Over eller under egget?

  • 24.02.2015 - 13:00

For øyeblikket koser jeg meg med dagens lunsj som er to brødskiver med majones og egg. Når jeg skulle legge på eggene på brødskivene la jeg merke til at på den ene la jeg majones under mens på den andre over? Så nå lurer jeg på hva dere gjør hvis dere i det hele tatt har på majones da?

Har du majones over eller under egget?

Sandra

Oreokuler

  • 17.12.2014 - 13:26



God onsdag!

I går bakte jeg oreokuler og følte at det gikk veldig bra! De stod over natten for at sjokoladen skulle smelte. Jeg må bare si det, men jeg føler meg så stolt over faktisk å ha bakt noe til denne julen! Helt på egenhånd. De lukter helt himmelsk med den sjokoladen og jeg håper de smaker like godt! Det var bare så synd at det bare ble 17 stk og derfor vil jeg spare de til julaften så jeg er sikker på at alle får. Hvis dette blir en suksess skal jeg med glede bake flere i løpet av julen.  Hvis dere vil ha oppskriften er det bare å skrive i kommentarfeltet. 

♥ Sandra

Noe ordentlig klineri

  • 16.12.2014 - 22:12






God kveld!

 

I dag har jeg vasket litt her hjemme, men ikke vært helt i form så ble ikke sååå mye. For å gjøre opp for det, så lagde jeg middag fpr resten av familien som ble laks, med poteter, agurksalat og rømmesaua med fett og annet snadder fra stekingen av laksen. Det er himmelsk godt! Når man flytter hjemmefra begynner en å savne å bake igjen. Vi har ikke bakt pepperkaker på år og dag og kommer vel heller ikke til å gjøre det. Istedet ville jeg prøve meg på noe nytt! Fant oppskrift på seigmenn og oreokuler. Dro på butikken og handlet inn det nødvendige før jeg satte i gang å bake. Seigstjernene i mitt tilfelle vet jeg ikke om blir noen suksess akkurat, men oreokulene er nok innenfor rekkevidde, heldigvis! Tror de blir kjempegode! Oppskriften jeg fulgte sa at det skulle bli 30-35 kuler litt avhengig av størrelsen, men jeg fikk bare 17!!! så skulle lagd dobbel porsjon! Da vet jeg det til neste gang. Hvem vet, kan jo hende jeg lager en porsjon til før jul hvis de blir veldig populære. Å rulle den massen til kuler var foressten noe skikkelig klineri!!

?Har du bakt noe ?

 Sandra

 

Babi Asam Manis

  • 12.11.2014 - 15:50



Dagens middag ble veldig enkel men samtidig sunn! Gjermund skulle egentlig komme på besøk etter jobb i dag, men han brygger på et eller annet, så vi tar det igjen senere. I dag ble det kylling stekt sammen med hvitløk og paprika og poteter ved siden av med sursøt saus. Brukte også kyllingkrydder og peppermix på kyllingen som satte en ekstra god smak.

For å lage dette trenger du:

  • 2 kyllingfileer
  • Kyllingkrydder
  • Peppermix
  • Paprika
  • Hvitløk
  • Poteter
  • Sursøt saus

 

Slik gjør du det:

  •  Skrell potetene og skjær de opp i litt mindre biter (da koker de fortere), legg de i en kjele med vann og la de koke
  • Skjær kyllingen i så små eller store biter du ønsker og stek til det er gyllent/brunt. Husk å krydre! Her kan man bruke mye forskjellig!
  • Skjær paprika i strimler/biter og finhakk hvitløken og ha det i pannen sammen med kjøttet. 
  • Smak til med sursøt saus

Dette er hva jeg puttet i min middag, men her kan man bruke mange flere grønnsaker osv, var bare at jeg glemte å kjøpe løk blant annet ;) 

♥ Sandra

Dinnertime

  • 09.06.2014 - 14:57

? Hva skal du ha til middag?

-Sandra

Kveldskos

  • 05.06.2014 - 19:21




God kveld! 

Etter middag i dag har jeg sittet å sett på gratis design og fant et jeg likte. Det jeg derimot ikke er vant med er å ikke ha header med bilde, så derfor ville jeg prøve det. Håper dere liker det! :) For øyeblikket sitter jeg å spiser vaffler og de er kjempegode. Deilig å spise noe jeg slipper å tygge så mye på. I morgen er det fredag og for andre som ikke har fri betyr jo det helg :D Jeg har ingen store planer for morgendagen, men på kvelden skal jeg til Mari over veien å spise middag. Det tror jeg blir veldig koselig. Håper dere har en like fin kveld som meg :) 

?Hva gjør du i kveld?

-Sandra

Middag: Kylling & karrisuppe

  • 21.03.2014 - 16:47

Denne oppskriften og bildene er hentet fra Marthe Borge sin blogg som dere kan finne HER. Da jeg så denne oppskriften så tenkte jeg at denne må jeg prøve å lage og i dag ble den dagens middag! Den ble utrolig god og jeg vet at denne skal jeg lage flere ganger! 



Du trenger - 2 personer:

1. 1,5dl matfløte 2. 8dl kyllingbuljong utrørt i vann 3. 2 gulrøtter 4. 1 løk 5. 1 fedd hvitløk. 6. 2-3ts karri 7. 300g kylling 8. Salt/pepper

 




Slik gjør du:
1.
 Start med å kutte opp gulrøtter, løk og hvitløk i grove biter. 
2. Hell litt olje i en gryte og stek alt dette til grønnsakene er blitt blanke. 
3. Mål opp 8 dl vann og smuldre opp en kyllingbuljong i vannet.
4. Tilsett buljongvannet og 2 ts karri i gryten og kok opp med grønnsakene. 
5. Kutt kyllingfiletene i små terninger og stek dem i en stekepanne.
6. Tilsett 1,5 dl matfløte i gryta med grønnsaker og vann og la det småkoke i 10 minutt. 
7. Når suppen er ferdig kokt kan du velge om du vil mose grønnsakene med en moser eller bare ha disse bitene i suppen. Jeg ville ikke spise løkbitene hele og valgte derfor å mose alt sammen. Til slutt smaker du suppen til med salt/pepper og mer karri.

-Sandra

Lunch - feeling good

  • 16.03.2014 - 12:55




Har du spist lunsj i dag? 

 

-Sandra

Sunn og god middag for hele familien!

  • 04.03.2014 - 21:46


God kveld! 

I går var det jeg som stod for middagen og mens jeg satt på bussen fikk jeg lyst på pasta med noe godt til. Egentlig hadde jeg glemt at det var jeg som stod for middag. Når jeg kom hjem søkte jeg på pastaretter og kom til en blogg. Dette er da en matblogg og jeg fant en rett som jeg syns så veldig god ut. Jeg manglet noen av ingrediensene, så tok bilen en tur på butikken. Dette er en rett som er fin for hele familien, til og med de som har litt kresne barn :) 

Du trenger: 

(4 personer)

- Ca. 350 gr pasta (tagliatelle)
- 1/2 brokkoli
- Ca. 100 gr bacon
- Ca. 300-400 gr laks (uten skinn og ben)
- 2ss kremost naturell (philadelphia feks)
- Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Skjær opp bacon i små biter og stek i en stekepanne til det blir sprøtt, ha over på et stykke kjøkkenpapir
Stek laks i samme stekepanne(baconfettet gir god smak til laksen). Del opp fisken grovt.
Del brokkolien opp i små buketter, og når det er igjen 2-3 min av koketiden på pastaen har du disse oppi pastakjelen. (Hvis du liker grønnsakene helt møre er det lurt å legge de oppi litt før).
Ta ut en kopp av pastavannet og sett til side, så kan du tømme pasta og brokkoli over i et dørslag. Ha deretter dette tilbake i kjelen.
Rør inn kremost og litt av kokevannet til du får en glatt "saus" som akkurat dekker pastaen.
Salte og pepre
Foredel pasta, brokkoli, laks og sprøstekt bacon i en form eller på varmede tallerkner.


?Har du laget denne retten før?

-Sandra- 


Kveldskos

  • 14.01.2014 - 20:11






Når du nå ser dette innlegget, så står det jo helt i motridelser til mitt forgie innlegg! Da trente jeg og nå spiser jeg kringler med melis og drikker te. Fy tenker kanskje mange av dere, men som jeg har skrevet i et innlegg tidligere, så trenger ikke jeg å trene for å bli tynn. Jeg skal trene for å få musker sånn at jeg kanskje kan se litt større ut XD Haha! Men uansett, jeg er en av de heldige som kan spise det meste av mat, godteri og drikke så mye brus jeg vil uten å legge på meg (jeg gjør ikke det og har heller ikke prøvd) bare sånn at det er sagt. Koppen som jeg fikk av Tuva&Håkon elsker jeg og det er min nye yndlingskopp! Den blir flittig brukt av meg som er en såkalt te-elsker. 

I morgen er det Onsdag, noe som betyr lang dag. Med lang dag, så mener jeg LANG. Først skole fra 09.15 - 15.00, så teater fra 15.30 til 17.30, så skal jeg hjem og reiser til Gjermund for å natte over der. Dermed blir det vel ca. null blogging fra meg i morgen, men nå vet dere jo hva jeg skal. Nå skal jeg lese litt i boka mi "Understanding Literacies" før det snart er natta. Håper alle har hatt en super dag! 

Hva har du gjort i dag?

-Sandra-

Vote for me :D

  • 12.01.2014 - 10:17






Ja, nå er det bare å stemme på meg folkens :D! 

STEM PÅ MEG HER 

Har du stemt på meg? / Have you voted for me?

-Sandra-  

En skikkelig sukkerbombe

  • 11.01.2014 - 21:49



Ingredienser:

8 Egg
1kg sukker
400gr malte hasselnøtter
 200gr smeltet margarin
500gr Hvetemel 
4ts. bakepulver

Glasur :

1 stk firekløversjokolade (200g)
1 stk melkesjokolade (200g)
1/2 glass melk
75gr smeltet margarin 





























God kveld! 

Først må jeg unskylde for skikkelig dårlige bilder, men de ble tatt mens jeg stod å styret på kjøkkenet og som alle vet, er ikke mobilbilder det beste. Siden mamma har bursdag på Mandag tenkte jeg at jeg skulle prøve meg på en kake som heter firekløverkake. Den smakte jeg for første gang senest sist helg når jeg var i bursdagen til Gjermund. Oppskriften har jeg fått av dem, så denne avviker nok litt fra den på matprat som jeg sammenlignet med i etterkant. Siden jeg skrev ingrediensene øverst i innlegget (under første bilde) så skal nå bare skrive hvordan jeg gikk frem når jeg lagde kaken.

1.  Bland eggene og sukkeret i en bolle og bruk en miksmaster og lag eggedosis
2. sikt hvetemel og bakepulver, rør det forsiktig inn med en slikkepott
3. Ta i 200gr smeltet smør og de malte hasselnøttene og bland dette godt!
4. Fordel dette utover en langpanne, gjerne med litt gode sidehøyder (siden den hever seg)
5.  Stek på 175 grader nederst i ovnen i 30 min (Her må dere bare føle dere frem etter hvilken ovn dere har) 

Jeg stekte den midt i ovnen men etter 30 min var det bare en tynn hinne og alt inni var bare søle, så da slo jeg av ovnen og satte det neders i ovnen på ettervarme! 

Glasur :

1. Smelt 75gr smør
2. Knekk sjokoladeplatene i biter og smelt på lav varme
3. Putt oppi 1/2 glass melk
4. Hell over kaken mens den fortsatt er varm 

Sett kaken på et kaldt sted til sjokoladen har stivnet.  


Har du laget denne kaken før?

-Sandra- 









 

Simple & healthy food

  • 11.01.2014 - 17:35



INGREDIENTS ( 4 portions): 


8 Slices ham
8 slices green and fresh asparagus
150 gr. parmesan cut in 8 slices 

1. Peel the lower part of the asparagus with a potato peel, cut of the butt end.
Boil the asparagus in salted wather for 3-5 minutes (depending on the thickness) 

2. 
Cool the asparagus quickly in cold water, this stops the cooking process and preserves the nice green color.
Dry them carefully. 

3. Bundling together a staff of Parmesan cheese and an asparagus and tie together with a slice of ham.
Place them on a serving dish. 

Serve with fresh bread and sour cream dressing.




INGREDIENTS ( 6 portions): 
 

100gr. ham in strips
200gr. peeled shrimp
2 dl. crème fraîche, original 35%
1ss lemon juice
1ss dried dill
4 boats finely chopped garlic
100 gr. with some kind of cheese

1. Mix all ingredients (except the cheese) in a bowl, spread the mass of the refractory ramekins.

2. Sprinkle cheese on top and bake at 225 ° C for approx. 12-15 minutes. 

serve with salad and baguette 

 

- Sandra- 

hits