hits

Smart tips til pensumtekster

 • Publisert: 31.07.2016, 16:04
 • Kategori: Utdanning
 • Hei!

  De er søndag og den beste dagen i uka, spør du meg. En dag for å sove lenge, våkne opp, kanskje sovne litt igjen, før man flytter seg ut til sofaen og blir liggende der resten av dagen. Vi var invitert til et vennepar av oss i går i Lillestrøm. Der spiste vi masse god grillmat med tilbehør og en helt fantastisk panacotta, toppet med rørt jordbær til dessert. Så var det tid for å spille holleywood, noe vi alltid gjør sammen med dette venneparet av oss og det er veldig hyggelig. Siden hollywood består av ganske mange runder, 16 for å være nøyaktig, ble klokka 03.00 før vi begynte å se hjemover. Gjermund fikk låne bil hos jobben i helgen, siden vi visste at det kom til å bli sent og kollektivt ikke var et alternativ så sent. En veldig koselig kveld og vi la oss stappmette og fornøyd (Gjermund vant spillet, så  han var nok mest fornøyd). 

  video:video1469962235

   

  I morgen er det mandag og 1.august allerede, tenk på det! I den kommende uken skulle jeg egentlig sittet med en konteeksamen, etter at jeg strøk nå til våren, men det ble endringer i planene. Det har jeg kanskje ikke skrevet her på bloggen, men jeg var så heldig å få medhold i klagen min og jeg gikk opp hele tre!! karakterer. Det var ikke forventet, men jeg sier jo ikke nei takk til å slippe å konte. Nå slipper jeg jo dette og kunne derfor melde meg på sommerleir på Utøya igjen (jeg meldte meg av da jeg fikk datoen for konteeksamen), noe jeg ser frem til! Det jeg egentlig  skulle frem til, er at jeg har begynt så smått å forberede meg til skolestart om tre uker. Det ble til at jeg satte meg ned for å lese en pensumtekst for så å skrive den ut. Da jeg skulle skrive den ut, fikk jeg en ide som gjør at jeg slipper å få sååå mange ark og en enkel måte å samle pensum på (se videoen over). Ved å skrive ut sidene sånn, kunne jeg brette de og lage en liten bok! Som dere ser i videoen, så blir det noen blanke sider mellom, fordi de ikke er tosidig, noe jeg syns var litt dumt....helt til jeg kom på at på disse sidene kan jeg skrive mine egne notater! På denne måten trenger man ikke hauger med notatblokker ved siden av. Om jeg må få si det selv, så syns jeg at det var ganske smart og jeg skal definitivt bruke denne måten ved flere pensumtekster. 

  ♥ Syns du det var smart? 

  Sandra

   

 • Publisert: 31.07.2016, 16:04
 • Kategori: Utdanning
 • 3 kommentarer
 • Tilbake til hverdagen

 • Publisert: 30.07.2016, 16:52
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Da har jeg hatt en lang bloggpause, men nå får det vel være på tide med et innlegg igjen?. Hele juli måned har gått med til jobbing og diverse andre ting, så derfor har jeg tatt en pause fra bloggen. Jeg har endelig klart å tenke at jeg ikke trenger å komme med noe varsel om at jeg skal være borte fra bloggen, for dette er noe jeg styrer helt selv uten at noen kan kreve noe av meg. Det er også grunnen til at jeg ikke vil bli noen toppblogger heller, for da skal alle kreve og mene noe av og om deg som person. Grunnen til at jeg startet å blogge var fordi jeg ville skrive, ikke nødvendigvis for å holde andre oppdatert på hva jeg driver med, men kanskje heller mest for min egen del. Det er deilig å være en så fri blogger!    

  Som sagt har hele juli måned gått med til jobbing. For de av dere som ikke vet hvor jeg har jobbet, så har jeg vært sommervikar hos Stange bibliotek. Der jobbet jeg i fjor sommer også og er veldig takknemmelig for at jeg fikk jobbe der i år også. Det å kunne formidle bøker, film og anbefalinger til lånere og se at de går fornøyde ut av biblioteket, er gull verdt. Jeg jobbet sammen med ei som går samme kullet som meg, Frida og vi jobber veldig godt sammen! De fleste tror at man går inn i et bibliotek for å låne og levere bøker, men det skjer så mye mere i et bibliotek! Dette merker nok ikke lånerne, men vi som jobber der ser det hver dag. det er nok sånn i de fleste jobber. Den største oppgaven som blir gjort i løpet av sommeren er å finrydde hele biblioteket, og det skal jeg love dere, det tar tid. Vi brukte de 4 ukene vi hadde på dette. En annen oppgave er å søke opp og lete etter savnede bøker, noe man ikke kan gjøre før man har finryddet. Jeg tenker at ikke alle av dere har interesse av å lese om hva jeg har gjort på biblioteket, så derfor vil jeg dele bildene vi tok til Instagram. Det ble både shelfies, sommervikarene anbefaler og bookfacefriday. 
   

  Nå er jeg tilbake i Oslo og det er veldig deilig. Jeg dro hjem til Brumunddal for 3mnd siden, da jeg skulle ut i praksis og siden har jeg vært der. Nå er jeg hjemme hos Gjermund i leiligheten vår igjen. Det er deilig med ferie og sommerjobb, men nå er det deilig å være litt samboere igjen også. 

  Sandra

 • Publisert: 30.07.2016, 16:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Farmor sitt vakre sted

 • Publisert: 01.07.2016, 15:19
 • Kategori: Familie
 • Hei!

  Ja, nå er det lenge siden jeg har skrevet her igjen gitt. Det skyldes at jeg nyter sommerferie med familie og venner før jeg skal begynne å jobbe neste uke. Jeg har akkurat dumpet ned i en av de gamle men behagelige stolene i 'farmorhuset' som vi kaller det. Dette innlegget kan bli både godt og langt hvis jeg skal fortelle alt som har skjedd, så jeg velger å oppsummere den siste tiden med litt bilder og tekst.

  Det forgie innlegget jeg skrev handlet om at vi skulle ut på tur til Galdhøpiggen. Vi dro på tur, men den ble en litt annen for min del. Det hele startet med at vi kjørte feil. Dermed startet vi på et lavere nivå og turen ble mye brattere enn vi hadde forberedt oss på. Ikke fikk vi gått over noe bre heller. Halvveis til toppen måtte jeg lytte til kroppen som rett og slett sa stopp. Det er noe jeg er glad for at jeg gjorde. Gjermund, Tuva og Håkon gitt til toppen og jeg er skikkelig imponert over at de kom til toppen!

  Videre dro pappa og jeg en uke opp til Trøndelag og farmorhuset. Vi tok for oss badet og pusset opp! Farmorhuset er et veeeldig gammelt hus som mine oldeforeldre bodde i, og det står akkurat sånn det stod da de bodde her. Det er alltid noe å gjøre her. Jeg ble satt til å både pusse ned og male og skal jeg si det selv, så ble jeg ganske fornøyd! Vi brukte så og si hele uken men det ble et veldig bra resultat også!

  Vel hjemme igjen var det duket for både St. Hans feiring på Nes og bryllup i Moelv! Min kjære bestevenninne Mari fra videregående og hennes Emil giftet seg på lørdag 25.06.16 og det ble en strålende dag! Mari var en nydelig brud og Emil en flott brudgom. Det ble mange taler, bryllupsdans og mange, mange bilder og minner som vi skal ta med oss og leve videre på i fremtiden!

  På mandag dro vi opp igjen hele familien til Trøndelag. Gjermund satt seg på flyet til USA og kommer ikke hjem før om tre uker. Denne uka har det vært låven vi har fokusert mest på og fått rydda vekk og kjørt tre hengere med alt mulig skrot. Det skal sies at når man begynner å rydde på en så gammel låve, så finner man mye spennende og også veldig, veldig gamle ting!

  Nå er snart en fin uke her oppe over og noen av oss må ned igjen for å jobbe. Det blir viktigere for meg hvert år å få en eller to uker her oppe på farmor sitt vakre sted i Trøndelag! Nå er det bare å glede seg til neste år!

  Sandra

 • Publisert: 01.07.2016, 15:19
 • Kategori: Familie
 • 3 kommentarer