hits

MINIPRAKSIS

 • Publisert: 30.10.2014, 16:58
 • Kategori: Utdanning


 •  

  Hei!

  Nå har jeg nettopp kommet hjem fra minipraksis i P32 sammen med en medstudent. Glad jeg fikk praksis der jeg var for det er rett ned gata fra her jeg bor.Tre timer er ikke så veldig mye når man skal ha praksis og det er jo derfor det heter minipraksis, men jeg har lært utrolig mye eller fått prøvd mye iløpet av tre timer! Først ble vi møtt av ei av de som jobber der og hun var kjempkoselig. Hun viste oss litt rundt i samlingen og i P32 er det jo i hovedfokus sykepleierstudentene holder til + at det er noen estetiske fag. Derfor var det emner om alle slags mulige sykdommer og ja jeg vet ikke hva. Det var til og med et eget tema om død...ikke så unaturlig, men jeg reagerte veldig på det allikevel. Deretter viste hun oss hvordan det var bak skranken hvor vi også hadde fått satt fra oss tingene våre, og hvordan man jobber som bakvakt som det kalles. Deretter ble vi introdusert for en annen dame som jobber der, som hadde noen oppgaver til oss i BIBSYS hvor vi fikk prøvd oss i det ordentlig BIBSYS systemet (de to bildene over av blæskjermene). BIBSYS kalles også bare for blåskjermen blant bibliotekarer. Inninmellom dette kom det jo brukere som enten skulle låne, levere eller trengte hjelp med noe. Det kom en bruker som ikke kom seg på nettet, hvor hun henvendte seg til oss, så jeg tok nå bare på meg oppdraget med å hjelpe henne. Desverre fikk vi ikke til å hjelpe henne fullt ut, så når vi ikke kunne hjelpe henne, sa vi at hun skulle gå til IT-vakten borti gangen, for der kunne hun få bedre hjelp. Var ganske morsomt å få prøvd seg på å faktisk hjelpe brukeren på egenhånd. Når de to damene skulle gå av vakta si, kom det en ny dame som går 2.året på bibliotekstudiet, som jobber der ved siden av studiene og en mann som jobber der. På bakrommet var det en del bøker som hadde kommet inn fra brukere og andre biblioteker, som måtte scannes inn, settes på tralla med bøker som skal ut igjen i hylla og bøker som skulle reserveres for nye brukere som stod på venteliste. Her fikk vi også prøvd oss i BIBSYS med å scanne inn og sende ut hentebeskjeder, skrive navn og hentefrist på lapp som vi la inne i boken for så å sette det alfabetisk i en egen hylle. Alt i alt var det en veldig fin opplevelse og det å jobbe i bibliotek virker veldig koselig! 

  -Sandra

 • Publisert: 30.10.2014, 16:58
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Since last time in pictures

 • Publisert: 26.10.2014, 18:33
 • Kategori: Familie
 • Forgie torsdag dro jeg hjem til Brumunddal for helgen hvor jeg hadde avtaler både her og der. Pappa hentet meg på togstasjonen, og det er jo alltid like koselig! Når jeg kom inn på kjøkkenet hjemme ble jeg totalt overrasket med et godt rekemåltid! Jeg er stor fan av reker så å få det på en torsdag var over all forventning. Denne gangen sammenlignet med forgie gang så hadde jeg ikke blitt spurt eller ønsket meg noe til mat. 

  På fredag formiddag møtte jeg Mari for en god lunsj på Corner'n før hun skulle videre på jobb. Der fikk jeg prøvd meg på noe som egentlig ikke helt falt i smak. Men potetene der ELSKER VI! Det var egentlig bare de kyllinggreiene jeg ikke likte fordi de var så friterte. 

  Etter å ha sagt hade til Mari, kjørte jeg til farmor. Hun visste ikke at jeg kom på besøk, så hun ble veldig overrasket og selvfølgelig glad. Vi snakker om alt og ingenting, drikker kakao, kaffe og spiser kjeks til lunsj. Til middag smakte jeg for første gang den sweet and soure matretten fra fjordland og den var kjempegod! Utrolig nok har jeg ikke kjøpt meg noe middag fra fjordland ennå(Jepp, jeg er flink til å ikke handle sånn mat). Og når du kommer på besøk til farmor, ja da kommer du ikke unna godtriboksen hun har i skapet. Jeg dro også på butikken å handlet for henne, noe hun alltid setter pris på.
  Når klokka hadde passert 17. var det på tide å ta bilen fatt til neste møte med moren, faren, broen og tanta til Gjermund på Hempa barnehage. Der ordent vi til fest, for morfaren til Gjermund ble 80år den 18.oktober. Så vi dekket, bord og gjorde i stand. Det ble veldig fint og festen ble enda bedre! Det var en kjempekoselig bursdag.  Gjermund lå over fra lørdag til søndag og det var veldig koselig. Vi sov lenge og spiste god frokost før Gjermund måtte reise innover igjen til Oslo, grunnet at han skulle på kurs med en kollega i Svergie og de skulle kjøre i 6-7 timer. Ved 15 tiden fikk vi besøk av tante, kusine og farmor som kom på middagsbesøk. Jeg hadde ønsket meg koteletter til middag, så det fikk jeg(Vi spiste alle det, altså). Senere på kvelden kjørte jeg kusine og farmor til Hamar mens tante dro innover igjen til Oslo.   Resten av bildene er bare av hva noe av det jeg har spist denne uka. Gjermund kom på besøk til meg på Fredag etter jobb. Selv hadde jeg funnet en oppskrift på matprat som heter "Barnas favorittgryte med strimlet svinekjøtt" og jeg tenkte at det må jo passe perfekt siden Gjermund kommer på besøk. Haha. Måltidet ble vellyket, vi ble begge mette og fornøyde. 
  ♥Sandra • Publisert: 26.10.2014, 18:33
 • Kategori: Familie
 • 1 kommentarer
 • the weekend is almost here

 • Publisert: 15.10.2014, 14:26
 • Kategori: Utdanning • Hei!

  Jeg har dusja og ikke børsta håret, så derfor ser jeg ut som et troll. Tenkte det var greit å informere om det selv om de fleste kunne tenkt seg til det. Blogginnleggene mine blir stadig dårligere i form av at jeg ikke skriver noe fornuftig. Frusterende ja, men når det ikke skjer noe særlig i livet mitt annet enn at jeg er student så må det bare bli sånn. Livet som student i Oslo går bare bra. Det ene faget jeg har syns jeg er kjempegøy, jeg skjønner det og GLEDER meg faktisk til 6 timers skriftlig skoleeksamen! Mens det andre faget er kjempetørt og delevis kjedelig, men jeg vet hvor viktig det er å ha stoffet når det kommer til eksamen. Derfor prøver jeg virkelig å følge med og holde ut gjennom lover, regleverk og stortingsmeldinger om bibliotek, e-bøker og diverse. Med andre ord, jeg skjønner veldig lite av det og gruer meg litt til hjemmeeksamen. Men tross alt, bedre det enn om det hadde vært motsatt! Målet mitt er å få bedre enn D på begge eksamnene, men vi får se hvordan det går og håper på det beste. Nå har jeg som sagt dusjet, tøret støv, vasket gulv og skiftet på senga, så jeg kan legge meg ren og pen i nytt sengetøy! En veldig deilig følelse! I helga skal jeg hjem, drar i morgen og blir til søndag. Lørdag skal vi i 80års lag til morfaren til Gjermund noe jeg vet blir veldig koselig! 

   

  ♥Sandra

 • Publisert: 15.10.2014, 14:26
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • Høsten

 • Publisert: 07.10.2014, 08:55
 • Kategori: Foto
 • Hei!

  I helga var jeg hjemme en tur igjen. Det var veldig koselig og jeg fikk møtt alle de nærmeste vennene mine, familie og familien til Gjermund! På fredag var mamma og jeg på friserte fruer i teatersalen og det var altså såååå morsomt. De er flinke og selv om noe av det ikke var like morsomt så var det over all forventning! Det ble sent før vi kom hjem så vi var ikke hjemme før 22.30 ca og da var det rett i seng. På lørdag på formiddagen var Gjermund og jeg hos Mari og Emil. Alltid koselig å se dem igjen og nå som de har vært i USA og blitt forlovet var det en god stund siden vi hadde sett dem. Heldigvis blir det ikke så lenge til neste gang! På kvelden dro vi til Mari og Rune for Mari ble 20år på søndag, så hun feiret på lørdag. Uheldigvis så klarte tvillingbroren hennes å kjøre på benet hennes så hun fikk en forstuet ankel og må gå på krykker i en uke og dermed er sjukmeldt! Jeg var heldigvis ikke tilskuer til hendelsen og takk for det, for det hørtes ikke godt ut! Søndag ble Gjermund og jeg med mamma på høsbjør hvor vi gikk rundt oppe på toppen der. Deilig å gå lufta hodet og kroppen når du har drukket litt forskjellig kvelden før(kremt kremt). Mamma ble invitert på middag hos Gjermund på søndag kveld også fordi pappa og broren min har dratt en uke til Nederland. Der fikk vi god grillmat og hadde det koselig før mamma og jeg dro hjem igjen. Tok toget hjem mandag morgen kl.08.00 og rakk akkurat forelesningen min til 10.30. Hatt en veldig fin helg hjemme og neste gang blir om 2 uker hvor vi skal i 80års lag til morfaren til Gjermund. 

   

  ♥Sandra

 • Publisert: 07.10.2014, 08:55
 • Kategori: Foto
 • 1 kommentarer
 • Middag med gutta!

 • Publisert: 02.10.2014, 09:41
 • Kategori: Venner
 • Hei!!

  Endelig kommer det til å bli morsommere og enklere å blogge fra mobilen! For på lørdag kjøpte jeg meg Iphone 5S. Veldig fornøyd og bildene blir såå mye bedre selv om det er mindre megapixlr på denne enn den forgie mobilen, så det sier sitt. I går var jeg ute å spiste middag sammen med Henrik og Audun (bildet) og det var veldig koselig! Vi har en avtale om at vi må prøve å møtes en gang i måneden men det er jo ikke alltid like enkelt å holde. I går var det også 1.oktober og to år siden jeg tok lappen. Nå merker jeg også at høsten har kommet orentlig og det blir vanskligere å stå opp om morgnen, men det vender man seg til. På skolen går det bra og jeg føler at jeg skjønner mere og mere! Må bare bli strengere med meg selv når jeg kommer hjem og skal studere på egen hånd. I morgen reiser jeg hjem en tur. Gjermund og jeg skal besøke Mari og Emil på lørdag og på kvelden skal vi i bursdag til den andre Mari. Vi glder oss! Nå må jeg avslutte her så jeg kommer meg på skolen.

  -Sandra

 • Publisert: 02.10.2014, 09:41
 • Kategori: Venner
 • 1 kommentarer