Skaga - Reunion

 • 20.12.2013 - 13:02
 

 

Hei! 

Lenge siden jeg har skrevet et Skaga-innlegg her, så nå er det på tide. For 2 dager siden fikk jeg en E-post fra Hallingdal folkehøgskule (Skaga) om reunion i Januar, noe jeg selvfølgelig skal på! Var det som fikk meg til å finne frem alle disse bildene. Fant frem tlf som jeg hadde på Skaga og bladde gjennom gamle bilder og videoer! Mye morsomt og latteren er aldri langt unna. Dette innlegget er mere ment for de som gikk på Skaga. Håper dere kan mimre litt med disse bildene. Ønsker dere alle en god jul og et godt nyttår! Håper å se mange av dere 17-19 Januar :D!

PS: VERDENS BESTE ROOMATE, EVA HAR BURSDAG I DAG :D GRATULERER MED DAGEN <3!  

-Sandra-  

 

Når jeg savner Skaga

 • 14.08.2013 - 12:46

Setter jeg meg ned, finne frem ting fra folkehøyskolen og mimrer. Skal være ærlig å innrømme at det har vært mye tøffere enn det jeg trodde å slutte på folkehøyskolen. Hvis jeg hører en sang på radioen som minner meg om et eller annet fra folkehøyskolen, smiler jeg for meg selv, samtidelig som det stikker i hjertet. Det gjør av og til, rett og slett vondt å tenke på at jeg aldri skal gå der igjen. Heldigvis skal vi jo møtes igjen på nyåret, og sikkert om både 5,10 og 20 år frem i tid. Allikevel blar jeg stadig tilbake til kategorien---> Skaga<---  på bloggen for å mimre. Det gjør godt med en tåre i øyekroken.  Året på Hallingdal Folkehøgskule (Skaga) var definitivt det beste skoleåret i mitt liv. Det sier de fleste som har gått på folkehøyskole og det ikke uten grunn. Det er et år hvor man lærer mye om seg selv, blir mer selvstendig, får seg mange nye venner og får drive med det man liker. Jeg hadde definitivt ikke hatt noe imot å gå et år til på folkehøyskole, da er det mye mer jeg skulle gjort og kanskje gjort annerledes. Men jeg tror ikke det ville blitt set samme uansett. Uansett, jeg savner folkehøyskolen noe så innmari av og til. Har kun møtt en av de som gikk på folkehøyskolen etter vi var ferdig og det er Nora. Hun bor jo på Hamar, så det er jo ikke mer enn 15 min med bil. De fleste av oss flytter vel rundt for å gå på skole til høsten, men jeg skal definitivt møte flere før fjorårstreffet. Tenkte egentlig på å ta en tur Eva, som jeg bodde på rom med nå før skolen starta, men så ble det andre ting som kom iveien. Men jeg lover Eva, jeg skal besøke deg! :) 

?Har du gått på folkehøyskole? 

Kjære alle Skagabarn

 • 20.05.2013 - 18:59

Dette innlegget er til alle dere som har gått på Skaga åaret 12/13. Jeg begynte å tenke på å skrive dette innlegget lenge før vi sluttet på Skaga. Nå som jeg har kommet hjem, ble det plutselig mye vanskligere å sette seg ned for å skrive. Nå, i dag, 1 uke etter vi sluttet har jeg fått orden i minnebrikkene mine og sortert bilder i forskjellige mapper. Klar for å skrive og dele bilder med dere. For å komme i skikkelig skrivemodus har jeg satt på spillelisten "Skagalicious" av Sara på Spotify. Nå kan jeg begynne. Men hvor skal jeg begynne? Selvfølgelig fra starten! 


26.August var dagen da vi skulle starte vårt år på Skaga, hvor vi kom en og en, litt usikre, spente og sjenerte til Gol. Jeg vet ikke helt med dere, men jeg hadde gledet meg til dette veeeldig lenge, men nå ble det plutselig så nærme og virkelig at det ble skummelt. 9.Juni 2011 allerede postet jeg en link på veggen min på face hvor overskriften var "DERFOR SKAL JEG TIL HALLINGDAL FOLKEHØYSKULE". Gleden var derfor stor da jeg 2.Februar fikk brevet i posten hvor det stod at jeg kom inn. Da kom følgende status på face: "YEAAAAAAAAHHHHHHH - JEG KOM INN PÅ HALLINGDAL FOLKEHØGSKULE :D DRØMMEN GIKK I OPPFYLLESE <3 LYKKE <3 Selv syns jeg at jeg er veldig flink til å glede meg over små ting i hverdagen. Som da vi var på klatring i Mallorca og jeg hadde såååå lyst til å ta ned tauet, for det så gøy ut og det fikk jeg jo lov til. Ikke mye som skal til for å få meg glad med andre ord. Jeg var i den første puljen som kom hvis jeg kan si det og jeg vet at dere skjønner hva jeg mener. Pakket ut og det gikk mye fortere enn det jeg hadde sett for meg, men det var kanskje fordi mamma hjalp meg litt. De derimot dro nesten med en gang etter de hadde spist og ønsket meg lykke til og ba meg ringe i kveldingen så de fikk høre hvordan dagen hadde gått. Eva kom litt senere på dagen og det tok ikke lang tid før jeg fant ut at det var hun jeg skulle på rom med. Vet ikke med deg, Eva, men jeg ble overrasket over at du lignet sånn på meg på mange områder. Ble veldig lettet, så nå var det bare å bli kjent med folk og bli husvarm. Her er noen bilder fra den første dagen (de som er i videoen jeg lagde, og selvfølgelig; dere kan bare ta det dere har lyst på) 

Savner deg innmari Nina :( <3 

Dette er mange av bildene jeg tok første dagen og det føles ikke lenge siden, men det er det jo. Eller? Etter denne første dagen hvor jeg kom i kontakt med noen av dere herlige mennesker, var jeg ikke i tvil om at dette kom til å bli et bra år og det beste i livet mitt! Gjennom året har vi gjort mye, opplevd mye sammen, gått på forskjellige linjer men allikevel lært utrolig mye av hverandre. Alt vi har opplevd på bygget, ja hvor skal jeg begynne? Alle morgnene hvor jeg smilende møter trøtte tryner på min ferd til matsalen ved 07.00 tiden, ennå er det hvertfall 30 min til frokosten kommer på bordet, men jeg våkner før vekkeklokka og er lys våken. Så at det var noe som gikk igjen i hilsningene i minneboka ;) "Skagas morgenfugl". Alle programkveldene vi har hatt på Lørdagene hvor de fleste drar ut etterpå. Gang på gang har folk spurt, "Hvorfor blir du ikke med ut?" osv. Svaret mitt har alltid vært "Jeg har ikke så lyst" eller "Jeg er ikke så glad i sånt" og det er sant. En fest i ny og ne er greit, men hvordan klarer dere gå ut hver helg? Kommer aldri til å forstå meg på det, men allle er vi forskjellig og takk gudsjelov for det. De gangene jeg ble med ut var det gøy men jeg var fortsatt ikke i det humøret som de fleste av dere, der dere dansa, skreik og rava rundt. Jeg var bare tilskuer og det er ganske morsomt det også. Men over til noe annet. Hvis jeg skal skrive om alt vi har gjort iløpet av året, blir jeg aldri ferdig med dette innlegget og ingen vil lese det, fordi det blir så langt :p Så jeg hopper likesågodt til slutten av skoleåret. Da vi var nærmere hverandre enn noen gang iløpet av dette skoleåret. Da alle var i peisestua på en gang omtrent og vi snakket, lo, grein og skreiv så vi fikk vondt i håndleddene. Aldri kommer jeg til å glemme de 3 siste dagene hvor det var innholdet. Her er bildene jeg tok de 3 siste dagene. Hvordan går det med benet, Andreas? 


 
 
Året på Skaga har definitivt vært det beste året i hele mitt liv og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro. Det er rart å sitte å publisere disse bildene og vite at det er disse minnene jeg må ta med meg videre i livet, uten å få oppleve de igjen. Selvfølgelig skal vi møtes på reunion og noen møter jeg garantert utenom det også. Men akkurat det vi har opplevd sammen i år kommer vi nok ikke til å få oppleve sammen som en gruppe igjen, derfor er det veldig viktig å ta vare på minnene vi har skapt. Minnebøkene våre er gode å ha da, på en trist dag hvor tankene vandrer tilbake til Skaga, da skal du ta frem boka og lese, le og gråte (gledestårer). Vi skal være heldige som har fått oppleve dette året sammen <3 Hvis det hadde vært opp til meg, hadde det vært obligatorisk med et folkehøyskoleår for alle, etter VGS. Da jeg tok avskjedsrunden min forgie Lørdag morgen var det mange som sa til meg "Du må aldri slutte å blogge" "Fortsett å blogge". Et løfte jeg selvfølgelig kommer til å holde! 

-Sandra- 
 

Fra året på Hallingdal Folkehøyskole

 • 12.05.2013 - 20:04

Skaga 12/13 from Torgrim Aanestad on Vimeo.-Sandra-  

Så trist...:(

 • 08.05.2013 - 08:17

Hei!

I går måtte vi pakke sammen tingene våre for i dag skal vi vaske ut rommene :-( det var noen som fikk ideen om at vi skulle grille og til slutt var nesten alle bak skolen å grillet :-) det var så utrolig hyggelig! Det er nitrist at vi snart er ferdig å skal dra herifra. Året har gått innmari fort men har fått gjort og opplevd veldig mye som jeg nok ikke hadde gjort ellers. Kommer til å savne alle kjempemasse :-( Mange har minnebøker hvor folk kan skrive en hilsen, noe som er hyggelig å ha til senere. Skal ned i Gol å kjøpe meg en sånn bok jeg og, for kommer til å angre hvis jeg ikke gjør det. De siste dagene nå går jeg rundt med kameraet å tar bilder av folk og stemningen. Så kommer nok en del bilder etter hvert når jeg kommer hjem.

-Sandra-

Se på denne!

 • 25.04.2013 - 13:20


?Har du brupendlet noen gang?

-Sandra- 

Jeg har gjort brupendling! - Video

 • 23.04.2013 - 19:10

Det kommer bilder senere :)! 

-Sandra- 

Hva syns du om denne?

 • 22.04.2013 - 12:41


Hei

Jeg bare elsker denne kjolen fra Nelly. Hvis jeg ikke hadde brukt hue først, så hadde den vært på vei til meg allerede, men hallo, det er grenser for hvor mye penger jeg skal bruke nå rett før jeg slutter her. Kan heller, kanskje bestille den i sommer hvis det da er flere igjen. Og dete er hva jeg driver med på en Mandag, jeg slapper av! På Mandag har vi jo kor, og i dag øvde vi på sanger som vi skal synge på avslutningen noe jeg tror blir vedig bra! Gleder meg masse til det, samtidelig som jeg gruer meg. Tenk at det bare er denne uke igjen som er vanlig uke, neste uke drar vi til Mallorca og når vi kommer tilbake derifra er det bare 6 dager igjen. Kan nesten ikke snakke om det, for da blir jeg så lei meg :( Jaja, håper dere har en fin Mandag! 

?Hva syns du om kjolen?

-Sandra- 


Skaga awards - Årets blogger!

 • 21.04.2013 - 10:48


Hei! 

Gjennom skoleåret her på Skaga, så har det vært en del programkvelder, som jeg også har blogget litt om. I går var den siste programkvelden og den var det Øst-oppe som stod for. Jeg tok ikke noe bilder av selve kvelden i gymsalen, men de hadde gjort det så utrolig fint, med små bordgrupper, med duker, lys. Det var kjempekoselig å komme inn i gymsalen når det så sånn ut! Jeg hadde egentlig ikke tenkt over hva denne programkvelden skulle handle om og selv om jeg hadde sett på plakaten ute i gangen, så tenkte jeg ikke over hva som skulle skje. Men det gikk jo fort opp for meg, når det var så fint og vi hadde satt oss og det hele starta. Det var kjempemange fine priser og hele opplegget var veldig morsomt og koselig. Når de begynte å snakke om folk som hadde dokumentert skoleåret gjennom blogger, så ble jeg litt paff, for jeg hadde ikke sett for meg eller overhode tenkt på at det skulle være en pris. De nominerte var Pia, bloggen hennes finner dere HER, Nora og Helene, bloggen deres finner du HER og meg. Min tanke, var at Nora og Helene kom til å få den, for de startet jo en blogg fordi de skulle begynne her og den har bare handlet om ting de har gjort her osv. Men på lappen stod det Sandra, og det var veldig koselig! Å vinne en sånn pris betyr mye! Var rart å gå opp og hente rosen og det eneste jeg klarte å få ut av munnen og inn i mikrofonen var takk. Innimellom prisutdelingene var det parodiering av personer på de forskjellige gangene her på skolen, noe som også ble mye latter og morsomme mimringer for noen. Sånn som Nora og Helene, hvor det jeg fikk med meg tydelig var, Nora sier: Det er politisk riktig at jeg skal ha 500 kr, det er dyrt for bensin! Robin som går rundt i gangen på Øst -nede i borat drakta si og breakdancer. Og Henrik som roper: JACKOB, KAN DU SKRU NED MUSIKKEN, eller noe sånt. En veldig bra kveld og tror alle koste seg! Etterpå, ble det pizzasnurrer og saft og etter det dro vi ned til Gol på Vertshuset. Der satt jeg og observerte alle de rundt meg, men det er ingenting av det jeg skal skrive her på bloggen. Eller jo, mange dansa og når det kom sanger, hvor alle kan refrenget, så skreik alle og stemninga steg noen hakk til.  


Sånn så jeg ut i går kveld :) 

Og sånn ser jeg ut i dag :) Dette spiste frokost, brødskive med brøtkokt egg :) Sånn hvis det er av interesse for noen ;) 


Jeg vet jeg sa at jeg skulle trekke vinneren av linkrunden i dag, men det utsetter jeg til i morgen, så da er det fortsatt åpent for de som ikke har meldt seg på! Kanskje det blir akkurat DEG

Ha en fin Søndag, alle sammen :D!

-Sandra- 
18.04.2013

 • 18.04.2013 - 08:20

Hei! 

I går var jeg sengeliggende hele dagen uten å spise noe serlig heller, mens i dag kom jeg meg opp å har spist frokost. Var når jeg stod opp i dag at jeg merket at kroppen ikke er med meg. Kroppen koker, øynene renner og det samme gjør nesa. Litt småvondt i hodet også, men det er vel sikkert fordi jeg er tett. Har nok fått meg en liten trøkk på grunn av tempraturforskjellen selv om jeg nesten ikke har vært ute etter vi kom tilbake. Denne uka trodde jeg vi skulle plukke ut bilder til en utstilling vi skulle ha på Ål neste uke, men de andre hadde visst mer lyst til å jobbe med drømmebildet, noe jeg ikke har fått med meg før i dag. Jeg spurte lærern om jeg heller kunne sitte å plukke ut bilder fra turen, fordi det uansett er for sent å komme inn i drømmebildet nå, siden det er siste dagen (tror jeg). Og siden jeg sa jeg ikke var i form, noe han kunnse se, så sa han: " Du kan bare sitte på rommet å kose deg med å plukke ut bilder du". Greit å ha en sånn lærer da :) Bildene jeg skal plukke ut er jo da ikke  til den utstillingen, men til utstillingen vi skal ha i foreldrehelgen da vi skal hjem. I dag skal jeg ned til tollposten her på Gol og hente min nye smanchy fancy Ipod nano. Det blir kult! Har lastet ned/ driver å laster ned masse sanger. Så det skal jeg bruke dagen min på i dag. Håper alle dere der ute også får en fin dag! <3

?Hva skal du i dag?

-Sandra-

80- talet

 • 04.04.2013 - 22:31


Hei! 

Da er jeg tilbake på skola. I dag hadde vi kort skoledag og siden det var så innmari fint vær, så satt vi ute å solte oss i mange timer etter middagen! Da hørte jeg denne sangen og syns den var litt kul, så derfor deler jeg den med dere. Nå vet jeg at jeg skal til Egypt og vi drar natt til Lørdag, så i dag har jeg pakket nesten alt. Mangler småting. Gleder oss masse nå!

?Hva syns du om sangen? 

-Sandra- 

Kommer tilbake

 • 15.03.2013 - 10:38

Når jeg har fått av denne!

-Sandra-

Min første promofilm!

 • 12.03.2013 - 19:41

HFS promo from Sandra Gulbrandsen on Vimeo.

HIS DU VIL GÅ ET ÅR PÅ FOLKEHØYSKOLE, SØK DEG TIL HALLINGDAL NÅ!  :D 

-Sandra- 

Smile!

 • 12.03.2013 - 17:09


Hei! Da var det Tirsdag, en ny dag med nye valg og muligheter. Dagen i dag startet vi med å høre på et foredrag hvor foredragsholderen bad oss om å ta med pute og pledd og som dere ser på det øverste bildet, var det sånn vi lå under hele foredraget. Det var et veldig bra foredrag og til slutt skulle vi gå sammen tre og 3 hvor vi skulle bytte på å ligge på gulvet å bli tatt/strøket på. Jeg lærte at jenter skal ha ut dobbelt så mange ord som menn iløpet av en dag og at menn setter seg ned å strenger alt ute for å bli kvitt stress, mens kvinner blir bare mer stressa av å sette seg ned for å prøve å slappe av. Mye nyttig vi lærte under det foredraget. Så, etter lunsj, ble vi delt inn i grupper på 8-9-10 stk, på hver gruppe. Dereeter ble vi sendt rundt på ulike poster som handlet om det å ta valg. Alle oppgavene var morsomme utenom en, hvor en skulle gå på kull. Heldigvis var vi den siste gruppa, så vi fikk jo se alle blemmene og skadene alle hadde fått, så vi var den eneste gruppa hvor ingen gikk på dette kullet. Noe vi er veldig glade for som gruppe i ettertid. For før middagen, var det en lærer som sa "Det blir satt opp en felles buss for de som skal til legevakta". Det ble vel aldri noe buss, men det var en del som måtte ned på legevakta for å sjekke skadene sine. Utenom det, så var alt veldig gøy! Eter middag nå, har vi tatt skolebilder, noe som også gikk veldig bra for min del. Jeg har bare en ulempe og det er at jeg sjeler, og i dag så tok jeg jo på meg linser (jeg visste ikke at vi skulle ta bilder da) og da sjeler jeg enda mere. Men fotografen var så snill, så han sa bare at vi kunne ta noen bilder for å se. Vi fikk et bilde som ble veldig bra, så slapp noe mer mas med det heldigvis. Resten av dagen har jeg tenkt til å bare slappe av, se litt film og spise godteri. 

?Hva har du gjort i dag?

-Sandra- Øredobber fra Betsy J

 • 11.03.2013 - 15:58
Hei!! 

Kom over DENNE bloggen og innlegget, noe jeg er veldig glad for! Tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for at jeg bare måtte kjøpe to stk av alle øredobbene. Har ikke bilder av de annå, men de kommer jo snart i posten uasnett, så da får dere se de da :)  Også kostet de bare 15kr for begge parene! 

Denne uka har vi temauke igjen, den siste faktisk og den har startet kjempebra. Den handler om det å ta valg osv. Vi hørte først på en mann som holdt foredrag om hvilke valg han hadde tatt i livet og fortalte historier osv, veldig flink foressten! Så skulle vi ut å leke, vi lekte boksen går og gi et lite vink. Var nesten som å være på barneskolen igjen. Så gikk vi inn igjen hvor vi skulle gjennom en "test" om vi gjorde det fikk beskjed om, eller tok vårt eget valg og ikke lot oss distrahere. Så alt i alt, har det vært en helt super start på uka og håper den fortsetter sånn. En liten nedtur i dag er at det var kikertboller til middag, noe ingen liker omtrent, så alle dro enten ut eller kjøpte seg noe på butikken. (At de på kjøkkenet ikke tar hintet, når ingen dukker opp til middag), det skjønner ikke vi. I kveld(les hver kveld) denne uka, er det film i forbindelse med det vi har gjort på dagtid og om temaet som er denne uka, nemmelig valg.

Ha en fin uke, alle sammen :D!

?Hva skal du denne uka? 

-Sandra- 

Ute i Solen!

 • 10.03.2013 - 09:43

Hei!!

I dag er det sol ute og det er herlig. Det er ganske kaldt ennå så sitter ute med jakke under rumpa og fleezjakke på. Men ellers er det ikke verst!

?er du ute i solen i dag?

-Sandra-

Vant jeg da!

 • 08.03.2013 - 20:08

En gjeng fra skaga dro ned på Pers for å spille bowlin. Jeg hadde lite forventninger siden det er lenge siden jeg har spillt men gikk jo over all forventning :-) vant på gruppa mi og ble nr3 av alle :-D!!!

Breakfast alone

 • 08.03.2013 - 07:41

God Fredag! Kl. er litt over halv 8 og jeg sitter alene i spisesalen som jeg gjør nesten hver dag! Veldig deilig det altså,så klager ikke! Jeg har begynt å gå tur før frokost men i dag droppa jeg det. Tatt gangvasken har jeg også gjort så da kan dagen starte. I dag har vi falgfag så da har jeg ekstrem oppussing siden vi pusser opp skolekjøkkenet.

-Sandra-

05.03.13

 • 05.03.2013 - 11:59
Hei! 

I dag er det Tirsdag og det betyr at vi har hatt romvask :) Det ble veldig rent og pent. Nå sitter jeg å hører på musikk og følger kulejentene fra Kari traa skilag på Voss. Veldig spennende!!!! Nå etter lunsj skal vi ha linjefag men jeg aner ikke hva vi skal gjøre ennå, så det blir spennende. Ha en fin dag alle sammen :D

Minner om Ukens blogg! Bare å melde seg på. 

-Sandra- 

Klarer vi 1500 likes?

 • 20.02.2013 - 11:46
Har DU lyst til å hjelpe oss å klare 1500 likes på Hallingdal folkehøgskules hjemmeside på facebokk? 

Da kan du gå inn HER  og trykk LIKER 

Dette er Skaga sin side på facebook, her kan du følge de forskjellige linjene gjennom bloggene deres hvor linjelærerne oppdaterer ofte.

?Har du likt siden?  

-Sandra- 

Hallingdal Folkehøyskole - SKAGA

 • 19.02.2013 - 10:58
FOR Å KOMME TIL SKOLENS HJEMME SIDE ---> TRYKK HER


?Vurderer du å gå et år på folkehøyskole? 

-Sandra- 


Fancy Schmancy nytt tastatur

 • 18.02.2013 - 17:56


Say no more liksom :D! Endelig fikk jeg dratt ned på posten å hentet dette! Morsomt å ha prøvd det og det ble veldig bra! Det eneste som ikke var så bra, var at jeg tok feil tastatur, så har ikke merker til alle knappene men det gjør egentlig ikke så mye :D Ser bra ut uansett spør du meg! 

?Hva syns du om det nye tastaturet mitt? 

-Sandra-

Valentines day 13

 • 15.02.2013 - 08:46


Hei!  I går var det Valentines day og jeg la egentlig ikke merke til det. Siden Gjermund og jeg ikke var med hverandre i går, så tok vi dagen på forskudd før jeg reiste tilbake etter helga. Så vi var ute å spiste Mandag kveld. De var utrolig koselig! Gaven min til Gjermund ser dere på bildet over, to bamser som sitter sammen og holder et hjerte hvor det står "My heart belongs to you" <3 Syns de var såååå søte! Også hadde jeg med en liten avlang sjokolade hvor det stod "I Love You" på papiret. Gjermund ble veldig glad for gaven. 

Må også takke de som kommenterte innlegget jeg skrev i går! Det er virkelig en sak jeg kommer til å kjempe for. Det skal jo selvfølgelig være like muligheter for alle. 

Når det er sagt, så er det ikke lenge igjen til vi er ferdig her på Skaga. Ok, det er 3 mnd men det går utrolig fort med tanke på hvor lenge vi har vært her. Når det gjelder det, har jeg prøvd å gjøre meg noen tanker om hvordan det vil bli å reise herifra og alle de fine menneskene. På en måte tror jeg det blir trist og rart, men på en annen måte tror jeg det blir veldig greit også. Det er en grunn for at dette skoleåret bare er 9mnd. Når en har vært på folkehøyskole så er man ferdig med det (Selv om mange skulle ønske de kunne gå et år til). Man kan jo søke hit som stipendiat på linja du har gått for neste års kull da, men det ville ikke jeg gjort. Selv føler jeg meg ganske mett av folkehøyskoleåret(ikke missforstå), men jeg syns det blir greit å bli ferdig. Det blir godt å kunne starte å studere og bli ferdig med det. Men jeg har absolutt hatt det kjempesupert her! 

?Har du søkt deg på folkehøyskole til høsten?

-Sandra-
Fucked up...

 • 28.01.2013 - 10:54

Hei.

I dag, så langt har vi sitter i møte å diskutert og snakka om det som skjedde i helga. I tilegg til den hendelsen med fjorårstreffet så skjedde det masse småting på internatet og ute på byen. Lærerne er så og si drittlei alt sammen og begynner å bli slitne. Jeg skjønner godt at det her ikke er noe gøy for de, at folk har som mål å dra ut for å bli fullest mulig,men på en anna måte synes jeg de blåser det opp så innmari. Of værst av alt, at det går utover alle fordi 10 personer ikke klarer å vote når nok er nok. Jeg kan ikke sette meg inn i hvordan det er for de som blir sørpa fulle for jeg har aldri vært full, men er det virkelig så vanskelig å bare la være å ta den ekstra pilsen som gjør at du blir enda fullere ann du er? Jeg vet ikke,men jeg synes at hele greia er fucked up. Dette gjør at konsekvensene kan bli at utenlandsturer blir avlyst, rett og slett fordi lærerne ikke tørr å dra på tur med oss. Det bruker også skoletiden vår som vi kunne brukt på det vi egentlig er her for, nemmelig å gå på folkehøyskole. Nå har vi fri frem til lunsj også bærer det opp på A?salen igjen for nytt allmøte.

?Sandra?

En annerledes helg

 • 27.01.2013 - 15:52

God dag!

Det har vært en litt annerledes helg her på Skaga. Fredag kom det fjorårselever hit for å traffic denne helga og ha det hyggelig. Natt til Lørdag ved 4?5 tiden er det en av fjorårselevene som detter ut av vinduet i 3 etasje som resultat av å være full og et eller anna annet. Utrolig nok gikk det bra med han men han havnet på sjukehuset med en veldig skada for. Denne hendelsen førte til at rektor, etter morgensamlingen, avlyste resten av treffet og elle måtte dra hjem iløpet av dagen. Hele denne greia her gjort det usikkert for oss som årets kill ang. vårt fjorårstreff til beste år. Vi får virkelig håpe på at vi får komme tilbake!!. Ellers så dro jeg ut sammen med de andre i går, noe som var veldig hyggelig men min personlige mening er at det var ikke såå gøy som alle skal ha det til, men det er sikkert veldig opp til hver enkelt. Så i dag er det en rolig søndag som vanlig og det er veldig deilig!

?Sandra?

First time

 • 26.01.2013 - 12:30Hei! 

Som regel på Lørdagene har jeg sittet inne på skola mens de andre har dratt ut på byen. Men i kveld, til en foranding skal jeg bli med ut! Vi hadde besøk av broren til Andreas (hans som er med i Xgames) og han snakket en del om alkohol osv, og det fikk meg til å tenke på at jeg tørr å være med ut. Jeg har vært litt redd for press og fått en del ubehagelige spm, men nå har jeg innsett at her er det bare å bli med uansett om du skal drikke eller ikke. Det har jeg jo skjønt for lenge siden, men denne helga skal jeg ta til motet å bli med ut å ha det gøy! 

?Skal du ut i kveld?

-Sandra-

19.01.13

 • 19.01.2013 - 10:36

Hei! 

I dag er det vi på Film/foto linja som skal ha seminar og peiskveld, alt på en dag! Vi startet dagen med å vise en video som vi viste i foreldrehelgen. Lærern sa litt mer utdypende om hva vi gjør på linja og at selv om folk tror vi egentlig bare siter på rumpa hele dagen og ikke gjør noen ting, så fikk de et litt anna bilde nå. Vi får som regel oppgaven på Tirsdag og den må leveres inn på Torsdag. Enten det gjelder foto eller film. Av og til får vi lengre tid, hvis det er noe som krever litt mer arbeid. I dag har vi delt inn elevene i 8 grupper, og i skrivende stund sitter jeg i peisestua å ser og hører på at de planlegger hvordan de skal filme. Morsomt å høre alle ideene. De måtte trekke en lapp hvor det stod en sjanger også to lapper hvor det stod "Må ha med" i filmer. Kombinasjonene ble veldig rare og det blir spennende å se hva de gjør ut av det de har. Her er det viktig å bruke kreativiteten sin, og hvis en bare bruker den så er det egentlig ingenting som kan stoppe deg. Når en skal ta bra bilder og lage bra filmer, spiller kreativiteten en stor rolle. Filmene må leveres inn kl.18.00 i kveld også blir det kåret en vinner senere på kvelden. Gleder meg til å se resultatet. 

Ellers så ja, det er 19.Januar....det betyr at det bare er 10 mnd til jeg blir 20, haha! Random... . I går var det 2 uker til Gjermund kommer hit, noe vi gleder oss veldig til! 3 uker til det er årsmøtet i Hedmark AUF, jeg har bestemt meg for at jeg vil være med på det, så jeg har sagt jeg vil stille som deligat hvis jeg blir valgt. På Tirsdag den 22. skal vi ha ekstraordinært styremøte/medlemsmøte. Den 18. Feb skal vi ha styremøte igjen og den 23 Feb. er det verveaksjon på Olerud. Den får jeg vært med på, siden det er vinterferie. Skal prøve å få jobba hos pappa i vinterferien, men er ikke sikkert ennå. Her om dagen ringte Adecco meg for å fortelle at jeg må ringe opp igjen i starten av Mai, for da har de oversikt over hva de har av sommerjobber. En ting er sikkert, og det er at jeg har virkelig søkt på sommerjobber og prøvd, så hvis jeg ikke får noe i år, da blir jeg nesten litt skuffa. Er nesten litt avhengig av å ha sommerjobb i år, siden jeg skal ut å reise. Kommer tilbake om det når det nærmer seg avreise. eg vet at det blir ennå en stor opplevelse for livet og jeg gleder meg masse.

Kan sette i gang en liten gjette- konkurranse om hvilken destinasjon jeg skal til :D ( Det forutsetter at de som vet det ikke sier noe)  

?Hvor skal jeg?

-Sandra-  

Fifty Shades of Grey

 • 11.01.2013 - 10:53


Hei og god dag! 

Iløpet av høsten her på Skaga, så hørte jeg mange av jentene som snakka om at de leste Fifty Shades of Gey. Etterhvert ble jeg litt nyskjerrig på disse bøkene da, så til jul ønsket jeg meg bok nr.1. Var så heldig at jeg fikk bok nr.2 til og med også. Bok nr.1 leste jeg ut på 3 dager ca og jeg skjønner hvorfor det var så mye snakk om de bøkene. Hvis du først har begynt å lese kan. du. ikke. stoppe! ;) (Hvis du har lest boken, skjønner du hvorfor jeg skrev det sånn). Boka var utrolig bra og nå har jeg så smått begynt på bok nr.2 og det går vel ikke lange tida før jeg ikke gjør anna enn å lese den boka utenom skoletiden. Veldig bra bøker, så anbefales på det strkeste! 

?Hva syns du om bøkene?

-Sandra-

Det tomme rom

 • 08.01.2013 - 12:09
?Hva syns dere? 

-Sandra- 

Take it easy

 • 05.01.2013 - 20:14


Hei! 

I dag har vi hatt Lørdags seminar hvor det kom en som er veldig flink til å fortelle historier. Trodde at vi skulle sitte å høre på historier og fortellinger i 3-4 timer, men neida, vi fikk innføring i forteller teknikk og gjorde mange øvelser. Det var utrolig bra! Over all forventning. Nå har vi hatt peisekveld, hvor Bratt stod for underholdninga og mat. De hadde ikke forberedt seg, så det ble bildefremvisning, en liten film og pølser :D Koselig var det! Jeg har ikke vært i form i dag, så mens mange her drar ut, tar jeg en rolig kveld. Som jeg  vanligvis stortsett gjør hver Lørdag ;) Ha en fin kveld, alle sammen!

-Sandra-

Breakfast all alone

 • 18.12.2012 - 08:01

God morgen kjære lesere :D

Sitter i spisesalen å spiser frokost alene. Det er utrolig deilig! I dag er det julemiddag og juleavslutning med ball,noe jeg gleder meg masse til!

På Søndag var vi i kirka på julekonsert. Tidligere på dagen var vi der å øvde med musikk valgfag fordi vi skulle fremføre et nr før koret skulle synge. Det var flere kor og grupper også som sang og spilte :-)
Natt til Søndag var det en elev som hadde hatt det litt morsomt i fylla eller noe og sånn endte det:

Ha en god dag alle sammen :-D

-Sandra-

Husk konkurransen

 • 14.12.2012 - 10:24

Hei og god Fredag :-D

Vil minne dere på konkurransen jeg satte i gang i går. Om du vil at jeg skal skrive et innlegg om bloggen din og få den linket! Bare å melde seg på ved å skrive "jeg er med" i kommentar feltet.

I dag er det fredag og det betyr romvask. Det har vi gjort,så nå ligger jeg å langer meg ut på senga. Når jeg tenker over det,er jeg veldig sulten. Men uheldigvis er det ikke mat før 11.45. Kl.11 er det rektors time og da skal vi få vite valgfagene vi kan velge mellom etter jul. Jeg skal hvertfall velge slalom på Fredager i Hemsedal! Når jeg først er inne på det,har jeg funnet ut at jeg kan stå i Golsbakken 6 dager i uka :-D hvis jeg står 3 timer i bakken hver dag 6 dager i uka så blir det en del! Noe som er kjempebra,for jeg vil bli god og kunne teknikken ordentlig :-)

-Sandra-

Stencil og Low Rider

 • 12.12.2012 - 11:14


Hei! 

I dag på morgensamlinga var det Thea, stippen som hadde morgensamling. Hun valgte at vi som var med på snekker Andersen på julemarkedet skulle spille det for skolen også, så da ble det en miniversjon oppe ved tavla. Det var ganske morsomt. Nå sitter vi på Film/Foto rommet å jobber. Jeg syns ikke det ser ut som gutta jobber så mye, men jeg har hvertfall prøvde meg på noe nytt i dag. Nemmelig noe som heter Stencil. Litt vanskelig å forklare hva det er faktisk, så jeg fant forklaringen på Wikipedia:

stencil is a thin sheet of material, such as paper, plastic, or metal, with letters or a design cut from it, used to produce the letters or design on an underlying surface by applying pigment through the cut-out holes in the material. The key advantage of a stencil is that it can be reused to repeatedly and rapidly produce the same letters or design. The design produced with a stencil is also called a stencil. The context in which stencil is used makes clear which meaning is intended. Although aerosol or painting stencils can be made for one-time use, typically they are made to be reusable. To be reusable, they must remain intact after a design is produced and the stencil is removed from the work surface. With some designs, this is done by connecting stencil islands (sections of material that are inside cut-out "holes" in the stencil) to other parts of the stencil with bridges (narrow sections of material that are not cut out).


Hvertfall, det er ganske gøy å jobbe med, og det er litt arbeid, så det er noe en kan drive med i flere dager. Det kommer helt an på hvilken bilde du velger og dermed hvor vanskelig det blir ut i fra bildet. Jeg jobber for øyeblikket med et bilde av broder'n. Til jobbingen må en ha musikk, og da har jeg satt på Low Rider i ørene. Grunnen til at jeg hører på den er fordi vi skal fremføre den i kirka på Søndag med musikk valgfag på konserten. Det blir veldig bra! Snart er det juleferie, 1 uke til i dag faktisk. Så resten av denne uka går med til å vaske klær og pakke litt. Blir deilig å komme hjem en tur i ferien og kose seg med julemat, gaver og familien <3 

?Hva syns du om sangen?
?Har du jobbet med Stencil?
?Gleder du deg til juleferie?

-Sandra-
 

Internasjonal uka: Flyktninger

 • 04.12.2012 - 16:57


(Unskyld dårlig bilde, men jeg har blitt forkjøla og jeg har ikke orka å sminke meg i dag)

Å være flyktning på Skaga skal ikke være bare bare. Dagen starter med at vi blir vekket av en person som banker/dundrer på døra før den blir åpnet og en høy og bestemt stemme sier "Nå må dere opp! Møt i godt, vamt utetøy på A-salen om 2 min" Det første jeg gjør er å se på klokka, og den viser 05.43!  Så får jeg litt panikk/angst for hva dette er for noe. Jeg får helt hjerneteppe og sa høyt, litt panisk "Hvor er ullundertøet mitt? Hvor er utebuksa mi?, tenk, tenk, tenk!!!" Jeg liker ikke å ha sånne dager hvor jeg våkner av at jeg får panikk, så jeg har aldri forsovet meg med vilje for å si det sånn. Og hvis jeg noen gang har gjort det, så har jeg som sagt fått helt angst for å komme for sent til skola. hehe. Men ja, så går vi opp på A-salen hvor det er mørkt og ganske stille. Ved kateteret sitter en person som er helt alvorlig utkledd i slags uniform og det som lyser opp ansiktet hans er en liten lampe. Han har en blokk hvor han noterer ting. Vi skjønner fortsatt ikke helt hva dette er for noe, men at det har noe med den internasjonale uka å gjøre aner vi. Det er mye prat om hva det er for noe, før vi kommet frem til at vi mest sannsynlig skal leke flyktninger. En annen mann kommer inn i rommet, stiller seg opp ved døra og leser opp etternavn. Når han er ferdig går den gruppa han leste opp ut. Det går laaaaang tid mellom hver gruppe og jeg var i den nest siste gruppa så det ble lenge å vente. Å som tiden gikk ble det mer og mer stille i salen fordi folk var trøtte og sov i mellomrommene. Endelig ble det min gruppes tur og vi ble da ført ut på gangen hvor vi gikk til et annet rom hvor vi måtte vente litt. Så blir vi ført ut i en tilhenger med lokk, hvor vi må sette oss inni. Også kjører vi en runde og kommer tilbake bak skolen hvor vi ble geleidet inn i kostymerommet. Der får vi utdelt et hvitt plagg (bukse og jakke) som vi må ta på oss. Så stiller vi oss opp 2 og 2 på en rekke. Vi har også fått en lapp som er legitimasjonen vår og den får vi bruk for nå. Vi må gjennom en slags legitimasjonssjekk og vi må skrive under på lappen vår. Deretter må vi på "helsesjekk". Når jeg åpner døra til gymsalen fra bak scenen, så går det opp for meg at vi leker flyktninger. For i gymsalen sitter alle de andre i akkurat det samme antrekket og er helt stille. Det ser ut som at vi har blitt plassert etter hvordan vi opptrådte på helsesjekket. I et hjørne av gymsalen, sitter det en gruppe for seg selv og jeg skjønner at det må være de som har følt seg dårlige under helsesjekken. Så blir vi sittende der da til alle har kommet. Syns så synd på de som kom først! Den gruppen som sitter litt for seg selv blir tatt med ut og vi andre blir sittende. Etter enda en liten stund får vi beskjed om å stille oss opp langs ribbeveggen. Inn i rommet kommer de med havregrøt, og den smaker ikke som den pleier! Dette er da frokosten vår i dag. Når vi er ferdig med frokosten vår vi ta av oss draktene og skal møte igjen på A-salen kl.08.30. Da har vi vært oppe i nesten 3 timer allerede. Etter en kort morgensamling går vi hvert til vårt før vi skal samles igjen, og da i grupper etter hvilken liste vi skrev oss opp på i går. Dette var da i forbindelse med hvilken dokumentar vi ville se. Som da handlet om litt forskjellige temaer men som hadde med ting ute i verden å gjøre. Gruppa mi skulle være i gymsalen, så de fleste tok med seg dyne og pute. Etter at det hadde gått 10min av dokumentaren, hadde vel de fleste sovnet. Ikke fordi det var kjedelig, for det var den ikke (syns jeg da), men fordi alle var så trøtte. Resten av dagen har vi spist og sovet. Alt i alt en veldig morsom dag! 

-Sandra-

På tide, På tide, På tide!

 • 22.11.2012 - 09:36

Med en skikkelig update. Har ikke blogget siden Mandag og det er egentlig litt rart. For nå i det senere har jeg vært såpass avhengig av bloggen at jeg ikke har klart meg en dag uten. Men det har jeg nå altså klart siden Mandag og det er nesten litt deprimerende. Lesertallet, sidevisningene går ned, en havner bare lengre og lengre ned på lista og en må bygge seg opp igjen.Jaja, hvertfall her er jeg! På Mandag hadde jeg bursdag og ble 19år. Det føles ikke så annerledes, bare litt mer voksent. Dessuten syns jeg 19 høres bedre ut en 18. Og sikkert fordi jeg fylte 19 den 19. Hehe. På Lørdag så har vi på Vest-oppe programkveld, så mye av uka har gått med til øving og vi er langt ifra ferdige med øvingen men vi har sketsjene og alt klart. Så det blir veldig spennende. Jeg liker sånne ting som har med teater, improvisasjon og skuespill å gjøre. Skal spørre ei på film/foto om hun kan filme det så kan dere få se etterhvert!  dag sliter jeg litt med magen, så tar en dag off som jeg kaller det. Ellers så har jeg det veldig bra. Bare 3 uker igjen til juleferien på Mandag også, og det gleder vi jo oss til! Da får jeg se familien og kjæesten igjen. Håper jeg ikke har mistet alle leserne mine bare fordi jeg har vært "borte" et par dager. Kommer alltid tilbake vettu. 

?Leser du fortsatt bloggen min?
?Hva skjer hos deg?

-Sandra- 

A new day

 • 15.11.2012 - 10:20
Hei! 

En ny dag, med nye muligheter. Det er nok det jeg liker best ved livet. At det alltid kommer en ny dag hvor en kan rette opp feil. Men det betyr ikke at en ikke skal ta vare på dagen i dag, for en skal også huske at plutselig er det for sent. Sånn tenker jeg hvertfall når jeg tar bilder på en bra dag. Hvis du ser en ting du har lyst til å ta bilde av, så gjør det! Fordi det er ikke sikkert du får muligheten igjen en annen gang. Så i dag tok jeg bilde av Switch når de skulle ut til bussen med skiene og reise til Nesbyen for å stå i bakken. På switch er de 39 stk så blir en del ski, staver, sko og sekker. På Film/Foto er vi nå bare 5 stk igjen fordi 2 stk har slutta :( Neste uke skal vi kanskje til Oslo, det gleder vi oss til! Blir spennende å se om vi får filmet litt av bylivet. Ellers har jeg det ganske bra for tiden, føler meg frisk og oppegående. Og ikke minst, jeg nyter livet. 

?Har du det bra?

-Sandra-

Behind the scenes

 • 14.11.2012 - 13:21
Hei! 

Mandag og Tirsdag holdt jeg senga fordi jeg ikke var helt i form. Ikke noe alvorlig, jeg var ikke skikkelig syk, jeg var bare skikkelig utslitt og kroppen ville ikke være med. Snakket med lærern min om det og han sa at det er mange på huset som blir slitne på denne tiden av året fordi det har vært full guffe helt siden vi startet her. Alle har vi nok noen sånne dager. Denne uka er det linjeuke, og da er vi bare med linja vår og har prosjekter. Vi på Film/Foto har film-prosjekt. Gruppa mi har kommet ganske langt og over så ser dere bilder av hvordan vi har jobba. Det nederste bildet er kanskje ikke enkelt å forstå men det er et storyboard. Når en skal lage en film, er det lurt å tegne ned hver scene for å forestille seg hvordan en vil ha det til å se ut. Veldig smart faktisk. Også de andre bildene er fra vi gikk rundt der vi skulle filme. Vi skulle egentlig ha ferdig noen klipp til før mat, men siden det er så og si umulig for oss, siden personen vi skal ha med ikke er her, så tok vi bilder istede. Dere skal få se filmen vår når den er ferdig og klar. Et veldig spennende prosjekt og vi gleder oss til det ferdige resultatet. 

 

?Har du lagd film før?

PS: IKKE GLEM SPM RUNDEN JEG HAR GÅENDE --> HER 

-Sandra-

Vinneren av ukens blogg og ny spm runde

 • 12.11.2012 - 08:50

Hei! Unskyld at jeg ikke fikk skrevet det innlegget i går, men jeg var borte på kvelden og når jeg kom hjem var jeg ganske så trøtt. Men fikk litt dårlig samvittighet for at jeg ikke gjorde det. Men her kommer vinneren av ukens blogg. 

Å den heldige vinneren ble Ingrid på 13 år fra Ringsaker! Gratulerer :D Bloggen hennes kan dere lese HER

Tenkte å sette igang en ny spm runde også, som jeg kommer til å svare på i en videoblogg som jeg gjorde sist gang. Så hvis du er en ny leser av bloggen og lurer på noe om meg eller hva som helst egentlig så er det bare å spørre. Dere som er faste lesere kan også selvfølgelig spørre ;) haha! 

 

Ha en fin uke, alle sammen! 

 

?Er det noe du lurer på?
?Hva skal du denne uken?

-Sandra-

 

I look into the night

 • 10.11.2012 - 22:23


Ja, dette er da mitt virkelige meg, mitt ansikt uten sminke. Veldig pent, ikke akkurat. Jeg bruker ikke så mye sminke, men jeg er glad sminke finnes for å si det sånn. Hatt en veldig fin kveld, sett på film, spist potetgull, drukket julebrus og snakket med kjæresten <3 Det er så koselig å snakke med han og vite at han virkelig bryr seg om meg. Han elsker meg virkelig. Dager som den jeg har hatt i dag, får meg til å føle meg virkelig bra. Ikke at jeg ikke har det bra til vanelig, for det har jeg. Men noen dager er litt ekstra og jeg vet at det er det lille ekstra som skal til for å få hvert enkeltmenneske til å føle seg bra, spesielle, unike osv. På disse dagene innser jeg hvor heldig jeg er. Jeg har en god, stor familie på alle kanter, jeg har gode, ekte venner, en kjæreste som elsker og respekterer meg for den jeg er, jeg har kjærlighet for alt og alle rundt meg <3 Jeg er lykkelig! 

?Hvordan føler du deg?
?Hva har du gjort i kveld? 

PS: Filmen med omvisningen kommer i morgen :D

A really good day and I love it!

 • 10.11.2012 - 11:43
Hei! 

Er det ikke en fin dag i dag? Jo, det er det. I går hadde jeg en skikkelig bad day og jeg visste nesten ikke hvor jeg skulle gjøre av meg hen. Men det ble bedre og jeg la meg med et stort smil om munnen. I senga lo jeg, jeg lå der å fniste for meg selv fordi jeg var så glad. Det var en ganske deilig følelse. Når jeg våknet i dag visse jeg at i dag skulle jeg ha en ta-vare-på-deg-selv morgen. Så etter morgensamlingen skiftet jeg på senga, gikk ned å satte på en vask og hoppet i dusjen. Når jeg var ferdig med dusjen, shavet jeg legger og lår, smørte meg inn i god body lotion, tok på meg nye, rene klær og sminket meg. Det høres kanskje ut som jeg ikke gjør sånt til vanlig, men selvfølgelig gjør jeg det. Men jeg bare brukte litt bedre tid på det. Å føle seg vel er ganske viktig. Det gjør mye med humøret og dessuten har en godt av det i blant. I dag, siden Idrett er på Lanzarote, Bratt er i Tyrkia, Reis er i Tunisia, så er det ikke noe lørdags seminar. Derfor så kunne de som ville dra til Hemsedal å stå på ski og de som ville være på skolen, kunne få lov til det. Jeg valgte å bli her, og det er HELT stille her. Så deilig! Men så er det noe spesiellt når alle kommer tilbake etter linjeuka og har vært borte. Skulle tro en ikke hadde sett hverandre på et halvt år, for da er det bråkete og skravla går i ett. Tenkte å kanskje ta dere med på en omvisning på skolen i dag? Hvis det er av interesse? Kan filme, siden det ikke er mere enn 5 personer på skolen og de sitter jo på rommene sine, sånn som meg, hehe! Så kan jeg publisere den i morra eller senere i kveld. Kan jo også være litt sånn reklamering for de som kanskje vurderer et år på folkehøyskole etter vgs. 

PS: I morgen kommer det et innlegg med vinneren av ukens blogg! :D 

?Vil du at jeg skal ha en omvisning på skolen?
?Har du en bra dag? 

-Sandra-

God morgen!

 • 08.11.2012 - 09:09


Hei! God morgen alle sammen! I dag er det 8.November og det betyr at min kjære farmor har bursdag og blir hele 90 år! Skal ringe henne senere i dag og gratulerer henne ordentlig. Det blir koselig. Ellers i dag så skal jeg bare ha film/foto fag og vi skal se på videoene vi laget i går, det kan bli veldig gøy! Morsomt å se hva andre har laget også. Siden jeg skulle ta gangvasken i dag, var jeg oppe allerede 06.45! Så tidlig har jeg aldri vært oppe her på Gol. Dermed var jeg ferdig med vaskinga før 07.15, da vi egentlig skal møte opp ved blåsofaen. I helgen som kommer er det bare Film/foto og Switch som er igjen, siden alle de andre linjene skal reise til utladet for den neste linjeuka. Vi fikk gladnyheten på morgensamlinga nå at det blir satt opp buss til Hemsedal, så vi skal få stå på ski&brett! Endelig skal jeg få kjøre slalom igjen! :D Gleder meg masse allerede! 

 

PS: HUSK Å MELDE DEG PÅ UKENS BLOGG --> HER

 

?Hva skal du i dag?
?Hva skal du i helgen? 

 

-Sandra-

On our way up

 • 05.11.2012 - 13:57


Hei! I går så kjørte jo Gjermund meg opp igjen til Gol, noe som var veldig koselig og snilt gjort av han. På veien stoppet vi på butikken fordi han måtte ha i seg litt mat. Dermed dro vi på matbutikken. Det som skulle være et kort innkjøp ble fort ganske stort når jeg plutselig skulle ha nudler, iste, rett i koppen, godteri, kjeks og julebrus. Potetgull gikk jeg ikke av Gjermund, så istede fikk jeg Knerten minichips. Også kjøpte jeg en film som heter Managment. Aldri hørt om den, men ut ifra det som stod bak på den så syns jeg den så bra ut og kjøpte den rett og slett. I dag skal jeg på strikking og jeg gleder meg. Driver på mine første par votter, så får vi se hvor vellykket det blir. Jula begynner å nærme seg, som betyr julekonsert. Hatt kor hvor vi har sunget julesanger og en begynt så vidt på en latinsk sang, som vi skal ha urpremiere på, altså vi er de første som skal synge denne nye sangen som er laget av Justin M. Vickery. Sangen heter Hodie Christus Natus Est og betyr noe sånt som I dag er frelseren født. Blir veldig spennende å se hvordan det går også. Håper alle får en strålende dag! 

 

?Har du sett Managment?
?Hva skal du i dag? 

-Sandra-

Yesterday's Pictures

 • 30.10.2012 - 09:59Hei! Disse bildene fra gårsdagen prøvde jeg å laste opp i går kveld, men da gikk det ikke så da får dere heller se de i dag. I går kom  jo snøen som sagt, så da var det ut å stå på ski,brett og ake i bakken! Utrolig gøy var det. Kommer en video senere i dag fra jeg og to andre jenter var i bakken i går kveld. I går gikk jeg bare fra det ene valgfaget til det andre, så var helt utslitt når jeg først skulle legge meg. Sov godt i natt for å si det sånn! Nå ar vi hatt dans, vi dansa Linedance, noe som var skikkelig artig! Og en Irsk ringdans. Nå skal vi videre på kultur-time, så får komme med et innlegg senere i dag! Snakkes. 

 

?Hva skal du i dag?

-Sandra-

Rocking around..nanana

 • 29.10.2012 - 15:40

Hei! I dag er det Mandag. Vi har hatt morgensamling, besøk av politiet som jobber med narkotikasaker og rusmidler. Deretter hadde vi kor hvor vi sang julesanger. Også har vi hatt valgfag. Iløpet av i går kveld og i hele dag har det snødd, så senere i dag skal vi ut å ake :)! Det blir skikkelig kos det! Mange som skal stå på ski og brett også. Jeg venter nok med det til det er nok snø i bakken så jeg ikke ødelegger skiene mine. Ellers så skal jeg på Jojo kl.5-6 og strikking fra 6-7! Skulle vel egentlig ha facebook-date med kjæresten i dag, men da får jeg heller utsette den til Onsdag. Gleder meg til å gå ut i det fine snøværet! Men den skal visst ikke bli lenge, for iløpet av uka er det meldt mildt vær, og rektor holder fortsatt fast på at snøen ikke kommer ordentlig før 13.November og det kan se ut til å stemme. Jaja, da har vi noe å glede oss til! 

?Er det snø der du bor?
?Hva har du gjort/skal gjøre i dag? 

-Sandra-

SPØRSMÅLSRUNDE - Videoblogg

 • 27.10.2012 - 21:33
Tenkte å sette igang en spørsmålsrunde her på bloggen nå. Dere kan spørre om alt mulig, så blir det opp til meg å vurdere hva jeg svarer på og ikke. Som dere ser på bildene over liker jeg å  være litt rar innimellom selv om jeg ikke er det så mye til vanlig, bare bittelitt^^, hehe. Bare å fyre løs med spørsmål, så kommer svarene på en videoblogg når jeg har en del spørsmål. Have fun!

?Hva gjør du i kveld? 

-Sandra. 

Paul Olai - Olssen - Tour Boreal

 • 27.10.2012 - 13:51

Hei! I dag er det Lørdag og det betyr lørdags seminar. Og den personen som kom for å snakke var Paul Olai - Olsson, du har kanskje hørt om han? Det hadde ikke jeg! Visste bare at han hadde reist Norge på langs. (Har spurt om tillatelse av han om å skrive om han her på bloggen). Elsker sånne mennensker som drar jorda rundt og lager dokumentarer om det osv, sånn som han her da har gjort. Det som fascinerte meg veldig i tillegg til alt det han fortalte om i muntlig form og bilder, var at han snakket på en så engasjert, morsom og spennende måte at du kan ikke annet enn å følge med. Jeg var innstilt på at dette kom til å bli spennende uansett, men dette gikk over alle mine forventninger. Virkerlig. 

Han har en egen blogg som dere kan lese HER , hvor han skriver om reisene sine på sykkel og kajakk. Utrolig spennende å se og lese alt det han har vært ute på. Så mange gjestfrie og snille mennesker han har møtt og så mange historier og bilder. Utrolig artig å se, jeg blir helt målløs av å se sånt. 
?Hørt om denne mannen?
?Hva syns du om dette ? 

The little red one

 • 26.10.2012 - 20:56

Fant ut at jeg måtte skrive et lite kveldsinnlegg, for i kveld har jeg fått meg en ny liten søt venn. Lille røde Herr. Jojo. Er han ikke søt? <3 Dere skjønner at på Fredager fra nå av så skal jeg være med på valgfaget som heter Jojo, noe som er utrolig gøy! Ikke at jeg kan gjøre så veldig mye med han ennå, men nå jeg får teken på noen triks, så kanskje jeg kan lage en videoblogg om det, eller hva? :D Har bestemt meg for at dette er noe jeg vil lære meg og en jojo kan en jo gå rundt med hele tiden! Og dessuten så er det ganske god armtrening! Ellers i kveld så har Gjermund og jeg opprettet oss en kjæresteblogg som dere kan lese HER! Håper dere liker den også at dere vil følge oss. Det er ikke en blogg for å liksom få frem hvor stor romansen eller kjærligheten er mellom oss, ikke noen sånne greier men heller for å oppdatere hverandre på hva vi driver med å på den måten så føler vi at vi er litt sammen selv om vi bor fra hverandre for en periode. 

?Hva syns du om kjærestebloggen?
Hva har du gjort /gjør du i kveld?

-Sandra-

Foreldrehelg på SKAGA

 • 21.10.2012 - 14:28Hei! 

 

Da fant jeg litt tid til bloggingen igjen :D! Vært mye den siste uken, med øvinger og forberedelser til helga. Vi har jo hatt foreldrehelg her på skaga, noe som har vært utrolig koselig. Mange av foreldrene kom på fredag mens noen kom på Lørdag. På lørdag var det bare kveldsmat og skravling som stod på programmet. Ellers var foreldrene på møte med rektor på A-salen hvor de fikk info om historien til folkehøyskolen osv og om oss som årets kull. Lørdag startet med felles morgensamling i gymsalen. Hvor da en av oss elevene snakket om noe som interesserer den personen, og han som hadde samlingen snakket om skating. Vi så en veldig kul skatefilm også. På Lørdager er det lørdagsseminar, jeg skrev litt om det forgie lørdag, da hun damen snakket om psykisk helse osv. Denne gangen var det en som hadde vært med på polekspedisjon, den første norske som har klart det etter Roald Amundsen. Han var med som dokumentør, skulle filme og ta bilder. Han snakket kort først også satte han på filmen av hele ekspedisjonen, den varte i 1 time ca. Det var utrolig gøy å se, så spennende det må ha vært! Men fryktelig kald, ikke noe annet å forvente men uansett, jeg hadde nok ikke klart det. Etter seminaret ble det litt dødtid som vi måtte slå ihjel, så da gikk mamma, pappa og jeg på rommet en tur. Vi snakket og så litt på studiemuligheter. Siden jeg nå er inne på det, så kan jeg fortelle dere at jeg ikke kommer til å reise utenlands med det første. Ombestemt meg og endt opp på at jeg skal ta en bachleor her i Norge først innen mediefag, webdesign/IKT eller noe innen det fagområdet også skal jeg heller ta en master i utlandet etterpå. Er så glad jeg faktisk så litt andre muligheter også, for det høres mye bedre ut. Så nå er det bare å finne høyskoler som har mediefag, webdesign/IKT. Gleder meg til å søke i Februar! kl. 3 var det tid for linjepresentasjon. Vi på Film/Foto har joba hele uka med forberedelser til denne dagen og det ble jo så bra! Når foreldrenen kom inn i rommet vårt, så fikk de en velkomstdrink og kjeks (Bildet). Vi hadde pyntet med glass hvor det var te-lys oppi og glowsticks! Jeg fikk oppdraget å lage bordkort, så jeg bestemte meg for å at hver forelder skulle presentere et magasin(fikk tips fra lærern da). Dermed tok jeg kreativiteten min fatt og fant bilder på nettet i samsvar med navnet på magasinet og skrev på navnet til det magasinet den personen representerte og navnet til vedkommende under. Blogg. no vil ikke laste opp disse bildene, så det får dere ikke sett noe eksempel av, men dere kan jo tenke dere hvordan det ble. Du ser et bordkort på det øverste bildet foressten, litt sånn i bakgrunnen der. Ei på gruppa vår sa velkommen også presenterte vi oss før jeg tok til ordet og fortalte om hva vi jobber med, hvordan vi jobber og sa litt om hvilke prosjekter vi hadde hatt! Deretter introduserte jeg en tegneoppgave som foreldrene skulle gjøre og den gikk ut på at de skulle tegne vedkommende som satt ovenfor dem uten å løfte pennen fra papiret før de var ferdig og uten å se ned på arket. De var veldig flinke! Tegningene ble hengt opp på veggen :D. Så viste vi bildepresentasjonen som en gutt på gruppa hadde lagt med bildene vi har tatt hittili år, noen av de hvertfall. Og til slutt sendte vi foreldrene ut på et fotooppdrag som heter under kneet. Altså de skulle ta bilde av noe som er under knehøyde og grunnen til dette var fordi vi ser gjerne ikke det som er så langt nede og på bakken. Det er ting vi ikke er oppmerksomme på i hverdagen, men som vi tenker over når vi får beskjed om å tenke over det. De klarte denne oppgaven veldig bra også og det ble mange fine bilder!  Senere dro mamma, pappa og jeg ut å spiste middag i Gol, noe som var utrolig koselig. Kl. 19.30 var det tid for programkveld med øst-nede. De tok for seg en dag på Skaga og det var så bra!! Så var det pause med kake og kaffe før det var musikk valgfag sin tur til å gå på scena. Jeg sang Shes the one av robbie william med Fredrik og det ble så bra! Fikk mange fine tilbakemeldninger! Til slutt var det skolekoret da, det ble veldig bra og vi har lært oss veldig mye på kort tid. Da tenker jeg ikke på sanger, for vi sang bare 3 sanger, men vi har lært oss å synge ordentlig som et kor og det er ikke bare bare. Foreldrehelgen ble en suksess etter min mening og jeg gleder meg allerede til neste gang! 

 

?Hva har du gjort i helga? 

-Sandra-

Svar på spørsmålsrunden

 • 17.10.2012 - 16:26

- er det neste år du planlegger å studere i utlandet? :) eller hva er planen etter folkehøgskolen?

Svar: ja, det er neste år jeg planlegger å studere i utlandet. Ikke sikker på hvor og hvor lenge heller men ønsker å dra til utlandet!

- har du noen planer om å dra til romania igjen en gang, eller om familien din kommer på besøk til norge? :)

Svar: Jeg skal nok flere ganger til Romania å besøke familien min. At familien min kunne kommet til Norge er nok veldig lite sannsynlig, mest fordi jeg ikke ønsker det og fordi de neppe noen gang har råd til det. 

- hva liker du best med å blogge?

Svar: Hva jeg liker best med å blogge? Det må vel være å kunne dele mine interesser og tanker med andre. At vi som blogger har en felles identitiet. Vi vil jo formidle ting til andre der ute. Også at jeg har lesere som følger meg, altså faste lesere. 

 

Å bo på Skaga nå er som å leke mafia eller som en reality serie. En mobil er blitt stjelt, den personen som har stjelt den har gått inn å lest mld for å så poste en status på siden til skolen på facebook med denne personen som eier mobilen sin identitet. Utrolig frekt! Dette skjedde i går. Senere på dagen kom det ennå en mld på facebokk fra sammen person, siden den ikke hadde levert tilbake tlf. Innholdet i denne satusen var mye verre. Personen som gjorde dette skrev at personen skulle få igjen tlf i løpet av dagen men det skjedde ikke. I dag tidlig på morgensamling fikk vedkommende anledning til å komme frem å legge tlf på kateteret, men det skjedde heller ikke. Så sa rektor at han skulle gå på kontoret en halvtime, iløpet av den halvtimen så kunne vedkommende levere tlf på kontoret eller legge den der den ble funnet. Når en halvtime var gått og vi satt i salen igjen, var det ennå ingen som meldte seg og vi var alle i dag, for det ble tatt et ekstra opprop (vi har lister vi må skrive oss på i gangen før vi går inn). Telefonen er ikke kommet til rette og ingen har meldt seg. Dette er så utrolig dårlig gjort av den som har gjort det, for det går jo ut over alle sammen. Håper bare at den personen som har gjort det kan være litt voksen og ordne opp, så slipper vi å måtte blande inn politi osv osv. Kort oppdatering fra de 2 siste dagene her. 

?Hva syns dere om sånt? 

-Sandra-

Avlyst

 • 15.10.2012 - 16:22
Turen som vi egentlig skulle på i morgen er blitt avlyst. Grunnen til det er at de studentene som skulle komme i går, som skal være her i 6 uker elns ikke har kommet fordi det ble noen missforståelser. Derfor kommer ikke de før på Søndag. Turen blir da utsatt til når vet vi ikke, men vi skal prøve å få den til før isen legger seg hvertfall. Litt kjipt når vi hadde gledet oss sånn, men da har vi noe å se frem til. Akkurat nå har jeg dusjet etter en veldig god middag, men jeg er sulten igjen allerede. Senere skal jeg på strikking for å så øve med musikk valgfag. Hosten min er så og si borte, og er nå erstattet med en blemme på leppa. Håper ikke det er starten på ennå en ny forkjølelse. Har ikke tenkt til å bruke dette vinterhalvåret på å være sjuk. Før middag spilte jeg sjakk med Bia og resten av gruppa som har det som valgfag. 

?Hva har du gjort i dag?

-Sandra-

Ser ut av vinduet...og jeg liker det jeg ser

 • 15.10.2012 - 10:45

Hei!

Det som møttet synet mitt ut av vinduet i dag var snø i dalsiden. Et utrolig godt syn, for hva betyr det? jo, at snøen snart er her for fullt og vi kan stå i bakken :D jippiii!!! Vi gleder oss som små barn! I morgen, Tirsdag og Onsdag blir det ikke noe blogging, for da skal vi på DIGGI og FJELL ut på tur! Vi skal ned mot Hønefosstraktene og padle i kano, ligge ute, under åpen himmel, lage mat på bål og kose oss skikkelig! Ingen tvil om at det kanskje blir en smule kaldt og hvertfall for meg som er en frysepinne, men jeg overlever nok. Det blir utrolig morsomt, så i dag skal jeg pakke og glede meg. I kveld har vi musikk valgfag, siden vi er borte i morgen. Til helgen er det foreldrehelg og da skal vi underholde de eldre med sang og musikk.  Nå kl.11 skal vi ha korøvelse, siste innspurt før helgen det også. Vi skal synge 3 sanger. Ellers er det en ny uke med nye muligheter, så da vil jeg bare ønske alle mine lesere en god uke 42. 

 

-Sandra-  

 

 

 

Temauke 39

 • 14.10.2012 - 11:05
Hei!

 

I dag skal dere få se videoen av temauka vi hadde i uke 39. Eller den siste dagen, hvor vi var nede ved elva å lagde flåte, remember? Lever på gode minner fra den dagen ennå faktisk for den dagen var helt awsome! Det var så kult, bare vent til du ser videoen. I dag er det Søndag igjen, og alle er slitne etter at de var på byen i går, men det var ikke jeg. Har ikke vært ute på byen en eneste helg siden jeg kom hit. Som sagt har jeg ikke hatt behovet og det frister ikke. Koser meg heller på rommet med film, snakke med kjæresten på skype eller sitter i peisestua med de andre som ikke drar ut. Det er veldig koselig syns jeg. Nå har vi fått vite når snøen kommer til Gol også, og det er *trommevirvel*, det skal jeg faktisk ikke si, for det skal dere få gjette! Den som gjetter riktig får et eget innlegg her på bloggen :D Så da er det bare å gjette ivei! I mellomtiden kan dere jo se på denne videoen:

 

Temauke39

 

?Hvilken dato kommer snøen til Gol? 

 

-Sandra-

Videoblogg?

 • 13.10.2012 - 18:10


Hei! 

 

Jeg har fått et spørsmål her på bloggen om jeg kan lage videoblogg en dag, og ja det kan jeg! Men da vil jeg gjerne ha noen tips til hva jeg skal videoblogge om? 

Takk på forhånd :D

 

-Sandra- 

De tøffe historiene

 • 13.10.2012 - 12:09
Historiene er så mange, så vonde, så uforståelige. Historiene om mobbing, utfrysning, selvskading, rusproblemer osv. Nå har jeg et veldig behov for å blogge fordi det har vært en tung dag. På morgensamlingen i dag var det en gutt som fortalte en historie om en gutt som ble mobbet gjennom ungdomskolen og videregående. Alle skjønte vi at det var han selv han snakket om. Det rørte oss til tårer. Han var skikkelig tøff som turte å fortelle oss dette, til en så stor forsmaling. Foreldrene hans vet det ikke ennå en gang, altså at han ble mobbet. Å ha det motet til å gjøre noe sånt! På slutten holdt han på å knekke sammen selv, å det så vi alle sammen, vi hørte det på stemmen. En kjenner at en blir imponert over disse menneskene tørr å fortelle sine historier. Det er ikke bare bare. Jeg selv skrev jo min historie her på bloggen for en stund siden, det var tøft nok. Men jeg tror at det kan hjelpe folk til å innse og forstå at mobbing, utfrysning, selvskading er alvorlige ting som en bare ikke skal gjøre. Det kan ødelegge folk til grunne og verstefall føre til at den personen tar selvmord. Er det det vi vil da? Plage hverandre til døde? neppe. På lørdager er det seminar. Forskjellige personer kommer å holder foredrag om ting. I dag kom det ei dame som skulle snakke om psykisk helse, det kunne ikke passa bedre. Vi ble dratt gjennom spiseforstyrrelser, selvskading, tvangslidelser, filmer. Ikke at det ikke var interessant, for det var det virkelig, men du blir så sliten av det. Det er bare det negative og dempende følelsene som kommer fram. Viktig er det å snakke om det, det føltes nesten litt godt, men etterpå er man totalt ferdig i topplokket. Det blir nesten litt for mye. Men det er også dette folk ikke tørr snakke om, fordi det er farlige temaer, det er skummelt og mørkt. Også etterpå, når man har snakket om det så ser man lyset og innder at, jøss, det er jo så godt å få snakket ut om det. Det som er farlig blir ufarligjort. Det er imponerende. Takk til disse menneskene som reiser landet rundt for å snakke om sånt!

 

-Sandra- 

Spørsmålsrunde

 • 12.10.2012 - 15:56

Da setter jeg i gang en spørsmålsrunde, så nå kan dere spørre om hva dere enn måtte lure på :) 

 

-Sandra- 

Den spesielle gutten

 • 10.10.2012 - 16:11

Gutten er som alle andre gutter. Forskjellen er bare den at han er annerledes. Annerledes på en vakker måte som får meg til å trekke på smilebåndet. Han er så flott, den gutten. En gutt som kan mye, er utadvent og sosial. I fortiden en gang kjente jeg han, men det var på en annen måte enn nå i dag. Den gang da var han også annerledes, annerledes enn i dag. Allikevel er han den samme. Ting som ikke forandrer seg er kjedelig. Hvis ikke forandringer hadde eksistert, hadde jeg ikke møtt gutten. Den spesielle gutten. Det er rart hvordan fortiden kan ta deg igjen å gjøre alt annerledes. Spesielt, men på en vanelig måte. Alt er så normalt selv når det blir spesielt. Men dette er vel også det man kaller livet, dog det bare er en del av den store helheten. Jeg ser på den store helheten som et puslespill hvor det er mange brikker som skal falle på plass. Fortiden med gutten gir meg mange brikker mens i fremtiden vil alle brikkene være borte fordi da er puslespillet ferdig. Og da har det blitt en helhet. Av gutten i fortiden, nåtiden og fremtiden. Fortiden har vært en del av livet, fremtiden skal bli en del av livet. Det vi gjør og opplever akkurat nå, det er livet. Livet er her og nå, så lev det, gjør det verdigfullt og spesiellt. Sånn som med gutten. Han er ikke spesiell fordi han er det, men fordi jeg med mine egne tanker og følelser gjør han spesiell. Alt vi har og eier i livet er spesielt, kun hvis vi selv ønsker det. Hver dag er en gave. Hver dag er en dag i gaven. Gaven som du selv lager. Innholdet kan være så mangt og er opp til deg. Gaven med innholdet tilsammen blir gaven som jeg kaller livet. Gutten er en gave i livet. Den spesielle gutten.  

 

-Sandra- 

 

 

Fritime

 • 08.10.2012 - 10:19

Hei! 

 

Siden jeg sa at jeg skulle komme sterkere tilbake for en stund siden så må jeg finne tid til det. Nå har jeg tid og da blogger vi. Dagen har for lengst startet og er godt i gang. Vi har hatt morgensamling og miljøgruppetime. Der snakket vi om hvordan vi har hatt det fram til nå og hva vi husker fra de ukene vi har vært her. Tiden har gått utrolig fort samtidelig som den har gått sakte. Gøy er det uansett. Nå har vi fritime fram til kl. 11 og da skal vi ha korøvelse før det er lunsj. Etter lunsj er det valgfag fram til middag. Valgfaget mitt på Mandger er sjakk, så nå skal jeg bli god i det også. Sjakk er ganske gøy fordi en må bruke hjernen veldig mye og en får trimmet den litt. Også er det utrolig gøy å vinne da, men det har ikke jeg opplevd ennå, så det er ikke så veldig gøy. Men hva gjør vel det, når livet er herlig og alt er bare bra? Da driter jeg i om jeg taper eller vinner i sjakk for å si det sånn. ikke vet jeg om det som skrives her og nå gir noe mening men det er nå det som kommer. Det er vanskelig å skulle skrive om noe veldig interessant når jeg gjør nesten de samme rutinene hver dag men jeg tror jeg skal begynne å blogge sånn jeg gjorde en periode før, om andre ting som opptar meg. Tanker har jeg mye av og de kan jeg jo fortelle dere om hvis dere er interessert? Håper at alle dere der ute som har hatt høstferie har hatt en fin høstferie og kommet seg opp igjen til jobb og skole i dag. Høstferien min ble veldig bra men godt å være tilbake på fine Skaga igjen også. 

Ha en finfin Mandag, alle sammen :) 

 

?Hva har du gjort i høstferien?

 

-Sandra-

All I Can

 • 26.09.2012 - 18:31

Hei! 

I går hadde vi skikkelig innedag og bare koste oss! Vi så deriblant 2 filmer. Den ene var en skikkelig kul ski-film, så nå gleder vi oss bare til snøen kommer! Det blir gøy å kunne stå på slalom igjen for det har jeg ikke gjort på VELDIG lenge. Dette året skal jeg bli mer tøff! Lære meg bedre å hoppe på hopp for eksempel og få bedre balanse. Det blir så kult! Dette stedet er jo perfekt for at jeg også skal kunne lære meg dette! Ellers begynner forkjølelse å gå rundt på huset og omgangsyke, hvertfall en som har ligget med spysyke i hele dag, sånn skikkelig også. Så da får en passe på hånd hygienen. Men nå skal vi jo hjem på ferie på Fredag, så får satse på at en ikke blir smittet før den tid. Når jeg tenker over det, blir det veldig koselig å komme hjem på ferie også! Litt rart kanskje, men veldig fint! I dag fikk vi også det fine studentbeviset vårt, så nå kan jeg få rabatt på bussen hjem :D! 

  -Sandra- 

Søndag på Skaga

 • 23.09.2012 - 12:13

Hei og hopp! God Søndag! 


Tenkte å  fortelle dere om hvordan søndagene her på Skaga er. De er ganske like av seg men skiller seg fra alle de andre dagene i uka. På Lørdagene drar mange ned i Gol for å feste på Vertshuset eller Pers og da blir det som regel ganske seint på de fleste. For eksempel i går fikk jeg mld av en av de som var ute kl.04.30(Jeg så den ikke før jeg våknet i dag tidlig) men det sier litt om hvor seint det ble. Søndagene blir derfor ganske slakke hvor alle enten sover, spiser, sitter i peisestua, vasker klær eller ....sover hele dagen. Personelig syns jeg at søndagene er ganske deilige. Jeg har ikke vært ute en eneste helg etter jeg kom hit. Noen vil kanskje tenke at det er dritkjedelig å sitte på dette internatet på en fredag/lørdag kveld, men jeg syns ikke det. Har ikke noe behov for å gå ut og uansett, så pleier jeg å legge meg tidlig for er som regel helt utslitt etter programkvelden på lørdagene. Merket det veldig godt i går! Hue var bomull og kroppen sa bare natta med en gang. Siden jeg legger meg tidlig er jeg glad for at jeg sover veldig tungt. De som kommer hjem fra byen igjen midt på natta er som regel ikke så veldig stille så det blir en del bråk(selv om det skal være stille på internatet etter kl.12 på lørdager), altså det vil si gangene hvor det er rom. Ellers så kan de bare være i peisestua og bråke så mye de vil. For øyeblikket sitter jeg i peisestua og det er ikke så mange her og de som er her er ganske stille og slitne. Utrolig deilig. Men så er det egentlig søndagene som er verst for det er da en får kjenne hvor sliten kroppen er etter en effektiv uke med mye morro! 

I går var det Westside downstairs som hadde første programkveld som ble en suksess! Skal fortelle litt om den og vise dere noen bilder! Dette var det som stod på en plakat på veggen litt tidligere i uka:

KVELDSNYTT

Velkommen til Westside sownstairs revy "Kveldsnytt i gymsalen lørdag kl.19.00. Her vil det bli servert et heidundranes show - og en liten matbit.
HER SKAL DET BRINGES DATE
RING PÅ RIKTIG GATE
KJØNNSSKIFTE SKAL SKJE
BYTT KLÆR OG BRING HVERANDRE MED 

Vi gleder oss kjempemasse og ser frem til en morsom kveld - Westside Out.


 

-Sandra-


 

Studiofoto

 • 22.09.2012 - 14:47
PS: Grunnen til at det er bilder av meg er fordi jeg ikke har spurt om tillatelse fra de andre om å legge ut bilder av de, og derfor gjør jeg ikke det! :) 

?Hva syns du om bildene? 

-Sandra- 

Bilder

 • 21.09.2012 - 10:19

Hei!

Siden jeg blogger fra mobilen så er det veldig greit å legge ut bilder fra den siste tiden. Men å skrive bra syns jeg blir en smule vanskligere,så jeg får ta et bedre innlegg der senere. Det blir om studiofoto som vi hadde på Onsdag! Her er noen andre bilder så lenge. Enjoy :-)

-Sandra-

MacBook Pro VS. MacBook Air

 • 15.09.2012 - 16:01

Heei! 

pc'n min er i ferd med aa do paa et eller anna vis! Tror ikke det er normalt at den skal bruke saa mye som 1 1/2 time paa aa dra seg opp. Det er utrolig frustrerende! I gaar gikk jeg gjennom hele systemet og slettet alle unodvendige programmer, la over alt av info, bilder osv paa en ekstern harddisk. Saa provde jeg slaa paa pc'n igjen i gaar kveld og den brukte saa lang tid at jeg glemte den helt. Nar jeg skulle gaa aa legge meg, stod den fortsatt sann og da bare slo jeg den av. Det frister ikke en gang aa slaa den paa! Nei, det maa nok bli ny pc paa meg ganske fort. Vil si at jeg er ganske avhengig av pc'n, ikke saann avhengig at jeg sitter med den hele tiden for det gjor jeg tvert imot. Men siden jeg gaar paa en digital linje hvor vi fotografere, ser paa bilder og redigerer, saa er det greit med en pc som fungerer. Hvorfor ikke da faktisk kjope noe litt ordentlig. Derfor tror jeg at jeg skal kjope mac. Det er fordi det er veldig bra aa redigere bilder paa den, den er veldig kjapp, bra batterikvalitet(det varer lenge uten aa ha i laderen). Grunnen til at jeg sier dette, er fordi jeg sitter aa bruke en mac akkurat naa. Ei paa linja mi tilbod seg aa laane bort mac'n sin til meg, siden hun skulle bort i ettermiddag. Saa naa faar jeg testen litt hvordan denne mac'n er. Denne er en MacBook Pro, men jeg vet ikke om jeg skal satse paa Macbook Pro eller MacBook Air. Hvis det er noen der ute som har en av disse, saa kom gjerne med anbefalinger og hvorfor jeg burde kjope enten MBP eller MBA! Takk paa forhaand. 

-Sandra-  

Lysmaling bilder = Kult

 • 14.09.2012 - 17:09


-Sandra- 

Hemsedal - "plukk ut 4 bilder"

 • 13.09.2012 - 16:38

  Hei!

For 2 dager siden dro vi på Digggi til Hemsedal på hyttetur. Denne uka har vi noe som kalles linjeuke hvor linjene finner på noe hver for seg. Vi skal ha 4 linjeuker, så nå har vi 3 uker igen som er fordelt utover resten av året. Vår første tur gikk da til Hemsedal hvor vi bodde i hytter. Har tatt masse fine bilder, fått mye utfordringer men det har vært kjempegøy! En lærer så utrolig mye bare på en sånn tur. I dag kom vi tilbake til skolen og det som var oppdraget vi fikk da, var å plukke ut kun 4 bilder fra disse 2 dagene som vi skal vise i morgen. Andre tenker sikkert at det ikke er noe vanskelig, men det skal jeg love dere, det er det! Det er en ting jeg har lært etter jeg begynte på denne linja, og det er at det er faktisk ganske krevende å være fotograf. Ja, det kan være like krevende som å gå på Bratt som driver med klatring, eller Reis som reiser rundti utland/innland. Jeg har klart og plukke ut 4 bilder og her er de: Hva syns du om bildene?

-Sandra- 

På morraskvisten

 • 09.09.2012 - 08:59

Hei!
Nå har bloggen ligget noen dager og jeg vet egentlig ikke helt hvorfor. Har jo hatt tid til å blogge men, utenom at jeg tilbringer hver dag her på Skaga,så er det ikkr så mye å skrive om. I dag er det 2 uker siden jeg flyttet hit og jeg stortrives ennå! I dag våknet jeg ved 7-tiden og var lys våken. Lå å grublet på om jeg skulle sove lengre eller stå opp å gå i peisestua? Men jeg endte opp med ingen av delene. Istede stod jeg opp,kledde på meg sko og jakke og gikk tur! Her er det kjempefint om morgenen, med tåke som ligger lavere enn skolen og nede i dalen. Var godt å friskt ute også. Gikk bare en 20 min runde,for en trenger egentlig ikke å gå så langt,for det som er deilig er å bare komme seg ut! Her er noen bilder:

-Sandra-

Picture

 • 04.09.2012 - 17:49

Hei!

I dag har vi hatt linjefag igjen,altså jeg har drevet med foto :-)
Vi hadde presentasjon av portrett - prosjektet vi hadde i forgie uke!
Jeg ble kjapt ferdig med å plukke ut bilder,så da satt jeg meg mer inn i hvordan få bedre bilder på mobilen. Fikk til å få uskarpe bilder osv,noe jeg ikke har visst gikk ann på tlf. Så da
har jeg lært noe nytt i dag og.
Nå har vi hatt møtet med det midlertidige elevrådet om
trivselsregler,noe som også vår gøy!


-Sandra-

Søndag - 1 uke

 • 02.09.2012 - 11:28
God Søndag, alle sammen! 

I dag er det 1 uke siden jeg flyttet hit til Gol og Skaga. Tenk på det. Selv syns jeg det føles ut som jeg har vært her i flere mnd allerede. Dette tror jeg er fordi en har blitt kjent med så mange og trives så veldig godt. En god følelse som er god å gå med. Syns det er så deilig å kunne snakke med alle her og bare være seg selv. Fått tatt masse bilder allerede og  DIGGI linja er veldig ålraight. Så nå kan jeg si med hånden på hjertet at folkehøyskole er å anbefales! Her på Skaga har vi også noe som kalles for buldrerommet, altså klatrerommet. Vært der en gang allerede og det er såå gøy! Blir veldig sterk i armene av å klatre der, så jeg har satt opp buldring som 1.valg på valgfag som vi skal ha på Mandager. På Fredag har jeg satt opp Livskunst på 1.valget. Gleder meg til å se om jeg får noen av de. Ellers så satt jeg opp sjakk på 2.valget på Mandag og Gla'gym på 2.valget på Fredag. Trives utrolig godt her og det er jeg veldig glad for! Håper alle sammen får en finfin søndag. 

-Sandra-

Kjære Skagaelever, vi vil...

 • 31.08.2012 - 16:35

I dag har vi startet dagen som vanlig med frokost og morgen-samling. Så hadde vi valg av valgfag, men får vite hva vi får senere. Dermed gikk vi til fagene våre og drev med det frem til lunsj. Etter lunsjen skulle vi inn i gymsalen for der ventet en overraskelse. Vi måtte legge oss på gulvet og slappe av, så det ble en avslappningsøkt og når vi kom til oss selv igjen, lå det en stor rull på gulvet til oss, som var overraskelsen da. Der stod det at lærerne ville bli underholdt av oss i morgen kveld! Så nå har vi begynt å lage sketcher, sang og danser! Kjempeartig prosjekt. Vi bestemte oss for å ta 60-tallet til i dag da, med hvert tiår. Fordelt det på flere grupper, så alle tar et tiår og lager sketch, sang og dans. Og her kommer noen bilder fra i dag!-Sandra- 

Fjelltur 29.08.12

 • 30.08.2012 - 21:59Hei! 

Jeg tilpasser meg stadig livet på folkehøyskolen! I går var vi på fjelltur, hvor vi var gjennom 11 poster på en hinderløype, og det var bare helt superkult! Ble veldig sliten på kvelden når vi var ferdig, men det var helt utrolig! Det var til og med så gøy at jeg fikk en stige i hodet! hahaha. Neida, men det gikk bra med meg da, for jeg sitter nå her å skriver til dere. Skal si at det er vanskelig å skulle holde bloggen oppdatert mens jeg går her, så dere kan ikke forvente så mye av meg! Men hvis det kommer noe, så kommer det nok mest bilder! Kan hende jeg benytter meg mer av mobilblogging fremover! Har det bare bedre og bedre her! Skal vaske klær etterhvert når jeg har fått samlet opp litt mere. Håper dere har en fin kveld! 

-Sandra- 

Her bor jeg, på Skaga!

 • 27.08.2012 - 21:58
Hei! Da har jeg flyttet opp på Skaga, eller Hallingdal Folkehøgskule. Grunnen til at det heter Skaga er fordi det var en mann som het Skaga til etternavn, og han skulle selge gården sin. Også var det så mye diskusjoner osv, så han orka ikke høre på å sa heller at, den som vil ha gården, kan få de gratis men bare hvis det blir bygd folkehøgskule her! Så her har denne skolen stått siden 1959! Veldig gammelt og litt slitt, men utrolig koselig! Veldig hytteaktig inne på rommene!  Jeg kommer tilbake senere, men nå kjenner jeg at hode bare vil treffe hodeputen å sove, så da gjør jeg det! Stay tuned! 

-Sandra- 


hits