hits

Over eller under egget?

  • Publisert: 24.02.2015, 13:00
  • Kategori: Mat
  • For yeblikket koser jeg meg med dagens lunsj som er to brdskiver med majones og egg. Nr jeg skulle legge p eggene p brdskivene la jeg merke til at p den ene la jeg majones under mens p den andre over? S n lurer jeg p hva dere gjr hvis dere i det hele tatt har p majones da?

    Har du majones over eller under egget?

    Sandra

  • Publisert: 24.02.2015, 13:00
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • Oreokuler

  • Publisert: 17.12.2014, 13:26
  • Kategori: Mat


  • God onsdag!

    I gr bakte jeg oreokuler og flte at det gikk veldig bra! De stod over natten for at sjokoladen skulle smelte. Jeg m bare si det, men jeg fler meg s stolt over faktisk ha bakt noe til denne julen! Helt p egenhnd. De lukter helt himmelsk med den sjokoladen og jeg hper de smaker like godt! Det var bare s synd at det bare ble 17 stk og derfor vil jeg spare de til julaften s jeg er sikker p at alle fr. Hvis dette blir en suksess skal jeg med glede bake flere i lpet av julen. Hvis dere vil ha oppskriften er det bare skrive i kommentarfeltet.

    ♥ Sandra

  • Publisert: 17.12.2014, 13:26
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • Noe ordentlig klineri

  • Publisert: 16.12.2014, 22:12
  • Kategori: Mat





  • God kveld!

    I dag har jeg vasket litt her hjemme, men ikke vrt helt i form s ble ikke s mye. For gjre opp for det, s lagde jeg middag fpr resten av familien som ble laks, med poteter, agurksalat og rmmesaua med fett og annet snadder fra stekingen av laksen. Det er himmelsk godt! Nr man flytter hjemmefra begynner en savne bake igjen. Vi har ikke bakt pepperkaker p r og dag og kommer vel heller ikke til gjre det. Istedet ville jeg prve meg p noe nytt! Fant oppskrift p seigmenn og oreokuler. Dro p butikken og handlet inn det ndvendige fr jeg satte i gang bake. Seigstjernene i mitt tilfelle vet jeg ikke om blir noen suksess akkurat, men oreokulene er nok innenfor rekkevidde, heldigvis! Tror de blir kjempegode! Oppskriften jeg fulgte sa at det skulle bli 30-35 kuler litt avhengig av strrelsen, men jeg fikk bare 17!!! s skulle lagd dobbel porsjon! Da vet jeg det til neste gang. Hvem vet, kan jo hende jeg lager en porsjon til fr jul hvis de blir veldig populre. rulle den massen til kuler var foressten noe skikkelig klineri!!

    ?Har du bakt noe ?

    Sandra

  • Publisert: 16.12.2014, 22:12
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • Babi Asam Manis

  • Publisert: 12.11.2014, 15:50
  • Kategori: Mat


  • Dagens middag ble veldig enkel men samtidig sunn! Gjermund skulle egentlig komme p besk etter jobb i dag, men han brygger p et eller annet, s vi tar det igjen senere. I dag ble det kylling stekt sammen med hvitlk og paprika og poteter ved siden av med surst saus. Brukte ogs kyllingkrydder og peppermix p kyllingen som satte en ekstra god smak.

    For lage dette trenger du:

    • 2 kyllingfileer
    • Kyllingkrydder
    • Peppermix
    • Paprika
    • Hvitlk
    • Poteter
    • Surst saus

    Slik gjr du det:

    • Skrell potetene og skjr de opp i litt mindre biter (da koker de fortere), legg de i en kjele med vann og la de koke
    • Skjr kyllingen i s sm eller store biter du nsker og stek til det er gyllent/brunt. Husk krydre! Her kan man bruke mye forskjellig!
    • Skjr paprika i strimler/biter og finhakk hvitlken og ha det i pannen sammen med kjttet.
    • Smak til med surst saus

    Dette er hva jeg puttet i min middag, men her kan man bruke mange flere grnnsaker osv, var bare at jeg glemte kjpe lk blant annet ;)

    ♥ Sandra

  • Publisert: 12.11.2014, 15:50
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • Dinnertime

  • Publisert: 09.06.2014, 14:57
  • Kategori: Mat
  • ? Hva skal du ha til middag?

    -Sandra

  • Publisert: 09.06.2014, 14:57
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • Kveldskos

  • Publisert: 05.06.2014, 19:21
  • Kategori: Mat



  • God kveld!

    Etter middag i dag har jeg sittet sett p gratis design og fant et jeg likte. Det jeg derimot ikke er vant med er ikke ha header med bilde, s derfor ville jeg prve det. Hper dere liker det! :) For yeblikket sitter jeg spiser vaffler og de er kjempegode. Deilig spise noe jeg slipper tygge s mye p. I morgen er det fredag og for andre som ikke har fri betyr jo det helg :D Jeg har ingen store planer for morgendagen, men p kvelden skal jeg til Mari over veien spise middag. Det tror jeg blir veldig koselig. Hper dere har en like fin kveld som meg :)

    ?Hva gjr du i kveld?

    -Sandra

  • Publisert: 05.06.2014, 19:21
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • Middag: Kylling & karrisuppe

  • Publisert: 21.03.2014, 16:47
  • Kategori: Mat
  • Denne oppskriften og bildene er hentet fra Marthe Borge sin blogg som dere kan finne HER. Da jeg s denne oppskriften s tenkte jeg at denne m jeg prve lage og i dag ble den dagens middag! Den ble utrolig god og jeg vet at denne skal jeg lage flere ganger!



    Du trenger - 2 personer:

    1.1,5dl matflte2.8dl kyllingbuljong utrrt i vann3.2 gulrtter4.1 lk5.1 fedd hvitlk.6.2-3ts karri7.300g kylling8.Salt/pepper




    Slik gjr du:
    1.
    Start med kutte opp gulrtter, lk og hvitlk i grove biter.
    2.Hell litt olje i en gryte og stek alt dette til grnnsakene er blitt blanke.
    3.Ml opp 8 dl vann og smuldre opp en kyllingbuljong i vannet.
    4.Tilsett buljongvannet og 2ts karrii grytenog kok opp med grnnsakene.
    5.Kutt kyllingfiletene i sm terninger og stek dem i en stekepanne.
    6.Tilsett 1,5 dl matflte i gryta med grnnsaker og vann og la det smkoke i 10 minutt.
    7.Nr suppen er ferdig kokt kandu velge om du vil mose grnnsakene med en moser eller bare ha dissebitene i suppen. Jeg ville ikkespise lkbitene heleog valgte derfor mose alt sammen. Til slutt smaker du suppentil med salt/pepper og merkarri.

    -Sandra

  • Publisert: 21.03.2014, 16:47
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • Lunch - feeling good

  • Publisert: 16.03.2014, 12:55
  • Kategori: Mat



  • Har du spist lunsj i dag?

    -Sandra

  • Publisert: 16.03.2014, 12:55
  • Kategori: Mat
  • 9 kommentarer
  • Sunn og god middag for hele familien!

  • Publisert: 04.03.2014, 21:46
  • Kategori: Mat

  • God kveld!

    I gr var det jeg som stod for middagen og mens jeg satt p bussen fikk jeg lyst p pasta med noe godt til. Egentlig hadde jeg glemt at det var jeg som stod for middag. Nr jeg kom hjem skte jeg p pastaretter og kom til en blogg. Dette er da en matblogg og jeg fant en rett som jeg syns s veldig god ut. Jeg manglet noen av ingrediensene, s tok bilen en tur p butikken. Dette er en rett som er fin for hele familien, til og med de som har litt kresne barn :)

    Du trenger:

    (4 personer)

    - Ca. 350 gr pasta (tagliatelle)
    - 1/2 brokkoli
    - Ca. 100 gr bacon
    - Ca. 300-400 gr laks (uten skinn og ben)
    - 2ss kremost naturell (philadelphia feks)
    - Salt og pepper

    Slik gjr du:

    Kok pasta etter anvisning p pakken.
    Skjr opp bacon i sm biter og stek i en stekepanne til det blir sprtt, ha over p et stykke kjkkenpapir
    Stek laks i samme stekepanne(baconfettet gir god smak til laksen). Del opp fisken grovt.
    Del brokkolien opp i sm buketter, og nr det er igjen 2-3 min av koketiden p pastaen har du disse oppi pastakjelen. (Hvis du liker grnnsakene helt mre er det lurt legge de oppi litt fr).
    Ta ut en kopp av pastavannet og sett til side, s kan du tmme pasta og brokkoli over i et drslag. Ha deretter dette tilbake i kjelen.
    Rr inn kremost og litt av kokevannet til du fr en glatt "saus" som akkurat dekker pastaen.
    Salte og pepre
    Foredel pasta, brokkoli, laks og sprstekt bacon i en form eller p varmede tallerkner.


    ?Har du laget denne retten fr?

    -Sandra-


  • Publisert: 04.03.2014, 21:46
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • Kveldskos

  • Publisert: 14.01.2014, 20:11
  • Kategori: Mat





  • Nr du n ser dette innlegget, s str det jo helt i motridelser til mitt forgie innlegg! Da trente jeg og n spiser jeg kringler med melis og drikker te. Fy tenker kanskje mange av dere, men som jeg har skrevet i et innlegg tidligere, s trenger ikke jeg trene for bli tynn. Jeg skal trene for f musker snn at jeg kanskje kan se litt strre ut XD Haha! Men uansett, jeg er en av de heldige som kan spise det meste av mat, godteri og drikke s mye brus jeg vil uten legge p meg (jeg gjr ikke det og har heller ikke prvd) bare snn at det er sagt. Koppen som jeg fikk av Tuva&Hkon elsker jeg og det er min nye yndlingskopp! Den blir flittig brukt av meg som er en skalt te-elsker.

    I morgen er det Onsdag, noe som betyr lang dag. Med lang dag, s mener jeg LANG. Frst skole fra 09.15 - 15.00, s teater fra 15.30 til 17.30, s skal jeg hjem og reiser til Gjermund for natte over der. Dermed blir det vel ca. null blogging fra meg i morgen, men n vet dere jo hva jeg skal. N skal jeg lese litt i boka mi "Understanding Literacies" fr det snart er natta. Hper alle har hatt en super dag!

    Hva har du gjort i dag?

    -Sandra-

  • Publisert: 14.01.2014, 20:11
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • Vote for me :D

  • Publisert: 12.01.2014, 10:17
  • Kategori: Mat





  • Ja, n er det bare stemme p meg folkens :D!

    STEM P MEG HER

    Har du stemt p meg? / Have you voted for me?

    -Sandra-

  • Publisert: 12.01.2014, 10:17
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • En skikkelig sukkerbombe

  • Publisert: 11.01.2014, 21:49
  • Kategori: Mat


  • Ingredienser:

    8 Egg
    1kg sukker
    400gr malte hasselntter
    200gr smeltet margarin
    500gr Hvetemel
    4ts. bakepulver

    Glasur :

    1 stk fireklversjokolade (200g)
    1 stk melkesjokolade (200g)
    1/2 glass melk
    75gr smeltet margarin





























    God kveld!

    Frst m jeg unskylde for skikkelig drlige bilder, men de ble tatt mens jeg stod styret p kjkkenet og som alle vet, er ikke mobilbilder det beste. Siden mamma har bursdag p Mandag tenkte jeg at jeg skulle prve meg p en kake som heter fireklverkake. Den smakte jeg for frste gang senest sist helg nr jeg var i bursdagen til Gjermund. Oppskriften har jeg ftt av dem, s denne avviker nok litt fra den p matprat som jeg sammenlignet med i etterkant. Siden jeg skrev ingrediensene verst i innlegget (under frste bilde) s skal n bare skrive hvordan jeg gikk frem nr jeg lagde kaken.

    1. Bland eggene og sukkeret i en bolle og bruk en miksmaster og lag eggedosis
    2. sikt hvetemel og bakepulver, rr det forsiktig inn med en slikkepott
    3. Ta i 200gr smeltet smr og de malte hasselnttene og bland dette godt!
    4. Fordel dette utover en langpanne, gjerne med litt gode sidehyder (siden den hever seg)
    5. Stek p 175 grader nederst i ovnen i 30 min (Her m dere bare fle dere frem etter hvilken ovn dere har)

    Jeg stekte den midt i ovnen men etter 30 min var det bare en tynn hinne og alt inni var bare sle, s da slo jeg av ovnen og satte det neders i ovnen p ettervarme!

    Glasur :

    1. Smelt 75gr smr
    2. Knekk sjokoladeplatene i biter og smelt p lav varme
    3. Putt oppi 1/2 glass melk
    4. Hell over kaken mens den fortsatt er varm

    Sett kaken p et kaldt sted til sjokoladen har stivnet.


    Har du laget denne kaken fr?

    -Sandra-









  • Publisert: 11.01.2014, 21:49
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • Simple & healthy food

  • Publisert: 11.01.2014, 17:35
  • Kategori: Mat


  • INGREDIENTS ( 4 portions):


    8 Slices ham
    8 slices green and fresh asparagus
    150 gr. parmesan cut in 8 slices

    1. Peel the lower part of the asparagus with a potato peel, cut of the butt end.
    Boil the asparagus in salted wather for 3-5 minutes (depending on the thickness)

    2.
    Cool the asparagus quickly in cold water, this stops the cooking process and preserves the nice green color.
    Dry them carefully.

    3.Bundling together a staff of Parmesan cheese and an asparagus and tie together with a slice of ham.
    Place them on a serving dish.

    Serve with fresh bread and sour cream dressing.




    INGREDIENTS ( 6 portions):

    100gr. ham in strips
    200gr. peeled shrimp
    2 dl.crme frache, original 35%
    1ss lemon juice
    1ss dried dill
    4 boats finely chopped garlic
    100 gr. with some kind of cheese

    1.Mix all ingredients (except the cheese) in a bowl, spread the mass of the refractory ramekins.

    2.Sprinkle cheese on top and bake at 225 C for approx. 12-15 minutes.

    serve with salad and baguette

    - Sandra-

  • Publisert: 11.01.2014, 17:35
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer