hits

Følelsen av ro

 • Publisert: 29.06.2017, 16:31
 • Kategori: Blogg


 • I dag er det torsdag. En vanlig torsdag vil jeg påstå. Eller er den det egentlig? Jeg vet ikke, men for meg er den ganske så vanlig. Når man har jobbet mot et mål i tre år og plutselig skjer det ingenting, ja da blir det stille. Ingen innleveringer, ingem pensumbøker, ingem forelesninger, ingen semesterregistrering. Tomt. Stille. Ro. Det er en rar, men god følelse.  Jeg har savnet bloggen, som alltid. Det har kriblet i fingrene mine etter å kunne la hendene løpe over tastaturet og skrive noe annet. Noe annet enn oppgaver og bachelor. Skrive det jeg føler for å skrive. Det tar nok litt tid å komme inn i bloggingen igjen. Det vet jeg. Det finnes så mange blogger der ute. Montro hvor de får all sin inspirasjon fra? Jeg liker å kunne komme på noe jeg vil skrive om fra hjertet.  Hvis jeg må sitte å søke opp hva andre har blogget om og hva som kan være av interesse føler jeg at det ikke blir mitt eget. Det er rart med det, men det blir jo litt som å skulle finne opp kruttet på nytt. Jeg vil være kreativ, jeg vil inspirere, jeg vil dele. Med meg selv, med deg, med andre, med verden.  Jeg burde ha tatt frem kameraet mitt. Der finner jeg som regel inspirasjon. Knips. Et bilde til bloggen er klart. Kanskje jeg vil redigere det? Kanskje ikke. Alt ettersom. Et bilde gjør så mye mer med en tekst. Ja, jeg må ha med bilde. Helt klart. Så må jeg lese korrektur. En feil her og en feil der, men det er fikset i en fei. Lett som bare det. Språket er viktig. Jeg trykker på "forhåndsvis" en siste gang før jeg trykker "publiser". Dette er min bloggverden. Kanskje du gjør det på en annen måte? Vi er forskjellige alle sammen. Det er bra. Forskjellig er bra.

  Sandra

 • Publisert: 29.06.2017, 16:31
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • 1,2, 3 - nå skal jeg det skje!

 • Publisert: 28.06.2017, 22:40
 • Kategori: Om meg
 • Hei! ♥

  Endelig er jeg tilbake bak tastaturet til bloggen igjen! Hoho, det begynner å bli en stund siden sist og jeg kan love dere at det har skjedd mye siden den gang. Så hvor skal jeg starte montro? Hmm?.Jo! Det siste halve året har gått med til siste innspurt på bachelor og eksamener. Det har gått veldig fort, samtidig som tiden har stått stille til tider. Ved siden av studiene har jeg vært en ivirg jobbsøker, og jeg må vel si at jeg har søkt litt over alle hauger. Det skal sies at jeg har sendt så mange søknader at til slutt hadde jeg ikke helt oversikt, men det har jo vært avslag på avslag så det har ikke gjort så mye.

  I april derimot fikk jeg en tlf fra Dokka videregående skole! De lurte på om jeg ville komme til intervju hos dem. Det var utrolig spennende å endelig få et svar hvor jeg kom videre. Rett etter påsken var jeg på intervju på en 60% stilling som bibliotekar, og der kom det frem at jeg var en av tre stykker som skulle intervjues. Jeg syns jo dette var veldig stas, og jeg følte at jeg besvarte spørsmålene så godt jeg kunne. Etter en uke ble jeg oppringt med den gledelige nyheten om at stillingen var min hvis jeg ville ha den! Tenke seg til, at jeg skulle klare å få meg en fast jobb og det FØR jeg var ferdig utdannet! I tillegg var det 20 andre søkere. Det gikk ikke helt opp for meg med det første, men nå er jeg selvfølgelig veldig takknemmelig for den jobben jeg har fått. Det blir nytt, spennende og med en ny tilværelse på nytt bosted. Det er viktig for meg å vite at jeg har alt i orden, så jeg var raskt ute med å prøve å finne meg et koselig bosted i samme slengen, og innen mai var omme hadde jeg fikset det også! Dermed er jeg å finne på Dokka fra august måned hvis noen vil ha tak i meg, hehe.   Nå er vi snart inne i juli måned. I løpet av juni har jeg bestått alle eksamner og bacheloroppgaven, så nå er jeg offisielt en bibliotekar! Det har ikke gått helt opp for meg ennå det heller, men det er en god følelse å ha utdannelsen i boks! Jeg føler meg heldig som har fått meg en utdannelse, jobb og sommerjobb. I hele juli skal jeg jobbe på Stange, som både i fjor og første året av studiet. Forskjellen i år er at jeg nå er ansatt som bibliotekar og ikke ?bare? bibliotekassistent.  Jeg trives så godt på Stange og gleder meg både til jobben og samvær med hyggelige kollegaer. I tillegg prøver jeg å planlegge og bli inspirert til noe vi kan gjøre for eller sammen med barna som er innom i løpet av sommeren. Hvis du sitter inne med noe, så er det bare å si ifra, for her tas alt i mot med stor takk! :) 

  PS: Nå skal jeg prøve å komme meg ordentlig tilbake til bloggen, så følg med! 

  Sandra

 • Publisert: 28.06.2017, 22:40
 • Kategori: Om meg
 • 0 kommentarer
 • UAPU - Et helt nytt nettverk!

 • Publisert: 04.06.2017, 20:58
 • Kategori: Romania


 •  

  Hei! 

  Jeg følger Verdens barn, som er organisasjonen jeg er adoptert gjennom på facebook. For en stund tilbake kom jeg over et arrangement de delte, med tittelen "Adopsjonskompetanse - hva er det? for adopterte". Det var UAPU som skulle holde arrangementet og hva er nå det da? UAPU står for Utenlandsadoptertertes politiske utvalg. Jeg begynte å gruble litt på dette møtet og tenkte automatisk at "Åååå dette blir sikkert skikkelig sånn politisk, med vansklige ord og avanserte greier om lover" osv. Det som gjorde at jeg bestemte meg for å gå var at det var for adopterte. Dermed tenkte jeg at "Hmm kanskje jeg får fortalt min historie?" "Kanskje jeg kan være med å påvirke noe som er større?".  Hovedformålet til UAPU er at etteradopsjonsarbeid nedfelles i den nye adopsjonsloven. Dette vil si at man ikke bare skal bli ivaretatt før og under adopsjon, men også i ettertid av adopsjonen! Det er utrolig viktig å få riktig informasjon og at ting går riktig for seg under selve proseesen, men det er først når man sitter med det adopterte barnet at det man har en hel perm med papirer på først "begynner". Det er da det først begynner i praksis og det er da man trenger et apparat som er der, for spørsmål, for oppfølging, for at noen skal si at "Det er helt normalt at du føler det sånn". I tillegg jobber UAPU for dette: 

  Utenlandsadoptertes Politiske Utvalg (UAPU):

  • Jobber for å oppnå en endring i forståelsen av adopsjon.
  • Adopsjonsprosessen bør ses i et livsperspektiv.
  • Jobber for at etteradopsjonsarbeid skal bli en del av den nye adopsjonsloven.
  • Ønsker å være med på å danne et kompetansesenter for adopsjon.

  Jeg ble møtt av så mange hyggelige mennesker, som har helt andre historier og er fra andre land enn meg selv. Vi så på filmen "De ensamma" som er en svensk dokumentar hvor adopterte i svergie forteller om relasjoner, identitet og nasjonalitet. Jeg hadde ikke sett denne på forhånd og var veldig spent på hva dette var for noe. Den ga mye nye inntrykk, samtidig som man kunne kjenne seg igjen i deler av den. Jeg anbefaler alle å se den, om du er adoptert eller ikke, fordi den åpner opp for tanker som ikke nødvendigvis bare er relatert til adopterte. Hvis du vil lese om den eller se den, så kan du trykker HER. Hvis du vil vite mere om arbeidet til UAPU kan du trykke HER

  Etter å ha sett dokumentaren ble det åpnet for diskusjon og egne erfaringer og tanker, for så å prøve å knytte det til "hvordan kan vi bruke dette i videre arbeid?". Det ble fremmet mange bra og ikke minst veldig viktige tanker! Jeg ble helt imponert over alle som kom med tanker, og hvordan vi sammen klarte å se hvordan dette kan brukes som kompetanse for å hjelpe andre i samme situasjon. Det skapte hvertfall et veldig stort engasjement hos meg, og endelig føler jeg at "Yes, dette er noe jeg vil være med på, for dette kan jeg bruke mine erfaringer til. Her kan jeg være med å påvirke fordi jeg selv har kjent det på kroppen". 

  Hvis du er adoptert og vil være med på UAPU sine møter i fremtiden, eller bare vil følge med på hva som skjer, kan du like facebook-siden deres HERI tillegg vil jeg oppfordre alle der ute, enten du er adoptert eller ikke, kanskje kjenner du noen som er det, til å skrive under på DENNE kampnajen! Dette er kampanjenen som er et viktig steg i arbeidet med å danne et kompetansesenter for adopterte og deres familier. 

   

  Sandra 

   

 • Publisert: 04.06.2017, 20:58
 • Kategori: Romania
 • 0 kommentarer