mye tid og det er grunnet studiene. Jeg studerer dag ut og dag inn, så noe særlig mere blir det ikke tid til. I helgen var jeg på valgkampskoering og det var gøy. Lærte mye nytt som jeg skal ta med meg inn i valgkampen! Vi i AP og AUF skal vinne skolevalgene og kommunevalgene 14.september!

I kveld skal jeg ta meg turen til Oslo AUF sitt arrangement "Ny i AUF?". Jeg er jo ikke ny, men at jeg har muligheten til å være med AUF her gjør at jeg får vært med mere i politikken.

Sandra

En god morgen

 • 24.02.2015 - 08:55Oh yes! God morgen! I

 

I natt kl. 00.30 gikk brannalarmen. Det var helt jævlig og jeg får like panikk hver eneste gang! Det er vel sjuende gangen den går siden jeg flyttet hit i august. Jeg sovnet omsider men våknet ikke opplagt. Kommet meg opp og nå koser jeg meg med mine nærmeste, kjære ting. Peanutsmør er så innmari godt! Spiser det på knekkebrød. Her skal dere også få et lite tips som jeg fikk av min kusine. Hvis du rister brødskiver også tar på peanutsmør! MMMMM. Har ennå ikke fått prøvd det, men det høres smashing godt ut. Te koppen min klarer jeg meg ikke uten! Tar den aldri med meg på skolen, men den er like grei å ha før og etter skoletid når jeg sitter med skolearbeidet. Mobilen min ligger pent og pyntlig ved siden av meg gjennom hele dagen, enten i jakkelomma eller på pulten min her hjemme. På skolen bruker jeg aldri tlf min i timen fordi jeg virkelig syns forelesningene er interessante og vil følge med. Når jeg kommer hjem legger jeg den på pulten, men klarer fint å sette meg å lese uten å sjekke den hvert femte minutt. Er det en ting jeg virkelig blir bedre på er det å studere. Når jeg kom hjem i går lagde jeg meg middag og fikk satt meg med skolearbeidet sånn ved 15.30 -16. tiden og da satt jeg med studiene helt til kl. 18.30, UTEN pause! Jeg leste og leste og glemte litt tiden fordi jeg syns det var så spennende. En virkelig herlig følelse!

 

Hva skal du i dag?

Er du flink til å studere?

 

Sandra

 

Ready for a new day

 • 20.02.2015 - 08:19God morgen!

 

Nå har jeg vært oppe siden 06.30 allerede og har fått gjort unna pensum til timen i dag. Det er så deilig følelse å ligge riktig i forhold til skjemaet og pensum! I morgen og på søndag må jeg lese meg litt opp på dewey fordi jeg ikke er ferdig med de tekstene som vi har hatt disse to første ukene. Det er de samme tekstene heldigvis, så det blir ikke så mange å skulle lese seg opp på, men de er ganske lange! Forelseningen i dag startet 10.30 og varer til 12.15. Ved 13 tiden får jeg besøk, noe jeg gleder meg veldig til! Kan du gjette hvem som kommer ? 

 

♥ Sandra

Derfor burde studenter blogge!

 • 16.02.2015 - 15:00Har du prøvd å google deg selv? Det har jeg og da kan det komme opp mye rart. Dette er noe som veldig mange abeidsgivere gjør når de skal velge ut hvem de vil ha inn til videre intervjuer. Av og til er det også dette som avgjør hvem som får komme på intervju eller ikke. Når man er student eller i en fast jobb, så er det mange som tenker at blogging er ikke det man driver med. Det er dumt, for kritisk og kreativ skriving er noe av det viktigste i mange jobber og studier. I dette innlegget kommer noen tips om hvorfor alle studenter bør blogge! 

 

♥ KONTROLL OVER DITT EGET NAVN I GOOGLE

Når du oppretter en blogg i dit eget navn, så blir bloggen raskt den viktigste siden av deg på nettet. Når en arbeidsgiver søker opp navnet ditt på nettet så er det plutselig bloggen som han/hun ser. Dette avgjør mye av førsteinntrykket! Hvis du da har en veldig vulgær blogg, vil arbeidsgiveren antagelig velge deg bort med en gang (som et eksempel)

 

Hvis du ikke dukker opp i google eller har reservert deg fra at noen skal se bloggen din (hva er vitsen da?) så kan du heller sørge for å ha en "Om deg" side på selve bloggen hvor det står basics om deg og dine interesser.

♥ DU LÆRER DEG ET PUBLISERINGSSYSTEM

Når du stater en blogg blir denne adminisrert akkurat som en hvilken som helst annen nettside. Ved å sette opp en blogg, tvinges du nærmest til å lære deg publiseringssystemet som gjelder for din blogg (Wordpress, blogger, blogg.no osv). En blogg gir deg nyttig læring i systemer som du kan få bruk for senere. Selv er jeg nå glad for at jeg kan det grunnleggende om HTML fordi vi skal lære om dette i studiet. 

♥ DU FÅR ØVELSE I Å SKRIVE OG KOMMUNISERE 

Sånn som med alt annet, du må øve for å bli god til noe og som ordtaket sier "Øvelse gjør mester". Evnen til å kunne kommuniere godt skriftelig (og muntlig) er viktig i alle jobber. Hvis du i tillegg har en jobb hvor du arbeider med kontakter utenfor Norge og Europa er det kommunikasjon gjennom e-post og andre medier. Hvis du da er god til å formulere deg skriftelig har du et klart fortrinn. En blogg fungerer som en treningsarena for skriftelig kommunikasjon.

♥ DU FÅR MULIGHETEN TIL Å UTFORSKE POTENSIELLE INTERESSER

Det er mange studenter der ute som ikke vet hva de vil jobbe med etter studiene fordi de ikke har noen ideer. Dette gjør dog ingenting fordi de fleste finner ut dette i løpet av studiet. Når man er ferdig utdannet, oppdager mange at yrkesretningen ikke er noe for dem allikevel. Når du starter tidlig med å skrive, utforsker du tanker og interesser skriftelig. Hvis du i tilleg gjør det offentlig, får du muligheten til å få respons på dine egne tanker og ideer. Etter å ha blogget i over et år, vil du garantert finne noen som har de samme interessene som deg og de vil finne deg. På denne måten bygger du et eget nettverk som kan være gull verdt!

♥ DU FÅR ØVELSE I DIGITAL MARKEDSFØRING 

Når man driver med digital markedsføring er en viktig del av dette webanalyse. Hvis du har satt opp en blogg vil du kunne implementere et weanalyseverktøy og en helt ny verden vil åpne seg. Du kan se hvor mange som leser det du skriver, hvilke innlegg som er mest populære og hvordan folk finner bloggen din. Kunnskaper om webanalyseverktøyet gir deg grunnlag for å kunne jobbe med didigtal markedsføring i store og små firmaer. 

♥ DU VIL OPPLEVE TING DU IKKE FORUTSÅ

Blogging er helt klart ikke noe for alle. Det tar tid å skjønne hva blogging egentlig går ut på. Selv hadde jeg to blogger før denne og det har tatt meg tre år for å komme dit jeg er i dag.  Men, det er mange gode grunner til å blogge. Det er som sagt ikke for alle, men hvis du er student og vil satse på drømmejobben, burde du prøve å sette opp en blogg, lage en "Om meg" siden, sette opp google analytics og skrive et blogginnlegg. Du trenger ikke å blogge ofte men ved å blogge viser du din potensielle arbeidsgiver at man har evnen til å lære seg nye ting og gjennomføre disse. 

 

Syns du dette innlegget var nyttig? 

Sandra 

eBokBib

 • 14.02.2015 - 21:58Jeg syns det er på sin plass å komme med et innlegg som kan engasjere flere enn meg selv og kanskje de få leserne jeg har der ute. Denne bloggen går opp og ned men målet mitt er jo at den bare skal gå oppover. Siden jeg er bibliotek- og informasjonsvitenskaps student tenkte jeg at å skrive om denne e-boka som kom i fjor sommer. Det har blitt og kommer til å bli sagt mye om dette mediumet og det er vel noe som aldri kommer til å avta. Selv klamrer jeg meg til den fysiske boka fordi det er det jeg er oppvokst med. Dermed foretrekker jeg å sette meg i sofakroken med en god bok fremfor å bruke en tlf eller ipad hvor jeg må fokusere for å vite hvor jeg er, ikke hoppe til neste side og få vondt i øynene på grunn av lyset. Nå skal ikke jeg være så negativ ovenfor e-boka, for jeg tror nok at dette er noe veldig bra, men jeg er redd for å innrømme det og derfor utsetter jeg det så lenge som mulig. På den ene siden er eBokBib noe helt fantastisk! Du trenger ikke ta med deg den fysiske boka og slipper dermed bekymringen om overvekt på flyplassen, for eksempel. På den andre siden.....her kommer det ingenting fordi jeg har jo ingenting negativt eller positivt å si om dette fordi jeg ikke har prøvd det ut. Så nå skal jeg prøve å få i gang en dialog med dere lesere og gjerne dere i mellom, ok? Dette blir litt enklere hvis dere har noen spørsmål som dere kan besvare:

Er du bruker av eBokbib? 
Hva mener du om denne appen?
Foretrekker du den fysiske boka eller den digitale?
Ulemper / fordeler? 

Sandra 

En voksende trend?

 • 02.02.2015 - 13:20Jeg kom over en blogg hvor personen skrev om hvordan det er å bli ung mor i en alder av 20år. Selv leser jeg mange blogger som omhandler dette fordi det er jo spennende å se hvordan unge foreldrene klarer seg og oppdrar barna sine. Vi kan jo spørre oss selv, hvorfor er det så mange unge som blir gravide? Det virker ikke som det er mangel på prevensjon akkurat. Det jeg stusser litt over, er at det virker heller ikke som barnet er uønsket, altså de vil ha barn. Når jeg leser en blogg hvor en 16åring har blitt gravid så blir jeg ikke så sjokkert over det. Det blir mere og mere vanlig å få barn tidlig. I større grad kan man dog se at disse ikke er så økonomisk stabile, er sammen med barnefaren eller har en utdannelse. Så trist, tenker jeg da. Når det blir viktigere å få barn i en alder av 17 i stedet for å få seg en skikkelig utdannelse, bosted og trygg økonomi, da blir jeg bekymret. Jeg vet om hvertfall syv stykker som gikk på samme trinn som meg i ungdomsskolen og videregående som har barn nå og jeg syns det er tidlig. Er det virkelig blitt en ny trend å få barn før man har fylt 20? Selv er jeg glad for at jeg venter til jeg er ferdig utdannet. Det er viktig å ha en plan og det har jeg som sikkert mange andre. Det skal ikke legges skjul på at en kan bli veldig babysyk av at mange rundt deg får barn, men når virkeligheten og fornuften slår til, så kan man puste lettet ut og tenke "Jeg er glad det ikke er meg". De som blir unge foreldre er sikkert flinke de altså, det er ikke det, men det kan være greit å ha erfaring og ha opplevd litt. Husk, at har du først ansavret for et lite nurk, så har du det ansavret i 18år. Håper inderlig at dette ikke blir den nye trenden.

♥Hva tenker du om dette?

Sandra

I de rolige stunder

 • 28.01.2015 - 19:18

Hei!

Tenk at jeg allerede har vært i praksis snart i fire uker og kun har en uke her hjemme før jeg skal innover til Oslo. Tiden har gått rasende fort og jeg har lært så mye! Derfor blir det ikke mye blogging. Hver dag skriver jeg dagbok for det er så fint å ha til senere. Det går fremover med praksisrapporten og jeg er på side fire av fem-seks. Skriveprosessen har gått veldig greit og det føles deilig. I helga var Gjermund hjemme på besøk og vi fikk vært mye sammen. Det var tre uker siden sist vi så hverandre, så det var veldig koselig. Nå har jeg også vært litt i Moelv på biblioteket der og det har gått veldig greit. Å jobbe på et bibliotek er virkelig koselig og rolig. I går var jeg med til to barnehager hvor vi hadde barnetime og det er så koselig! I morgen skal jeg være med på et møte på Lillehammer, men vet ikke helt hva det skal handle om. På lørdag skal jeg jobbe og det blir den eneste lørdagsvakten min. Da skal vi bare jobbe fra 10-14 så det er ikke så lenge.

Blogginnleggene kommer ikke så ofte som før og jeg føler at de ikke er så gode lengre, men jeg håper det er noen der ute som fortsatt leser.

Sandra

ENDELIG!

 • 14.01.2015 - 23:29

I dag ble det en laaang dag på jobb, når jeg ventet på eksamensresultatene. Vi fikk igjen begge og jeg er så fornøyd! Bestod på begge uten å gå noe nærmere inn på det. Det føles så godt å kunne fortsette dette semesteret!

Ventetiden er snart over

 • 11.01.2015 - 12:51God morgen

For tiden går jeg i spenning å venter på noe som vil ha mye å si. Det er viktig for meg at det går bra for motivasjonen til å fortsette. Det er karakterene fra eksamnene jeg hadde i desember og jeg er så nervøs. På den ene vet jeg at jeg kommer til å få en helt grei karakter men den andre er følelsen litt opp og ned, så det blir veldig spennende. Sensurfristen på hjemmeeksamen er den 16.januar mens skoleeksamen er den 14. januar. Skoleksamene skulle egentlig hatt frist i morgen, men så ble den utsatt på grunn av sykdom! Hvor typisk er ikke det?. Det kommer til å bli en nervepirrende uke, men jeg skal heldigvis være på biblioteket fra tirsdag - fredag og da går tankene bort på andre ting, heldigvis.

På biblioteket er det et tilbud for innvandrere og mennesker som vil lære seg bedre norsk. Det er to sånne tilbud faktisk. Det ene var jeg med på i uka som var men det var bare to stk akkurat den dagen for dette varierer. Uansett, da snakker vi og koser oss og her driver de med strikking. Jeg kunne jo ikke bare sitte der å se på, så de spurte om jeg ville strikke noe også og da begynte jeg på et grønt skjerf, men det blir ikke akkurat så veldig fint. Men det er gøy å strikke og det er jo enkelt når man har lært seg det, akkurat som å sykle. På pensum dette halvåret har vi blant annet barne - og ungdomslitteratur, derfor dro jeg på biblioteket for å låne med meg de barnebøkene på bildet. Hvor koselig er det ikke å ha Ole Jakop på bytur som pensum? ♥ Det er jo mye enklere å lese pensum når det er barnebøker på maks 20 sider, haha! 

I går kveld kom Mari til meg og vi satte oss i kjellerstua hvor vi delte en flaske hvitvin og koste oss med snacks og koselig prat før vi skulle hente tuva og videre på bowling. Det er lenge siden vi har funnet på noe, bare vi tre så det ble en veldig hyggelig kveld. Var hjemme ved midnatt en gang, så det ble ikke så veldig sent. Koselig var det og vi må passe på nå mens jeg er hjemme. Siden jeg nå er hjemme i nesten to mnd, så er det ikke sikkert jeg kommer noe særlig hjem på vårparten dette året. 

♥ Sandra

Praksis - uke 1

 • 08.01.2015 - 22:06

Hei!

Nå er det lenge siden sist! Grunnen til fraværet er fordi jeg har hatt andre ting å drive med og da kommer bloggen litt med på lista. I høst skrev jeg om praksis perioden jeg skulle ha nå etter jul og den har jeg nå begynt med. På mandag møtte jeg opp på biblioteket i Brumunddal hvor jeg ble møtt av mange hyggelige damer. Jeg fikk omvisning og alle de andre dagene har jeg lært noe nytt hver dag. Mange tror at å jobbe på et bibliotek, det må jo være å låne ut og inn igjen bøker og thats it. Der tar dere grundig feil! Denne uka har jeg lært utlån og innlån av bøker, stempling av aviser, hvordan man sorterer, bretter og stifter purringer, rydding av tidsskrifter, merking av nye medier, reparasjon av bøker og covere til filmer, bibliofil som er systemet som folkebibliotekene bruker, merking av barnelitteratur, sette ut bøker på hyllene igjen, hjulpet kunder med mange slags spørsmål og problemer, vært med på bokanbefaling for en 6.klasse, sendt ut e-post om adresseendring +++. Dette er bare hva jeg har lært om på 4 dager! Tenk hvor mye jeg kan og vet når jeg har vært der i 5 uker! Dette er absolutt noe jeg syns er kjempegøy å jobbe med allerede og håper det fortsetter. Jeg har gledet meg hver kveld til å gå på jobb neste dag og lurt på hva nytt jeg skulle få lære og når jeg kommer hjem har jeg masse å fortelle ved middagsbordet. Dette er over all forventing og det er jeg så glad for. Nå har jeg "fri" i morgen og mandag fordi jeg skal jobbe med praksisrapport. Jeg vet at det er mange som har lurt på hvordan det har gått med meg denne uken, så nå fikk jeg endelig oppdatert dere.

Sandra

Endelig ferie!

 • 12.12.2014 - 21:46


God kveld! 

Åååå for en fin fredag! Den siste uken har jeg sittet med hodet nede i bøkene som omhandler katalogisering og NORMARC. Fra mandag - torsdag var jeg på skolen fra kl. 08.00 - 15.30 før jeg har dratt hjem, spist og jobbet videre med forberedelser til eksamen som altså var i dag, fredag 12.desember. Hele uken har jeg gått i helspenn både med kroppen og hodet for å være sikker på at jeg hadde kontroll i dag. Vi var mange som trodde vi skulle få om korporasjoner siden lærern hadde sagt " Det er lurt å være på forelesningene om dette altså, med tanke på eksamen". Heldigvis for oss, så fikk vi ikke om dette! Jeg har grudd med mest fordi jeg trodde oppgaven skulle bli kjempevanskelig, men så ble den enklere og da var det mye morsommere å ha eksamen! Oppgaveteksten i seg selv var ganske morsom! Se her: 

 

"Jorden har blitt overtatt av roboter og menneskene er forvist til planeten Mars. En gruppe modige bibliotekarstudenter har smuglet med seg en samling bøker. Livet på Mars er kjedelig, og bøkene har raskt blitt populære. Studentene ønsker derfor å utvikle en digital tjeneste hvor bokentusiaster kan vurdere bøkene og dele sine opplevelser med andre entusiaster. Men aller først må de lage en funksjonell bibliotekkatalog. Du er én av disse studentene."  

Dette var oppgaveteksten til oppgave 1. Her skulle vi da katalogisere en bok i NORMARC - formatet også begrunne de viktigste  valgene vi hadde tatt med henvisning til paragrafer i katalogiseringsreglene. Videre sa oppgaven:

"Når bibliotekarstudentene skal lage et system for bokvurderinger lar de seg inspirere av et system de brukte hjemme på jorden (Bokelskere.no). Dette systemet utvekslet data som XML. Et (velformet) XML - dokument som beskriver ulike typer leservurderinger av bøker ble nedtegnet etter hukommelsen. XML - dokumentet inneholder data om brukere, bøker og brukernes vurderinger av bøkene. Studentene har lyst til å basere sitt eget system på en relasjonsdatabase. Du skal utforme denne databasen med utgangspunkt i XML - dokumentet."

Dette var oppgave 2.Her skulle vi altså bruke et XML - dokument som var et vedlegg, hvor vi først måtte analysere det for å hente ut opplysninger for å kunne lage et godt ER- diagram. Videre skulle vi oversette ER - diagrammet til et logisk skjema. I de to siste deloppgavene skulle vi skrive to SQL - spørringer ut ifra det logiske skjemaet. 

Det var faktisk gøy å ha eksamen fordi jeg nå fikk sett at jeg fikk igjen for å ha fulgt med i timene, vært på så og si alle forelesningene og øvd på oppgaver ved siden av. Dette har vært det faget jeg har likt best i høst, hvor jeg har føt mestring og glede. Nå er det bare å vente i 4 uker på svaret på hvordan det faktisk gikk. Men ingenting er som å sitte igjen med en god følelse etter en eksamen. 

♥ Sandra

 

EXPRESSO HOUSE

 • 05.12.2014 - 12:04

 

Hei!

På tirsdag fikk vi utlevert hjemmeeksamen og jeg var skikkelig nervøs. Når oppgaven kom ut fikk jeg litt panikk fordi jeg ikke visste hvor jeg skulle starte. Oppgaven handlet om E-bøker i forhold til bibliotekloven og åndsverkloven. Det var jo greit nok, men å finne de gode kildene er ikke alltid like enkelt. Så var det bare å sette seg ned, lete opp kilder og begynne å skrive. Vi skulle skrive ca. 2000 ord(5 sider). Jeg er alltid kjemperedd for å ikke  skrive nok, og denne gangen var intet unntak. Det ble i underkant av 2000 ord, men det gikk bra denne gangen også! Det ble 5 sider og 8 sider totalt med forsde, innholdsliste og kildeside. Eksamen skulle leveres i dag innen kl.10 og jeg var der 08.15. Da var det fortsatt 3 kvarter til kontoret åpnet, så skravlet en del med de få andre som hadde møtt opp tidlig. På gruppa for kullet på facebook fikk vi vite at det bare var 3 stk som hadde levert i går, så da var vi bare 130 som skulle levere i dag. Heldigvis siden jeg hadde møtt opp tidlig, stod jeg nesten fremst og fikk levert så og si med en gang. Det var utrolig deilig å gå ut fra det lokalet! Vi ble en gjeng som gikk på Exspresso house for å feire og vi var ikke de eneste. Exspresso house er kjent for å være det typiske student stedet i Oslo og ved Høgskolen. Siden jeg var så stolt av meg selv av at jeg er ferdig med en eksamen og faktisk levert, unnet jeg meg en sjokolade muffins og kakao! Det er første gangen siden jeg flyttet hit, så i dag var det virkelig lov. 

Nå gjenstår det bare en eksamen som jeg skal ha om en uke, altså neste fredag. Det er i KoG (Kunnskapsorganisasjon og gjenfinning). Det er denne eksamen jeg gleder meg til fordi jeg mestrer faget og klarer å gjøre oppgavene. Derfor blir det også gøy å jobbe frem mot eksamen den kommende uken. 

?Har du hatt/ skal ha eksamen?

Sandra

MINIPRAKSIS

 • 30.10.2014 - 16:58 

Hei!

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra minipraksis i P32 sammen med en medstudent. Glad jeg fikk praksis der jeg var for det er rett ned gata fra her jeg bor.Tre timer er ikke så veldig mye når man skal ha praksis og det er jo derfor det heter minipraksis, men jeg har lært utrolig mye eller fått prøvd mye iløpet av tre timer! Først ble vi møtt av ei av de som jobber der og hun var kjempkoselig. Hun viste oss litt rundt i samlingen og i P32 er det jo i hovedfokus sykepleierstudentene holder til + at det er noen estetiske fag. Derfor var det emner om alle slags mulige sykdommer og ja jeg vet ikke hva. Det var til og med et eget tema om død...ikke så unaturlig, men jeg reagerte veldig på det allikevel. Deretter viste hun oss hvordan det var bak skranken hvor vi også hadde fått satt fra oss tingene våre, og hvordan man jobber som bakvakt som det kalles. Deretter ble vi introdusert for en annen dame som jobber der, som hadde noen oppgaver til oss i BIBSYS hvor vi fikk prøvd oss i det ordentlig BIBSYS systemet (de to bildene over av blæskjermene). BIBSYS kalles også bare for blåskjermen blant bibliotekarer. Inninmellom dette kom det jo brukere som enten skulle låne, levere eller trengte hjelp med noe. Det kom en bruker som ikke kom seg på nettet, hvor hun henvendte seg til oss, så jeg tok nå bare på meg oppdraget med å hjelpe henne. Desverre fikk vi ikke til å hjelpe henne fullt ut, så når vi ikke kunne hjelpe henne, sa vi at hun skulle gå til IT-vakten borti gangen, for der kunne hun få bedre hjelp. Var ganske morsomt å få prøvd seg på å faktisk hjelpe brukeren på egenhånd. Når de to damene skulle gå av vakta si, kom det en ny dame som går 2.året på bibliotekstudiet, som jobber der ved siden av studiene og en mann som jobber der. På bakrommet var det en del bøker som hadde kommet inn fra brukere og andre biblioteker, som måtte scannes inn, settes på tralla med bøker som skal ut igjen i hylla og bøker som skulle reserveres for nye brukere som stod på venteliste. Her fikk vi også prøvd oss i BIBSYS med å scanne inn og sende ut hentebeskjeder, skrive navn og hentefrist på lapp som vi la inne i boken for så å sette det alfabetisk i en egen hylle. Alt i alt var det en veldig fin opplevelse og det å jobbe i bibliotek virker veldig koselig! 

-Sandra

the weekend is almost here

 • 15.10.2014 - 14:26
Hei!

Jeg har dusja og ikke børsta håret, så derfor ser jeg ut som et troll. Tenkte det var greit å informere om det selv om de fleste kunne tenkt seg til det. Blogginnleggene mine blir stadig dårligere i form av at jeg ikke skriver noe fornuftig. Frusterende ja, men når det ikke skjer noe særlig i livet mitt annet enn at jeg er student så må det bare bli sånn. Livet som student i Oslo går bare bra. Det ene faget jeg har syns jeg er kjempegøy, jeg skjønner det og GLEDER meg faktisk til 6 timers skriftlig skoleeksamen! Mens det andre faget er kjempetørt og delevis kjedelig, men jeg vet hvor viktig det er å ha stoffet når det kommer til eksamen. Derfor prøver jeg virkelig å følge med og holde ut gjennom lover, regleverk og stortingsmeldinger om bibliotek, e-bøker og diverse. Med andre ord, jeg skjønner veldig lite av det og gruer meg litt til hjemmeeksamen. Men tross alt, bedre det enn om det hadde vært motsatt! Målet mitt er å få bedre enn D på begge eksamnene, men vi får se hvordan det går og håper på det beste. Nå har jeg som sagt dusjet, tøret støv, vasket gulv og skiftet på senga, så jeg kan legge meg ren og pen i nytt sengetøy! En veldig deilig følelse! I helga skal jeg hjem, drar i morgen og blir til søndag. Lørdag skal vi i 80års lag til morfaren til Gjermund noe jeg vet blir veldig koselig! 

 

♥Sandra

Studielivets gang

 • 28.08.2014 - 19:10


HeiHei!

Ja, her går livet sin vante gang. Begynner virkelig å føle meg som en student. Føler ikke på det å bo alene som noen uvanlig ting lengre og jeg stortrives fortsatt, Vel og bra er det. I dag var jeg ferdig kl. 12.15 og siden jeg kom hjem har jeg sittet å lest i boken "To knurrende løver" hele dagen med et avbrudd som skyldtes at magen måtte få mat. Hjernen min har blitt mere innstillt på at det jeg leser skal virke interessant og dermed blir det også ikke så gørr kjedelig som det var i utgangspunktet. Vil jo ikke si at kulturpolitkk er det morsomste å lese, MEN det finnes verre....som for eksempel stortingsmeldninger om endringer i biblioteklover. Syns dog vi også er ganske heldige og at studiet er ganske eksklusivt når vi har 3-5 lærere bare i et fag! Ulempen er å holde styr på hvem av lærerne som skal ha hvilket delemne. Det kommer seg det også! De flinke middagene mine har daffet litt av denne uken, men jeg spiser og er høyst levende :). På lørdag skal jeg på Hypokonderen på Oslo nye, noe jeg virkelig ser frem til! Også gratis a gitt! Heldige meg. Neste uke skal vi på utflukt med studiet til folkemuseet på Bygdøy! Det tror jeg blir interessant. Senere i september skal vi også til Lørenskog bibliotek og nationalbiblioteket. Er det en ting jeg liker med dette studiet, så er det at vi skal på litt utflukter, vi skal ha minipraksis i Oktober på et av høgskolens biblioteker også ordentlig praksis etter jul da. Gleder meg virkelig! Det går som sagt lengre mellomrom før bloggen blir oppdatert, men nå blir jo bloggen mere for å oppdatere venner og familie hvordan det går med meg her i storbyen! Håper selvfølgelig det er noen andre der ute også?...;) 

-Sandra

Studieteknikk?

 • 18.08.2014 - 21:09

Nå som jeg bor for meg selv og skal studere mye på egenhånd, har jeg prøvd å finne ut en studieteknikk som passer for meg. Det er så innmari vanskelig og min største frykt er at på grunn av dette kommer jeg til å rote til alt. Frykten for å misslykkes i dette faget er mitt største mareritt akkurat nå. En ting har jeg allikevel lært av å lese side opp og side ned om studieteknikker og det er at jeg har ikke dårligere hukkommelse enn de som får toppkaraterer. Alle har vi en hjerne som er helt fantastisk men vi bruker de forskjellige delene av hjernen forskjellig fordi vi har forskjellige studieteknikker. Faktorer som gjenstander, lyder og andre momenter rundt oss er også med på å bestemmer hvor lenge en person klarer å fokusere på det evnt. faget. Studiet har nå allerede startet og jeg kjenner at jeg er nervøs og stresset fordi jeg ikke har funnet meg en studieteknikk. Allikevel er det en stemme inni meg som sier "Ikke stress, du kommer til å klare deg helt fint" Hvorfor det? Jo fordi, hvis jeg er forberedt til alle timer, tar notater og er med kollokviegruppen min, bruker alle de midlene jeg har rundt meg, så vil jeg trolig komme meg gjennom studiet like fint som de som lett får en A. Slevfølgelig kommer det til å gå bra! 

-Sandra

A new chapter

 • 17.08.2014 - 10:25God søndag!

 

I dag regner det. masse. Derfor er det for meg og sikkert mange andre en skikkelig inne-kosedag. For en uke siden kom jeg flyttende hit til Oslo og det har gått så fort! Det har vært masse inntrykk, nye folk, nye lærere, et helt nytt sted, et helt nytt bosted....og det er helt fantastisk! Fadderuka har vært helt strålende med mange snille, omsorgsfulle, engasjerte og kloke faddere. Vi som er nye studenter har fått være med på alt fra kostyme-quiz til bar til bar til koselig grilling på st.haugen. Selv om det ikke har vært det beste været denne uka, har hvertfall jeg stokost meg og jeg trives kjempegodt allerede! Gjermund har vært hos meg fra I går til i dag. Endelig fikk han også se hvordan jeg bor! I går var vi på visning på en hybel som han har sett på ved Ekeberg og gjett hvem som gikk derifra med kontrakt? Hehe, jo det var Gjermund det. Det var veldig fint der og da er det jo ikke noe å vente med. Dermed har Gjermund både skaffa seg jobb og bosted i Oslo på litt under en mnd, ganske imponerende :) Ellers har jeg nå prøvd å overføre penger til vaskekortet mitt, men det er selvfølgelig noe tull med java på mac'n, så den vil ikke overføre penger. Det pleier som regel å fikse seg etterhvert, så jeg krysser fingrene. I morgen er det første dag med ordentlig forelesning, noe jeg er veldig spent på. Det eneste jeg kan gjøre for å komme gjennom dette studiet, er å gjøre mitt beste og kanskje litt til. 

 

-Sandra

First day of school

 • 12.08.2014 - 08:05
God morgen! 

 

Jeg har nå vært våken siden 06.30 og spist en god frokost og bare slappet av. Som person er jeg heeeelt avhengig av å ha god tid om morgnen ellers blir jeg helt stressa. I dag merker jeg at jeg hadde litt vel god tid kanskje, men dette er ting jeg regulerer etter rutinene når de er kommet godt på plass. I dag er det første skoledag og jeg er kjempespent! Vil jeg møte mange nye fremtidige venner? Hvordan er skolen? Hvordan er lærerne? Fadderne? Uheldigvis er det dårlig vær, det regner og faktisk tordnet litt også. Vi skal ha åpningssermoni på St.haugen og det hadde vært greit om det var fint vær! Jonas Gahr Støre skal holde tale, noe jeg gleder meg veldig til! Ellers er det program utover hele dagen i dag, så fra og med i dag kan det hende bloggen blir lagt til side, vi får se :) Håper alle der ute som skal begynne på skola i dag får en fin dag med mange gode minner :) 

-Sandra 

Studentlivet: Dag 1

 • 11.08.2014 - 18:54


Dagen i dag har gått utrolig fort samtidig som jeg føler at jeg har gjort veldig mye. Etter å ha snakket med Mari på skype en tur, dro jeg først på jernia for å se om de hadde noe letvint bestikk og asjetter. Det hadde de, men gafler kom ikke inn før denne uka, så hun skulle ringe meg når de hadde fått gafler. Dermed gikk jeg derfra med 4 asjetter og 2 kniver. Tilbake til hybelen å sette fra seg før jeg vandrer med freidig mot til KIWI for å handle litt middag for de neste dagene. Heldigvis har jeg den smarte studentkokeboka hvor det er mange nyttige tips om alt fra du skal planlegge innkjøp til maten står på bordet. I dag har jeg også laget min første middag som student, hentet fra nettopp denne boka. Det ble krøllpølser med hjemmelaga potetmos! Veldig greit å lage og veldig godt! På kjøkkenet stod det at røykvarsleren var veldig sensitiv, så jeg var ganske sikker på at jeg kom til å utløse den, men det gikk heldigvis bra! Nå er jeg god og mett. Møtte to av mine guttevenner fra vgs i dag, noe som var veldig koselig! Jeg tok bussen helt alene ned til jernbanetorget for første gang og det gikk jo bra. Audun og Henrik er litt mere kjent enn meg, så de visste om en god café som vi gikk til. Der kjøpte jeg meg en crossaint(?) med sjokolade og en kopp med varm sjokolade, noe jeg i grunn angrer litt på. Altså at det ble så mye sjokolade, for jeg ble litt kvalm. På veien hjem kjøpte jeg meg månedskort på #ruter, så nå kan jeg ta trikk, buss og t-bane så mye jeg vil i en mnd! Gjett om jeg skal benytte meg av det! :) I morgen er det første skoledag og jeg er kjempespent! 

-Sandra

Update: Første døgn på egen hybel

 • 11.08.2014 - 11:09


  

 

God morgen!

 

Den siste uka har jeg skrevet om at jeg skal flytte og i går gikk flyttelasset. Mamma og jeg tok toget inn mens gutta kjørte bilen med møblene og alle tingene mine. Vi begynte å montere møbler ved 10.30 tiden og var ferdig ved 13. tiden, så vi var veldig effektive. Da hadde vi også ryddet ut alt av klær og gjenstander også. Selv ble jeg veldig fornøyd og jeg tror jeg kommer til å trives. Nå i starten er alt veldig nytt og rart, men kommer nok inn i rutiner etterhvert. Etter vi hadde innstallert tingene, gikk vi veien ned til skolen min, noe som ikke tar mere enn 5 min. Kjempeenkel og ikke minst fin trasé ned dit! Nå vet jeg hvor jeg skal møte i morgen tidlig hvertfall. Etter dette gikk vi for å finne et spisested. Broren min hadde lyst på kinamat, men å finne en resturant som var åpen på en søndag var ikke like lett. Vi gikk en stund, men så fant jeg en på kartet rett oppenfor skolen min, så da satte vi oss der og spiste. God mat og det var koselig å tilbringe et siste måltid sammen med familien :) Når vi kom tilbake til hybelen var det bare å bære alt søppelet ut i bilen og der sa vi hadet før de reiste hjem....uten meg :( Haha! Resten av ettermiddagen/kvelden i går satt jeg med mac'n eller jeg pratet med noen utenfor som jeg kom i kontakt med som bor her. Natten har vært et kapittel for seg selv, med lite søvn pga, varme og et kjøleskap som har slått seg på og av i et litt for høyt volumnivå. Noen tenker kanskje at jeg er skikkelig fisefin nå, men når du ligger på et ro, hvor det er helt stille og kjøleskapet durer, ja da får du faktisk ikke sove! :) Prøv det selv! Ikke før på morgenkvisten i dag sovnet jeg ordentlig og da begynte det snekkere og snekre og ordne på et hus som står på et tun rett ovenfor der jeg har vinduet mitt, så..men jeg sov faktisk utrolig godt! Men største grunnen til at jeg ikke har sovet så godt, er vel bare at alt er nytt og kroppen må vende seg til nye omgivelser, lyder og lukter. 

Nå i dag tidlig stod jeg ikke opp før 09.30 og selv da var jeg litt i tvil om jeg skulle stå opp. Satt litt å vurderte om jeg skulle dusje, og det fristet veldig, så nå har jeg fått testet ut dusjen her. Den var veldig god med varmt, godt vann! Nå sitter jeg for øyeblikket å drikker te og spiser rugsprø med bacon smørost og er blitt litt trøtt igjen. Typisk...Trives veldig godt og blir vel enda bedre i morgen når jeg blir litt ordentlig sosial og får meg noen nye venner, kommer inn i rutiner og får kjøpt litt ordnetlig middagsmat :) Alt bra så langt, og håper ting are blir enda bedre!

 

-Sandra

Pakking

 • 07.08.2014 - 11:07Hei!

I dag har jeg klart å somle meg til å begynne å pakke som dere kan se på bildet. Å skulle pakke ned ting fra rommet er ikke så veldig enkelt og hvor mye trenger man egentlig? For min del trenger jeg bare ha med meg senga mi. Jeg har kjøpt kommode, hylle og kontorstol på jysk til litt over 1000 lappen, noe som er veldig billig! skrivebordet mitt kjøpte jeg på skeidar til 700kr og dermed er jeg storfornøyd! 

Som dere ser, så matcher jo da bokhylla og kommoden! Viktige detaljer vet dere. Egentlig hadde jeg funnet et skrivebord på jysk også, men det hadde de bare utstillingsmodellen av og fikk det ikke inn før neste onsdag såklart, så da måtte jeg finne et anna. Det klarte jeg jo fint og dermed mangler jeg bare å pakke klær, yttertøy, skotøy, sengesett og toalettsaker. Veldig greit og enkelt! 

Jeg gleder meg til å flytte, skulle stå på egne ben, tenke økonomisk og være flink student, meeeeen.....jeg liker ikke å være alene over lengre tid, derfor må jeg prøve å fylle tiden med ting sånn at jeg ikke tenker over at jeg er alene. Som de fleste anre studenter er jo dette noe nytt for meg også, og det går sikkert ikke mere enn en dag før jeg får meg nye venner...så egentlig trenger jeg ikke være så bekymra for at jeg kommer til å være alene. Det er sikkert litt godt å komme hjem etter en lang skoledag, men masse støy rundt en å bare sette seg i et stille rom. Hmmm.. sånn har jeg ikke tenkt på det før! :) Dermed var dette egentlig bortkastet skriving, men greit å lufte tankene uansett. På søndag går flyttelasset!!! :) 

-Sandra

Fremtiden - Studier

 • 05.07.2014 - 10:45


God morgen!

På tide med et blogginlegg i juli måned også, I dette innlegget vil jeg dele noen tanker om fremtiden med tanke på jobb. Endelig begynner jeg å finne ut hva jeg kunne tenke meg å jobbe med og følelsen er meget god. Til høsten har jeg søkt på Bibliotek - og informasjonsvitenskap ved høgskolen i Oslo og Akershus. Den 20.juli får jeg vite om jeg kommer inn, noe jeg virkelig håper på. Hvis jeg kommer inn der har jeg uendelig mange muligheter hvis jeg gjennomfører en bachleor. Da kan jeg jobbe i alle slags mulige biblioteker, arkiver.....tenk på det a! Videre har jeg alltid likt krimserier og bøker men jeg liker ikke den delen hvor du må jobbe med f.eks selve drapet/liket, blod osv. MEN jeg kunne godt tenkt meg å jobbe med papirarbeidet hvor du finner frem dokumenter, filer, bilder etc. for de som jobber med etterforskningen. Kanskje bli en del av et team i en etterforskning hvor jeg da har som oppgave å finne frem dokumenter i databaser osv. Det hadde virkelig vært noe! (Sett litt mye Law&Order). Eller jeg kunne tenkt meg å jobbe i statsarkivet! Finne frem viktige dokumenter til viktige møter og ta vare på dem. En viktig og verdig jobb. Eller jeg kan få jobb på et bibliotek og ha lesestund for barn hver Onsdag (Mamma og jeg var på det da jeg var liten) og det var så koselig! Jeg har alltid vært glad i bøker. I 10.klasse hadde vi en lesekonkurranse i klassa i forbindelse med norskfaget. Jeg fikk premie for flest leste sider. Jeg leste noen av Unni Lindell bøkene med Cato Isakesen og teamet. Som dere skjønner har jeg tenkt mye på hva jeg kan bli med denne utdannelsen og all takk til mamma som fikk meg inn på tanken om å søke dette studiet. Egentlig hadde jeg søkt i Volda med noe medie greier men jeg visste ikke hva jeg kunne bli på andre siden av studiet og klarte ikke tenke meg til det heller. Derfor endret jeg valget mitt og nå har jeg uendelig mange muligheter hvis jeg kommer inn og gjennomfører. Kryss alt dere har for at jeg kommer inn! :) 

?Hva har du søkt på av studier til høsten?

-Sandra

Det endelige valget

 • 13.04.2014 - 19:12God kveld! 

I dag har jeg skjerpet meg og endelig tatt et valg om hvor jeg vil studere. At dette skulle bli så vanskelig hadde jeg aldri trodd for jeg er vant med å vite hva jeg vil. Det har lenge stått mellom Tromsø hvor jeg har valgt Medie- og dokumentasjonsbehandling og Oslo med Bibliotek - og informasjonsvitenskap. På den ene siden har jeg tenkt på hvor jeg vil bo og på den andre siden tatt mere hensyn til hva jeg vil studere. Studiene ser kanskje veldig forskjellig ut men du kan få jobb innen samme sektor med begge to, så hipp som happ hvem jeg velger og derfor har det stått mere på hvor jeg vil studere. Tromsø har alltid fristet litt mere enn Oslo, men i dag var meningen en helt annen. Kommer stadig på ting som jeg vurderer og dette har gjort meg en smule vimsete.I dag tok jeg som sagt litt tak i meg selv og endret Tromsø til 2.plass og flyttet Oslo opp på 1.plass. Endelig føler jeg at jeg har klart å bestemme meg. Jeg er en person som liker å reise bort og klare meg selv, men jeg er også VELDIG familiekjær. Oslo er jo ikke langt hjemmefra, en togreise på 1 1/2 time som passer meg perfekt! Har familie som bor rundt Oslo området, noe jeg ikke har i Tromsø og det er enkelt å komme seg hjem hvis noe skulle oppstå, som også koster en del mere fra Tromsø. Lagde meg bruker på Studentskipnaden i Oslo og Akershus for en studn siden og hadde funnet alle de stedene jeg ville søke om bolig og la inn ønsker. Når jeg skulle logge inn i dag hadde jeg glemt brukernavnet og måtte lage ny bruker! Jævlig kjipt, men det gikk helt greit å lage ny og finne igjen det jeg hadde lagt inn forgie gang. Denne gangen satte jeg startdato for kontrakt til 1.Juni. Noen vil lure på hvorfor jeg har gjort det og det skal jeg forklare dere. De fleste søker jo til starten av August og da blir det hard kamp om boligene, MEN når jeg søker i Juni, så kan jeg takke ja til bolig uten å vite om jeg kommer inn og heller betale for 2 mnd (selv om jeg ikke flytter før i August). Sånn har du større sjans til å få bolig tidligere og sikre deg. Dette er jo også noe som er enklere å følge med på i Oslo enn i Tromsø. Så nå får vi håpe at jeg kommer inn i Oslo! 

-Sandra

 

Try to understand

 • 03.04.2014 - 15:35

 
Hei. Først må jeg få si hvor utrolig morsomt det er at det er sååå mange som er med på konkurransen! Det er helt villt! Hadde aldri trodd jeg kom til å få så mye respons. Tusen takk til alle som har meldt seg på og jeg holder konkurransen åpen en uke til sånn at enda flere har mulighet til å bli med! Hvis du enda ikke er med eller kjenner noen som kunne tenke seg en sånn søt, liten reise"veske" til passet sitt, så kan dere melde dere på HER 

 

Over til hva dette innlegget skal handle om. Til jul strøk jeg på en eksamen som var veldig vanskelig og faget var ikke helt min greie tror jeg. Faget og undervisningen var så som så, jeg bestod alle arbeidskrav og jeg tok eksamen men jeg skjønte ikke halvparten. Har også meldt meg opp til konteeksamen, noe jeg var veldig glad for i starten, men nå....ikke så sikker lengre. Faget krever så mye av meg og jeg føler at det bare blir et forstyrrelseselement nå som jeg klarer de andre fagene så godt. Egentlig hadde jeg ikke lyst til å fortelle noen om at jeg skulle ta den opp igjen men nå vet jo de fleste det. Tanken min er så enkel som at jeg vil ikke ta opp igjen eksamen allikevel. Studenten i meg har aldri vært flink og jeg er elendig på å fokusere og konsetrere meg over lengre tid, noe ikke folk vet. Jeg vil helle kunne ta sommereferie og vite at jeg har klart å bestå på de to fagene jeg har nå og heller ha 15. st. poeng mindre med meg videre heller for å risikere å stryke på enda mere. Gjermund forstår meg og han oppmuntrer meg og sier at jeg skal ikke bry meg om hva andre sier. Ikke alle er like flinke på skolen og har en klisterhjerne til tusen. Jeg er rett og slett redd for at dette faget kommer til å ta sååå mye plass at jeg risikerer å stryke i noe av det andre og da er jeg like langt. Folk sier "dette må du bestemme selv" og når jeg bestemmer meg og forteller det, ja da har alle plutselig en mening om det. Ganske frustrerende. Fristen for å melde seg av eksamen igjen er 2 uker før så jeg tenker på enn så lenge, men det vipper nok mere mot at jeg dropper den. 

Hva hadde du gjort?

-Sandra

Tuesday 18.03.14

 • 18.03.2014 - 12:20
God mandag!

Hvor typisk er det ikke å bli forkjølet akkurat nå? Det har ikke vært mye til vinter her, men nå som det faktisk er fint vær og sol ute, ja så og si vår, da kan jeg bli forkjøla. Vet at jeg ikke er alene om å være forkjøla i disse tider, men håper det går fort over. I dag har vi studiedag fordi vi er ferdig med et emne i det ene faget og da vet jeg egentlig ikke hvorfor vi har fri, men lærern sa at det var forat vi skulle kunne oppsumere emnet og begynne å se litt på neste emne for oss selv. Syns kanskje det er litt teit jeg men studiedager slår jo aldri feil. Dagen i dag startet med at jeg følte meg helt elendig egentlig, men jeg bestemte meg for å stå opp for å få mye ut av dagen. Har gått i morgenkåpe men fant ut at det er bedre å kle på seg ordentlig. Det er utrolig hvor mye bedre man føler seg bare ved å få på klær og litt sminke. Det øvertse bildet skal illustrerer at når man er forkjøla så får noen kløe i ørene og halsen og det er ikke så veldig deilig. Jeg har gått gjennom et par multimodale tekster som vi skulle se på til i morgen og det er faktisk veldig gøy. Mye morsommere å lese en tekst når den inneholder, bilder og musikk og må gjennomføres på en skjerm. Videre i dag skal jeg se litt på det neste emnet vi skal begynne med. Tenker også på å trene i dag meeen vi får se hvordan formen er utover ettermiddagen. 

Hva skal du denne tirsdagen?

-Sandra

Oslo eller Trømsø?

 • 17.03.2014 - 20:44


Til høsten har jeg søkt studieplass både i Tromsø og Oslo, men jeg klarer ikke bestemme meg helt for hvor jeg vil. Studiet jeg skal gå er så og si det samme på begge plassene men kanskje hakket bedre i Tromsø, jeg vet ikke?. Litt usikker på akkurat det der, men jeg vet at hver gang jeg har omprioritert ønskene mine, så går det ikke lange tiden før jeg angrer. Grunnen til at jeg vil flytte til Tromsø er fordi at det er et stykke hjemmefra som gjør at jeg får følelsen av at jeg virkelig har flyttet hjemmefra og fordi jeg syns Nord-norge er en fin plass! Der kommer jeg til å gå på universitet noe som blir en veldig stor forandring fra høgskole, men så lenge jeg er stukturert og fokusert på studiet tror jeg dette skal gå bra. Gjermund og jeg har pratet en del om det og evnt. skulle flytte sammen hvis jeg kommer inn i Tromsø, men jeg er usikker på det òg. Det jeg tenker er at jeg kan bo alene det første året hvis jeg trives også kan Gjermund komme etter senere hvis han får seg jobb der oppe. På den andre siden vil jeg ikke at han skal føle at han må bli med meg, for jeg tror vi har godt av å bo litt hver for oss før vi flytter sammen. Den følelsen av å flytte litt vekk for å føle og ikke minst bevise ovenfor seg selv at en klarer seg alene uten mamma og pappa. En dag må man ut av redet. Siden jeg allerede har bodd et år på folkehøyskole tror jeg at overgangen blir litt mykere og at en del ting klarer jeg mye bedre enn om jeg kom rett fra vgs og ikke var så erfaren med div ting som husarbeid, klesvask, middagslaging osv. Dere skjønner helt sikkert tegninga. 


 

Grunnen til at jeg vil flytte til Oslo er jo på grunn av studiet, men også fordi da trenger ikke Gjermund og jeg å flytte sammen med en gang. Der er det bare en kort togreise hjem hvis jeg vil hjem til familien men da blir også fristelsen om å komme hjem i helgene mye større tror jeg. I Oslo er det høgskole jeg blir gående på evnt. så da blir ikke overgangen så stor. Oslo er jo mye mere befolket og jeg har vennene mine i nærheten der hvis jeg vil møte folk. Men når jeg tenker på alt bråket og støyen osv vil jeg nok foretrekke Tromsø istede. Som dere skjønner er jeg skikkelig forvirret. På den ene siden er Tromsø helt det perfekte stedet både når det gjelder studiet, kjæreste og bosted, mens på den andre siden er Oslo også et bra sted som sikkert ikke er galt det heller. Nei, jeg vet virkelig ikke hvor jeg vil mest, men foreløbig fristes jeg mest av Tromsø, den vakre naturen med mye friskere luft. Bor du på et av de stedene her kan du godt si litt om stedet og om det er fint å bo der/flytte dit som er mitt tilfelle. Dette blir uansett litt hipp som happ. Hvis jeg ikke kommer inn i Tromsø, så kommer jeg forhåpentligvis inn i Oslo og motsatt. 

Oslo eller Tromsø? 

Bli med på spørreundersøkelsen min!

 • 12.03.2014 - 12:21


Jeg veit, det er skikkelig dårlig bildet men dette er dagens out outfit! ;)

 

God morgen! 

Nå sitter på på skolebenken og spiser lunsj. I dag har vi lang dag og det betyr at vi gjerne har en oppgave vi løser på slutten av dagen, fra 11.30 - 14.15 tiden. Oppgaven i dag er å gjøre en undersøkelse blant lærere og elever her på høgskolen i Hedmark om hvordan deres holdninger til skriftspråknormer, særlige i ulike digitale tekster, som epost, twitter, facebook sms osv. Stian og jeg er de eneste på forelesningen i dag, så vi har laget felles spørsmål, bare at Stian skal spørre elever og jeg ansatte. Siden de ansatte også har pause, tenkte jeg at jeg skulle la de få ha matpausa si i fred og gå opp etterpå. Det gjør at jeg i mellomtiden kan dele denne spørreundersøkelsen med dere også! Veldig enkelt, spørsmål med ja eller nei svar.

1. Er det akseptabelt med skrivefeil i sosiale medier?

2. Er det greit å skrive dialekt/talespråk i sosiale medier?

3. Endrer du språket ditt i forhold til hvem du snakker med på sosiale medier?

4. Tenker du bevisst over ordbruken din i sosiale medier?

5. Er du mere eller mindre muntlig, altså nærmere talespråket ditt på sosiale medier? 

Når du skal svare på disse spørsmålene, kan du bare sette 1. også ja eller nei, 2. ja eller nei osv. Regner med at dere skjønner det! :) Håper dere vil være med på denne undersøkelsen! 

Ha en fin dag! :D

-Sandra 

Den kule læreren!

 • 05.02.2014 - 13:54

God dag! 

Satt på bussen fra skolen nettopp og kom på at læreren vi har i Digital estetikk burde få et innlegg her på bloggen. Her skal jeg jo selvfølgelig ikke oppgi noe navn, men det er en mannsperson litt oppi åra. 

Første timen med denne mannen ga meg et inntrykk av at "Ok, og han her skal vi ha i et halvt år" fordi han snakket litt snodig, sakte og stilte rare spørsmål. Som regel tar det litt tid å venne seg til nye lærere, sånn er det for de fleste. Alle har vi også en mening om lærerne våre, både på godt og vondt. Jeg vil dog heller kalle han en foreleser (grunnet at jeg går på høyskole).

Onsdag er det siste dagen i uka (når det gjelder undervisning) og det er den lengste som varer til 15.00. Mange vet jo nå at jeg går på teater på Onsdager og dermed blir det litt hektisk for meg å reise Hamar - Brumunddal med buss på 30min. I dag var jeg så "heldig" at jeg fikk mld av mamma som var videresendt fra kulturskolen om at teaterlærern var syk i dag og derfor ingen øvelse. Dette lettet litt på trykket vel viten om at det er en lang nok dag fra 09.15 - 15.00. Forelseren i dette faget kommer også alltid en smule for sent til forelesningene sine. På Mandag kom han ikke før 09.30 (etter at en medstudent hadde hentet han borti gangen) fordi han trodde at vi hadde studieuke! Jaja, men han er jo veldig koselig.

I dag hadde vi vanlig forelesning om spillkultur osv osv, vi går egentlig gjennom en hel del på den stunden vi er der. Etter forelesningen med denne læreren på en Onsdag, så hadde han normalt gått og kommet tilbake noen timer senere. Som sist da vi satt og spilte i 2 timer før han kom tilbake og oppsummerte. Siden det var 2 som måtte gå og en tredje ikke hadde lastet ned spillet vi skulle spille, kommer lærern med den flotteste ideen og gjorde dagen perfekt: "Men da dere, siden noen må gå og ikke alle har lastet ned spillet, så foreslår jeg at vi bare oppretter en diskusjonsgruppe på fronter også drar vi hjem å spiller litt. Eller hva dere?"

Lærern er faktisk litt oppi åra, men han er veldig kul og flink til å undervise!  Made my day! :) 

-Sandra- 

Jeg vil, jeg vil, men får ikke til...

 • 31.01.2014 - 09:53

Nå er det en sånn periode hvor jeg gjerne vil blogge bra og lage interessante innlegg, men det har desverre stoppet litt opp. Når jeg leser andre blogger så får jeg lyst også logger jeg inn på blogg.no...også logger jeg ut igjen fordi jeg mister lysten. Kjedelig er det i grunn. Men dette skal ikke bli et klage innlegg, men da vet dere hvorfor jeg ikke er så aktiv. Kanskje en vakker dag kommer jeg tilbake med gode innlegg og gode bilder! 

I dag er det 31.Januar! Tiden flyr og jeg vet ikke helt hvor den blir av. I morgen er det 1.Februar allerede og det betyr at det er tid for å søke på skoler til høsten :D I dag hadde jeg tenkt meg i bakken en tur, men det snør såpass mye at det egentlig ike frister. Dessuten må jeg jo nå sette meg ned å gjøre ferdig søke-skole listen min, for jeg har bare 1., 2., og 3 plassen klar. Det er greit å fylle ut når man faktisk kan søke på 10 skoler. Så her har dere min 1., 2., og 3. plass! 


1. Høgskolen i Volda, Bachelor. 

2. Høgskolen i Gjøvik, Bachelor.

3. Høgskolen i Hedmark, Campus Rena, Bachelor.

 

Kan ta med at i morgen skal Gjermund, Emil, Mari og jeg i ankerskogen! Det er lenge siden vi har sett hverandre så det blir koselig. Snakket med Mari på tlf i går og det var godt å høre stemmen hennes. Det er fint å ha en skikkelig bestevenn som man kan si alt til og bare tulle og fjase med, uten å være redd for å si noe dumt eller feil! I går ble jeg ferdig med arbeidskrav nr.2 av 4 og det var deilig! Trodde aldri jeg skulle klare å skrive opp mot 1000 ord om forsiden til VG debatt og analysere en debatt der inne. Men det gikk og jeg har gjort mitt beste, så får vi se om det blir bestått! 

-Sandra-  

What I'm doing?

 • 09.01.2014 - 09:45


God morgen! 

I dag tenkte jeg å fortelle litt om studiet jeg går og hva slags semester jeg er inne i nå i forhold til i fjor. Nå hadde jeg tenkt til å vise dere hvilke delemner jeg hadde i fjor i forhod til nå, men Årsstudium i digital kommunikasjon er borte fra forsiden på Høgskolen i Hedmark, så da blir det litt vanskelig. Det betyr vel at de ikke tilbyr det fra høsten av. Dermed er det fin vi ha fronter, for der ligger det.  I fjor høst hadde jeg delemnene Litteratur&Sjanger og Språk&tekststrukturar. Det gikk i hovedsak ut på litt mere avansert Norsk og om hvordan en skal skrive riktig norsk. Vi var helt nede på hvordan bokstaver og ord settes sammen til lengre setninger og hva de forskjellige setningsoppbygningene het. I Litteratur&Sjanger var vi mere inne på tekster, gamle tekster og hvordan man skal analysere tekster. 

Dette semesteret derimot handler mye mere om det digitale, som jeg har gledet meg mest til. Nå har vi delemnene Digital estetikk og Digital språkbruk. Her er det litt vanskligere å si hva det handler om ennå for vi har bare hatt 2 forelesninger, men vi skal blant anna analysere dataspill. Derfor har vi egne spilløkter, hvor vi da først har forelesning også spiller vi hvor vi skal fokusere på det som ble sagt i forelesninga også møtes vi på slutten av dagen for å snakke om hva vi fikk gjort ut av det og oppsummerer. Sånn gjorde vi det i går hvertfall, men hvordan det blir fremomver vet jeg ikke. Det jeg syns er veldig fint med dette semesteret er at vi har hjemmeeksamen i det ene faget og bare en 3-timers eksamen i det andre. For min del syns jeg det er litt vanskelig fordi en del av bøkene er på Engelsk, men undervisningen foregår på norsk da. Jeg liker Engelsk, det er ikke det, men jeg er ikke så god i det at når jeg leser og det kommer vansklige ord (alt for mange av de) så får jeg ikke med meg hele sammenhengen og da må jeg begynne på nytt. Blææh. Lærerne er flinke og det er mye enklere å følge med siden vi er en veldig liten gruppe. Egentlig er vi vel 12, men i går var vi bare 4 på forelesning. Trives godt sammen med de andre studentene så dette blir et knallbra halvår. 
Good morning! 

Today I want to tell you about what I study and what semester I'm in now relative to the last one, last year. Now I was thinking about showing you which subtopics I had last year relative to what I have now, but the year program in digital communication is gone from the homepage, so then It is little bit difficult. That means they don't offers that study in the fall again. Therefore It's nice that we have fronter ( page where we get messages about school and homework) beacuse it's in there. Last year, last semester I had the subtopics Literature&Gener and Language& text structures. It was mainly about advanced norwegian language and how to write correct. We was all the way down on how letters and words assembled to longer sentence and what the different ways to make sentence was called. In the other subtopic Literature&Gener we was learning more about texts, old texts and how you to analyze texts. 

This semester on the other hand is more about the digital, which I has been excited about. Now we have the subtopics Digital aesthetics and Digital language. It's little more complicated to tell what it's all about beacuse we just had 2 lectures about it, but we are going to analyze computer games. Therefore we have play sessions, where we first have lecture and then play and focus on what we had in the lecture and in the end of the day, we mwwt and talks about what we have learned. That we did yesterday anyway. I don't know how it is going to be forward. What I think it's nice with this semester is that we have examination at home in one of the subtopics and just a 3-hours examination in the other one. On the other hand, what I don't think it's so nice, that many of the books are in English and therefore I think it's more difficult. I read and then it is a difficult word and then I don't get the whole context and then I have to start over again. Blæææh. The teachers are clever and it is easier to follow. And we are not so many in this group, we are 12 but yesterday we were just 4 at the lecture. I'm enjoying the other students and I think this is going to be a awsome semster. 

 

Hva studere du? / What are you studying?

 

-Sandra-

Medieval Helpdesk

 • 07.01.2014 - 19:34

 

- Sandra- 

Web 2.0 ... The Machine is Us/ing Us

 • 07.01.2014 - 12:02

 

-Sandra-

 

 

School again...

 • 05.01.2014 - 20:21I morgen er det skole igjen og jeg kjenner på litt blanede følelser før jeg snart skal legge meg for kvelden. Det blir spennende med nye fag, nytt pensum og bøker. Vi blir også kun 7.stk som er stor forandring fra 30! Jeg er positivt innstilt og håper at dette halvåret går like fort og greit som det forrgie. Selvfølgelig, på grunn av skole så blir det mindre blogging men jeg skal prøve å ha et innlegg om dagen hvis ikke to. Dere skjønner jo helt sikkert at skole må gå først. Det eneste jeg har nå i uka er teater på Onsdager og ellers skal jeg jo trene hjemme. Undervisning på skolen er på Mandag, Tirsdag fra kl. 09.15 - 11 og på Onsdag fra 09.15 -15.00. Torsdag og Fredag blir det studiedager hjemme eller på skolen hvis vi har gruppeoppgave da. Gleder meg til å gå løs på et nytt semester!

 


 

Tomorrow the school starts again and I have difference feeling when I soon is ready for bed. It's going to be exciting with the new subjects, new curriculum and books. We are also going to be 7 instead of 30, so that's a big difference. I am positive and hope that this halfyear is going good as the previous one.  Of course, beacuse I have school it means less bloging but I am going to try making one post a day if not two. Your understands, hopefully that school goes first. During the week I now only has theater on Wednesdays and training at home. The teaching in school is now on Monday and Tuesday from 09.15 - 11 and on Wednesday from 09.15 - 15.00. Thuesday and Friday is going to be days of studying at home or at school, depending on groupwork etc. I am excited about beginning a new semster! 

-Sandra-  

Eksamen!

 • 05.12.2013 - 15:27

God ettermiddag!

Veit det er dårlige bilder men en kan ikke forvente så mye annet når det er mobilbilder. I dag har jeg hatt min første eksamen som høyskole student! Det gikk mye bedre enn forventet og håper bare på at jeg består! Jeg har møtt opp, gjort mitt beste og da kan ingen forvente noe mere. Det blir feiret med kylling og ris til middag og etter det må jeg vel sette meg ned å pugge videre til neste og siste eksamen som er på Tirsdag. I helgen skal jeg være hos Gjermund siden han er alene hjemme hele helgen. Det er lenge siden vi har vært sammen alene en hel helg, så tror det blir koselig. Håper alle har en fin Torsdag!

-Sandra-

Jeg lever...

 • 23.11.2013 - 10:47

God morgen

Som sagt, jeg lever og det går ganske bra. Her om dagen hadde jeg en aldri så liten prat med min kloke,snille pappa og etter det ble eksamen litt mindre skummelt og jeg har klart å begynne å øve. Det føles deilig. Så jeg lever, men eksamen som står i fokus så nå må jeg tilbake til boka ;)
Vi blogges når jeg er ferdig med eksamen!

-Sandra-

I mørket

 • 12.11.2013 - 21:44

Kl. er 21.34 i skrivende stund fordi jeg har lagt meg. Jeg har aldri blitt mast på om å legge meg fordi jeg alltid legger meg rundt 21.30-22.00, til og med før noen ganger. I disse dager siden jeg oppdaterte sist klarer jeg ikke være flink. Hvorfor klarer ikke jeg det? hvorfor kan ikke jeg bare sette meg ned, lese den jævla boka og faktisk være litt forberedt til eksamen. Tanken på at det bare er 3 uker igjen, jeg har ikke lest i det hele tatt gjør meg skikkelig deprimert. Har ikke noe mere skolelyst og jeg tror at det blir så mørkt tidlig har et ord med i laget. Uheldigvis. Plutselig ble bloggen lite lysten heller, for jeg aner ikke hva jeg skal dele med dere. Nå deler jeg jo dette, fordi jeg går med dette alene egentlig. Vil egentlig ikke at noen skal vite at jeg har det sånn, fordi jeg er redd de blir skuffet eller tenker at jeg er skikkelig dum og lat. Innerst inne vet jeg at jeg bare må, men det hjelper ikke når kroppen og hjernen ikke vil. Ikke skjønner jeg hvordan jeg skal komme meg gjennom de to eksamnene jeg skal ha og jeg ser for meg at jeg kommer til å måtte ta de opp igjen. Jeg har aldri grudd meg så mye til eksamen som jeg gjør nå, jeg er skikkelig redd! Ikke tørr jeg se på redselen heller, eller jo, kanskje ved å skrive her på bloggen. Jeg er ikke ute etter sympati eller medfølelse, for dette skriver jeg for meg selv. Det føles igrunn godt. Her kan jeg skrive uten at noen skal forvente noe av meg, fordi dette er mine tanker og følelser. Tror ikke det er så mye mere å si, bare at alt virker veldig mørkt akkurat nå. 

-Sandra-  

Skjerp deg!

 • 05.11.2013 - 21:39
Det gikk ikke helt etter planen i dag med å være skikkelig flink. I dag tidlig fikk jeg jo gått gjennom den pp og jeg var på skolen, fulgte godt med, men jeg gikk ikke gjennom pp når jeg kom hjem. Fy deg Sandra. Vel hjemme, sånn litt over halv 4 så ventet jeg bare på at kl. skulle bli sånn halv 5, så jeg kunne begynne å lage middag. Hva bedrev jeg tiden med montro? Joda, 7th Heaven. Lover dere, eller dere vet det kanskje? Når man blir avhengig av en serie, ja da sitter du godt i det. Nå tenker jeg og ditanserer meg bort fra serien. Den går jo ingen steder. Skjerpings! Skamme seg. Hmmm...etter middag, ja da var det "for sent" for meg til å klare å sette meg ned med noe. Ikke egentlig, men jeg fikk det visst for meg da. Arrggh.....skuffet over meg selv i dag altså. Vi får tenke på at i morgen er det en ny dag, med nye ark og fargestifter til, ikke at jeg får brukt det i morgen. For min kjære lillebror har bursdag, så da....nei, jeg må jobbe litt mellom kl. 12.30 - 15.15...hallo, jeg kan jo ikke kaste bort den tiden på noe annet enn studier ikkesant? :) Vel vel, vi får bare håpe på en bedre dag i morra og jeg lover at jeg skal være flink! 

-Sandra-  

Now I Know

 • 05.11.2013 - 10:10


God morgen! 

Etter en ganske dårlig dag i går, fikk jeg mye oppmuntring fra de rundt meg og jeg har klart å se fremover. Jeg er bare nødt. Når jeg la meg i går kveld gledet jeg meg til morgendagen og bestemte meg for å starte allerede i dag med å komme på hektene igjen. Har allerede sittet å notert mye stoff fra pp som de gikk gjennom forige gang da jeg ikke var der, så jeg nognelunde vet hva jeg kommer til i dag. For å kunne komme meg inn igjen, så må jeg være strukturert og målretta! Derfor har jeg bestemt at de dagene jeg har faget Språk - og tekstrukturer jobber jeg kun med det faget og når jeg har litteratur og sjanger, jobber jeg kun med det faget. Dette er noe jeg har gjort gjennom hele høsten, så det ser ut til å fungere. Det største problemet mitt er nok at jeg skjønner hva jeg leser og mye av det foreleserne sier, men jeg blir så oppslukt i å skulle få meg meg alt, så jeg vet ikke om jeg skal fokusere på å notere eller bare høre etter. Jeg skal nå prøve å bare følge meg i timene og heller notere og gå gjennom pp på nytt etter forelesningene. Kanskje det kan hjelpe meg. Her må jeg bare prøve meg frem for å finne hvilken metode som fungerer for meg. Bloggen kommer jeg til å bruke som en slags terapi (tips) når jeg har jobbet gjennom hele dagen. Da kan jeg oppsummere hva jeg har lært og hva jeg ikke skjønner noen ting av. Bloggen min kommer derfor ikke til å bli den mest spennende fremover, men det er bare frem mot eksamen for min egen del at jeg gjør dette. 

Ha en fin dag! :) 

-Sandra- 

Do you know how I feel? Reality slapped me in the face...

 • 04.11.2013 - 16:27
Det kribler i fingrene, jeg må få skrevet det ned, delt det med noen, før jeg eksploderer. Alt tar så stor plass at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. I høst da jeg startet på studiet digital kommunikasjon gledet jeg meg kjempemasse og jeg var virkelig interessert! Bare ordet hørtes skikkelig gøy ut og at dette året blir et bra studieår hvor jeg klarer å få til fagene godt og henge med. Vel her sitter jeg, det er 1mnd til første eksamen og jeg henger ikke med. Det gnager inni meg for jeg hadde håpet at endelig så skulle jeg klare å mestre skolen på en egen måte, være flink, studere, være nyskjerrig, skolelysten. Føler meg veldig utilpass, det frister ikke gå på skolen, jeg føler meg dum og klønete og hvis noen spør meg om hva fonologi, morfologi eller hva syntaks er for noe, så kan jeg så vidt svare. Det siste arbeidskravet er levert, men jeg gjorde ikke en særlig grundig jobb med det, så jeg er redd jeg ikke får godkjent og da må jeg gjøre det opp igjen for å kunne ta eksamen og jeg tror ikke jeg får til det. Det var vanskelig nok å gjøre det ferdig. Vet det blir mye klaging her nå, men dette skriver jeg egentlig mest for min egen del. Det frister å bare hoppe av, men jeg er ikke den typen! Jeg har alltid gjennomført ting jeg har startet på, hvertfall når det gjelder skole. Alt virker så mye tøffere nå, at nå burde jeg jo huske alt jeg leser og kunne alt utenatt. Det klarer jeg ikke for jeg har ikke den hjernen. Aldri vært noe skolelys, men jeg har alltids fått helt ok middels karakterer. Alle sier at dette klarer du og det er bare en mnd igjen osv, men det hjelper ikke hvis jeg ikke får godkjent arbeidskravet, hvis jeg ikke får noe ned på papiret på eksamen. Håpet er å få en C på eksamen, men jeg tviler så sterkt. Bloggingen har blitt en del av hverdagen og jeg er litt redd for å gi slipp på den, så den tar for mye plass. Følelsen min sier at jeg ikke klarer å konsentrere meg om to ting, og jeg vet det er så sant. Hvis jeg vil gjøre det bra på eksamen, kunne noe av det jeg faktisk har lært,så må jeg fokusere på det og bloggen må gå for en periode. Utdanning er viktigs, så jeg må jo velge det, ellers svikter jeg meg selv og alle andre som virkelig har troa på meg. Det kribler i magen når jeg tenker på hvor bra jeg faktisk kan gjøre det på eksamen, hvis jeg bare har troa på meg selv. Nå må jeg fokusere på det. Tankene vinner og bloggen taper. Hvordan skal jeg klare meg uten?... Bloggen er en trygghet, med alle dere lesere og kommentarer. Det er kjipt å ikke kunne berherske to ting samtidig. Da må det være sånn og jeg må innse virkeligheten. 

-Sandra- 

Siste innspurt

 • 13.09.2013 - 09:46

Hei.

Nå sitter jeg og jobber med siste finpussen på arbeidskrav 1. Jobbet med det en god stund og endelig ser jeg lyset i enden av tunnelen. Så er det bare å begynne på neste oppgave. Er ca 2 uker mellom hver så 4 uker da mellom hvert fag sine innleveringer. Så så jeg har ikke tid til å blogge mer enn dette. Hadet!

-Sandra-

Sakprosa & Fonologi

 • 22.08.2013 - 20:23

Hei. 

Når jeg tar bussen til Hamar, Mandag morgen for å møte opp på Scandic er det klart jeg er spent. Utrolig spent på hva som møter meg, både av mennesker og informasjon. Først står alle ute til å begynne med, uten å vite helt hva vi skal. Deretter får vi beskjed om å komme inn, hvor vi går inn til en stor sal. På stolene ligger det program klart og vi durer igjennom det. Veldig koselig å bli tatt imot ordentlig på første skoledag. Etter dette skulle vi stelle oss opp ute, i tog for å gå igjennom byen. Gruppen min var under noe som het Opim ( ikke spør hva det står for). Vel fremme på Høgskolen, ble vi delt inn etter faddergrupper, som vi har vært med hele denne uka. Veldig koselig faddere fikk vi og de har passet godt på oss. Hver dag har vi hatt aktiviteter med fadderne, som har vært skikkelig morsomt faktisk. I går hadde vi vår første forelesning om Sakprosa, som da er det første vi skal gjennom i emne Litteratur & sjanger. Dette er da det ene faget vårt, som vi har 2 dager i uka. I dag hadde vi vår første forelesning om Fonologi, som da er det første temaet vi skal gjennom i emne Språk - og tekststruktur. Vi på Digital kommunikasjon er bare 8-9 stk, så vi har Norsk sammen med de som går årsstudium i Norsk og lektorutdanning i Norsk. Så vi er 3 klasser som er sammen i samme faget. Frem til jul, for etter jul skal vi deles opp og gå dypere inn på hvert vårt fag. På høgskolen heter innlevinger Arbeidskrav. Før jul så har vi 4 arbeidskrav som vi må bestå for å kunne ta eksamen. Studiet virker veldig morsomt og greit nå, så får vi se hvordan det blir utover høsten. Veldig koselige lærere og funnet meg nye venner allerede. Dagene på skolen er korte, det vil si, på Mandag og Tirsdag er skoledagen fra 12.15 - 15.00 mens på Onsdag og Torsdag er skoledagen fra 09.15-12-00. Dette betyr jo egentlig bare at det er mye selvstudie her, så det er viktig å jobbe mye på egen hånd, selv om en har korte skoledager. Selv har jeg så vidt begynt å lese noen tekster av Amalie Skram, Ivar Aasen, Aasmund Vinje, Sigurd Hoel og Harald Grieg. Det er tekster vi skal lese i forbindelse med det første arbeidskravet, hvor vi skal gi en presentasjon av sjangeren sakprosa og bestemme oss for en av tekstene vi vil analysere. Lært meg noe veldig vitkig, som kommer til å hjelpe meg mye gjennom studiet, og det er at ordet Å analysere, betyr å dele opp en tekst. I den forbindelse, så blir det heretter, ikke så skummelt å gi seg ut på analyser av tekster. Gleder meg!
 

Klar for Høgskolen

 • 19.08.2013 - 09:12

-Sandra

Leseløve ?....

 • 13.08.2013 - 10:08

I går var jeg på Notabebe og hentet bøkene jeg skal ha til studiet mitt dette året. 4 bøker frem til Jul og etter jul vet jeg ikke, men da blir det vel kanskje nye bøker? Når jeg kom hjem satte jeg meg ned med en gang, begynte å lese den første boka, for det stod at det var fint om vi begynte å lese på den allerede nå. Derfor gjør jeg det. Veldig greit å lese når de kommer med gode eksempler, men innimellom er det noen vanskelige ord og da slår jeg opp i ordboka for å finne ut hva det betyr og skriver det over for å huske det. Føler at endelig blir det enklere å jobbe med skolearbeidet og det er en god følelse. Neste Mandag starter jeg og da kommer bloggen til å bli nedprioritert fordi jeg virkelig må jobbe med skole og få gode karakterer. Men selvfølgelig, jeg slutter ikke å blogge av den grunn. Bare blir litt mindre blogging. ?Hva skal du studere? 

-Sandra- 


Tidlig morgen..

 • 25.07.2013 - 06:13

Siden jeg jobber, eller har sommerjobb, så må jeg stå opp 05.30, da har jeg 1 time på meg før jeg må sette meg i bilen og kjøre til jobb i ca. 25-30 min. Rart er trøtt? En tidlig tidlig morgen.....blææh. Men det er veldig greit å ha jobben, for kjenner at nå har jeg kommet inn i den vanlige døgnrytmen min igjen og det er utrolig deilig. Jeg er en typisk legge-meg-tidlig person og morgenfugl, så det passer meg utmerket, men selvfølgelig så er jeg trøtt, en tidlig tidlig morgen. I går fikk jeg brev fra Høgskolen i Hedmark, egentlig ikke noe interessant. En brosjyre om skolen og fadderuka osv. I går begynte jeg også på en skikkelig opprydning på rommet mitt og fy søren, det trengs. Men først støvsugde jeg hele øveretasjen i huset og satte på vask og tørketrommel. Skal fortsette med storvasken når jeg kommer hjem fra jobb i dag. Det var faktisk det eneste jeg drev med fra jeg var ferdig med middag til jeg gikk å la meg ved halv 10 tiden. Sikkert derfor jeg sov så godt i natt også. Ha en strålende fin dag, alle sammen :D!

?Hvor skal du gå på skole? 

-Sandra- 

Jeg blir boende hjemme!

 • 20.07.2013 - 15:44
Hei! 

Snakket med Gjermund, mamma, og gjort meg opp noen tanker ang. flyttingen. Det er for det første mye å tenke på når en skal ta en sånn avgjørelse, og når du først skal flytte, er det mye å ordne med både møbler, regninger, avtaler osv. Når jeg kjenner etter, så er jeg ikke helt klar for det livet ennå og jeg vet jo ikke en gang om jeg trives med studiet jeg har søkt på. Litt kjedelig å hvis jeg ikke trives med det også i tillegg syns det er litt skummelt å skulle flytte også kan det hende vi ikke trives så godt som vi hadde håpet på...ja, tror egentlig ikke jeg trenger å si mere. Dere skjønner greia. Så jeg blir boende hjemme hos mamma og pappa! Gjermund og jeg har snakket litt sammen vi også, og hvis Gjermund skal flytte hjemmefra så kommer ikke han til å flytte hjem igjen, mens det kan jo hende jeg må det oppe i studietiden min hvis jeg må flytte på meg for å studere. Vi har også "bare" vært sammen i 1 1/2 år, så vi har jo ikke noe hast med å flytte sammen. Det viktigste nå for meg er at jeg trives med studiene mine og får jobbet bra med det og for Gjermund, blir det å finne seg en jobb!

I dag er det 27 grader ute hvis ikke mer og strålende sol. Sitter derfor ute på hverandaen å koser meg. I kveld får jegbesøk av Mari, Tuva og Håkon på grilling, noe som blir veldig koselig! Lenge siden jeg har hatt noe form for sammenkomst hjemme hos oss, siden jeg har bodd borte et år. Lenge siden Tuva, Mari og jeg har møttes også! Akkurat nå føler jeg meg som verdens heldigste, har en fin sommerjobb, gode venner, verdens beste kjæreste og ikke minst, verdens herligste familie som kun vi det beste for meg og kommer med råd (selv om jeg skal være litt sta og ikke kjønner det hele tiden. Unskyld mamma og pappa <3) Ikke nok med det, men ligger på 5.plass på topplisten i Ringsaker, noe jeg ikke klager på. Det store hadde selvfølgelig vært å bli nr.1 men da skal du være en sinnsyk bra blogger som alltid har noe bra å blogge om å ta bilder av alt du gjør til en hver tid. Til høsten skal jeg studere og få gode karakterer, jeg kommer ikke til å ha så mye tid til blogging, facebook osv. Dette skoleåret skal jeg være streng med meg selv å virkelig legge bort uviktige ting som kan vente til senere. Jepp, det høres ut som en plan, Sandra. Flink jente. (Så får vi se hvordan det skal gå..)

?Hva tror du om alt dette? 

-Sandra- 

HIHM

 • 18.07.2013 - 04:39

Hei!I går fikk jeg det svaret jeg har håpet så lenge på å få når det gjelder skoleplass! Gjermund satt her med meg da jeg gikk inn å sjekka og det var så nervepirrende at jeg først egentlig ikke hadde lyst, men når jeg først tørte så angrer jeg ikke. Ble så glad at jeg skrek, så stakar Gjermund ble helt døv (neida, men skreik innmari høyt) og velta stolen og nesten ødla den. Så måtte jeg ringe mamma og pappa og de tror jeg heller ikke ble noe mindre døve. Så glad ble jeg og resten av kvelden var jeg helt i skyene og skreik og dansa rundt. Så nå gleder jeg meg skikkelig til 19.August. 

Det ble litt for tøft for meg på gamleheimen, så jeg sa opp og det var helt greit for de og de hadde forståelse for det. Arbeidsgiveren min sa at jeg var ikke den første og at jeg bare måtte komme igjen hvis jeg ville prøve meg på nytt en annen gang! Utrolig koselig å vite at man er velkommen tilbake hvertfall. Så nå er det tilbake til Store Ree, får heldigvis jobbe der nå resten av sommeren, så det er veldig greit! Gleder meg. Men nå skal jeg gå å sove litt mer (våkna og var sulten) så har spist og drukket citruste (ELSKER DEN)! 

?Hvor kom du inn til høsten?

-Sandra-

 

Dette skal jeg søke på

 • 16.01.2013 - 16:35

Hei! 1.Februar starter opptaket på høyskole og det betyr at jeg kan legge inn ønskene mine fra den dagen. Etter jeg starter her på Skaga har jeg vært veldig i tvil om hva jeg vil videre, men har endelig fått satt opp en liste over mine 10 ønsker. Sånn ser den ut (foreløpig) : 


1.  Høyskolen i Hedmark - Årsstudium Digital kommunikasjon 

2. Høyskolen i Lillehammer - Årsstudium Sosialt arbeid

3. NTNU - Bachelor Medievitenskap

4. Høyskolen i Volda - Årsstudium Mediekunnskap

5. Høyskolen i Nord-Trøndelag - Årsstudium Sosiologi

6. Høyskolen i Telemark - Årsstudium i Digital Mediedesign

7. Høyskolen i Oslo/Akershus - Bachleor Medie&Kommunikasjon

8. Høyskolen i Oslo/Akershus - Bachleor Sosialt arbeid

9.  Høyskolen i Gjøvik - Årsstudium Medieproduksjon 

10. Høyskolen i Oslo/Akershus - Drama & Teaterkommunikasjon

?Hva har du på dine ønsker?

-Sandra-
Studieveileder på folkehøyskole?

 • 10.01.2013 - 09:08Hei og god morgen! 

I går satt jeg i møtet med styret Ringsaker AUF for vi hadde styreopplæring. Så kom jeg til å tenke på en ting når vi kom inn på ting med skolemuligheter osv. Nå vet ikke jeg hvordan det er i resten av landet da og for hver enkelt folkehøyskole. Men, her på Skaga så er det vel egentlig ingen ordentlig studieveileder som kan hjelpe oss med å se på hvilke muligheter vi har og som vi kan gå til hvis vi trenger hjelp. Det syns jeg er utrolig dumt. Det er mange som kommer på folkehøyskole og vet hva de skal videre men at de tar seg et friår. Allikevel tror jeg det er et flertall av de som søker på folkehøyskole som ikke vet hva de vil. Når en søker på folkehøyskole for å finne ut hva en vil videre, burde det nesten være pålagt at det er en studieveileder/rådgiver ved skolen som elevene kan går til. Jeg mener ikke at de skal ha en person som bare driver med det, men at det er en person ved skolen som elevene kan komme til hvis de trenger hjelp med å finne ut av hva de skal videre. Jeg husker selv hvor god hjelp det var for meg på vg at jeg kunne gå til rådgiver å se på mulighetene for meg. Siden jeg nå går på folkehøyskole og ser at det kanskje trengs, så er dette en sak jeg som enkeltperson syns er viktig.

?Hva syns dere? 

-Sandra- 

Kilroy Education

 • 14.10.2012 - 17:52

 

Jeg var i kontakt med Kilroy Education her om dagen over en tlf samtale. Det var en veldig hyggelig dame som heter Helle jeg snakket med og hun hjalp meg utrolig mye bare på den lille samtalen. Grunnen til at jeg ringte var fordi jeg har sendt de e-post før men aldri fått noe svar, så da tar man saken i egne hender og følger det opp. Enkelt og greit. Nå har jeg lest meg litt opp på forskjellige studiesteder og alternativer i USA, og det ser faktisk lovende ut. På Dowling College har de Internship in communication, noe jeg først syns hørtes veldig interessant ut.....helt til jeg falt pladask for University of California, San Diego som har studiet Webpublishing! Har sendt en mail tilbake til Helle, så får vi se hva som skjer videre :D Det er den neste store drømmen min, å tørre å reise til USA å studere og bli skikkelig god i Engelsk. Ja, appropos det, jeg har alltid vært så redd for at jeg må ta engelsk test siden jeg hadde 4 i muntlig og 3 i skftelig når jeg gikk ut av vgs, men i mailen jeg fikk stod det at så lenge jeg hadde 4 i Engelsk så slapp jeg det!!! Da ble jeg glad. Men vi får se hva tiden vil bringe og om jeg ender opp i USA neste høst. Skal holde dere oppdatert på denne fronten. 

?kjenner du til Kilroy Education?

?Vil du studere utenlands og hvor?

 

-Sandra- 

Første padde-innlegg

 • 17.08.2012 - 00:38

Det er seint og jeg har som vanlig prøvd å sove men blir jo lys våken igjen så da tenkte jeg at jeg skulle teste hvordan det er å blogge fra Ipaden! Så langt funker det veldig bra og tror jeg skal blogge fra den mer fremover. Er jo så mye enklere enn å bogge fra Pc`n. Siden jeg nå først driver her å blogger da,så kan jeg fortelle dere hvordan jeg syns denne sommeren har vært. Først og fremst må jeg ærlig innrømme at året 2012 så langt har vært det beste i hele mitt liv. Det startet jo med en date som ble kjæresten min, så var det Tenerife, deretter Kina,så russetiden og eksmen! Og nå i sommerferien har det toppet seg med turen til Romania som var et eventyr uten like. Paris med kjæresten min og neste helg skal jeg ut av redet og fly på egen hånd for første gang. Dog jeg ikke skal flytte så veldig langt og jeg skal ikke bo for meg selv, men allikevel, det er faktisk starten på voksenlivet. Et lite steg inn der. Når jeg kom inn på Folkehøgskulen i Januar ble jeg så innmri glad og jeg gledet meg så innmari! Sånn har jeg det fortsatt. Jeg gleder meg til å drive med fotografering i 9 mnd. Lære meg mere om det og kunne ta skikkelige fine bilder. Jeg tror at jeg kommer til å vokse mye på dette året! Til jul må jeg ha bestemt meg for hva jeg vil videre, det kan bli en utfordring men jeg skal nok klare det også. Men det jeg vil si er at jeg syns selv at jeg har klart meg veldig bra gjennom de siste 8 mnd. Livet er og blir herlig!

Legger ved noen bilder jeg har tegna her på padda <3

-Sandra-

Drawing

 • 19.07.2012 - 12:53

Hei og god morgen kjære lesere! 

Utdanning er noe veldig viktig i alles liv, men ikke alle tar det like mye på alvor. Jeg selv vet hvor jeg vil, hvertfall sånn ca. I august flytter jeg for å gå på folkehøyskole. Derretter vil jeg kanskje til HiV ( Høgskulen i Volda) for å ta en Bachleorgrad i Media, IKT og Design. Jeg elsker alt som har med PC, duppeditter og design på nettet å gjøre! Og jeg kunne tenke meg å jobbe som webdesigner for et firma når jeg er ferdig utdannet! Det som er fint med denne utdanningen er at jeg også har mange muligheter etter jeg er ferdig! Det har jo de fleste utdanninger. Jeg har alltid fått høre fra nærmeste familie at jeg er flink til å bruke hendene, tegne og flink til å drive med PC og andre duppeditter. Så jeg tror kanskje dette er tingen for meg! I Volda har jeg mulighet til å ta et semester i Utlandet også! Jeg er en eventyrlysten person, liker å dra til utlandet og oppleve nye kulturer! Også derfor må dette være i blinken for meg. Bildene nedenfor har jeg tegnet i dag på papir og derretter redigert i Picasa :)! 
?Hva syns du om bildene? 
?Er du glad i å tegne og redigere?
?Hvilken utdannelse vil du ta?

-Sandra-


Finished

 • 20.06.2012 - 22:18

Hei! I dag var jeg på avslutning på skola :D Fikk diplom og knapp som var veldig fin! :D! Også kringle og brus! Da var jeg endelig helt ferdig på Ringsaker VGS og takk gud for det, neida det har vært 3 kjempefine år med masse nyttig læring selv om jeg ikke har de beste karakterene :) Så lenge jeg bare har en 2'er på kortet så går det veldig greit :)! 

?Er du ferdig på VG?

-Sandra- 

1/4

 • 23.05.2012 - 15:08Hei alle sammen! 

I dag har jeg hatt eksamen nr.1 og det gikk ...ja, hva skal jeg si? Magen kribler fordi jeg følte det gikk bra, mens hode sier at det ikke gikk bra. Jeg møtte opp, gjennomførte og leverte så da skal ingen klage egentlig. Jeg gjorde mitt beste for å skjønne oppgaven, tenkte nøye og lenge på hva jeg skulle skrive og vips, så var det 5 sider. Når jeg startet og var på side nr. 2 tenkte jeg bare på at jeg ikke kom til å klare å skrive såå mye som 5 sider, men så gikk det opp et lys for meg, at jeg klarer jo alt, bare jeg vil ;) Hvordan det gikk vil tiden vise og nå kan jeg ikke snu. En deilig følelse i grunn. Når jeg skulle begynne å gå hjemover, kom Tony og spurte om jeg ville sitte på, da ble jeg veldig glad! Han er en så koselig gutt, skikkelig blid og sprudlende. Noe som er bra i disse eksamens tidene. Nå sitter jeg ute på verandaen i skyggen og svetter, namnam! Det er jo sååå varmt :) (Jeg klager ikke, hihi^^). Det er deilig at sommeren endelig kommer etter en lang vinter og vår med mye regn og dårlig vær. I går var det 22.Mai. 10 mnd har gått siden 22.Juli og det er fortsatt helt uvirkelig, samtidelig som man bare må forsone seg med at det som har skjedd har skjedd og det kan ikke endres :(  All respekt og medfølelse til de som er inne i en tung tid med å vitne. Det må være kjempetøft og jeg selv klarer ikke sette meg inn i hvordan det er. Jeg tror alle kan slippe ned skuldrene litt når dette er over. Men så kommer det en periode nå hvor vi igjen begynner å nærme oss 22.Juli. Det blir en veldig tøff dag for hele Norge utenom Breivik da selvfølgelig. Jeg har fundert på hvordan den dagen kommer til å bli. Selv har jeg meldt meg på Utøya-dagen 2012 den 22 Juli. Jeg er ikke påmeldt ennå, ikke før jeg har fått en bekreftelse på e-post. Jeg som ikke var der 22.Juli, gleder meg faktisk litt til å dra dit. Ikke for det som skjedde der, men jeg har sett øya i blomstring og fint vær - det er sååå nydelig der! Det verste når jeg var der sist, var å tenke på og få de bildene i hodet av at her har ungdommer løpt for livet, her har folk dødd, her ble breivik pågrepet. Jeg har sett på noen av bildene jeg tok der og det ene skremte meg litt, for der jeg stod å tok bilde sånn ca da, der ble Breivik pågrepet. Det er ekkelt å tenke på! Men så kom bildet av en nydelig rose <3 Den fine, gule rosen som jeg festet i gjerdet på kjærlighetstien. For Marte og Maria <3 

-Sandra- 

What can I say?

 • 23.04.2012 - 12:55

God Mandag ! 

I dag er det Mandag, det vil si ny uke, nye muligheter. Flott! Jeg liker setningen om nye muligheter, for da vet du at du har en ny sjanse på å gjøre noe bedre enn forgie gang. Kan ikke si at skoledagen varte lenge når vi skulle møte opp kl.09.00 for så å være der til kl.11.00. Da kunne lærern heller gitt oss det vi skulle gjøre på nettet, så kunne vi jo bare holdt oss hjemme. Så mye enklere. Men lærere skal jo gjøre alt litt mere komplisert enn nødvendig. Menmen, det var ikke krise. Jeg fikk jo se Mari og da gjorde det ikke noe. Nå har jeg vært hjemme siden 11.30 og bare kosa meg. Jeg gjorde en del på skola, så da tar jeg litt fri nå. Får se om jeg skal jobbe litt mere senere i dag. 

Vi skulle lese tre artikler i forberedelsesdelen i dag, hvor da temaet var om diktaturer tror jeg (husker ikke helt i farta). Selvfølgelig handlet jo den ene om krigsspill og om Brevik, Utøya og bomba i Oslo. Jeg kjente at jeg ble ganske frustrert, fordi at det må være en del i alt vi leser, skjønner jeg virkelig ikke. Jeg for min del, har ikke så godt av å lese om det over alt, for da går tankene mine bare dit og da klarer jeg ikke fokusere på hva resten av teksten og inneholdet handler om. Derfor må jeg bare bite tenna sammen i håp om at jeg skal klare å skrive en god artikkel i morra på tentamen. På tentamen i fjor i dette faget fikk jeg en 4+, noe jeg var skikkelig fornøyd med. Da skrev jeg en artikkel med overskriften "Mennesket - herre over liv og død". Hvis dere vil, kan jeg lage et eget innlegg med den artikkelen??. 

Det å komme hjem til tomt hus er godt. Bare føle og kjenne stillheten og roen innen husets fire vegger. Jeg liker å være alene hjemme sånn sett. Da kan du gjøre akkurat hva du vil, når du vil. For en liten stund kan du senke skuldrene, legge hodet bakover og lukke øynene. God følelse, ikkesant? 

I morgen er det russedåp på kvelden. Hvor mye jeg gleder meg, er umulig å beskrive. Men jeg gleder meg helt villt. Endelig skal jeg og vennene mine være russ! Vi skal ha dåpen på skurven, noe jeg tror blir veldig bra. Det er et fint sted, som blir brukt til sommeravslutninger og skoleturer etc. I går strøk pappa og jeg på merkene på buksa mi. Det ble veldig bra! Det er meningen at vi skal ligge over på skola fra i morgen til Onsdag, for da er det russeslipp, men jeg tror jeg vil hjem å sove i egen seng i og med at jeg ikke er med i noen russebil. Så nå er det bare å glede seg til tiden framover, for den tror jeg blir bra selv om jeg har mine bekymringer om diverse andre ting. Men det skal jeg ikke tenke på akkurat nå, for nå skal jeg bare slappe av og ta livet som det faller seg! 

Masse kjærlighet fra meg til dere <3 

-Sandra- 

hits