hits

Facebook i arbeidstiden?

 • Publisert: 07.02.2018, 16:00
 • Kategori: Jobb
 • Hei!

  Etter at jeg fikk min første jobb, har jeg tenkt på dette. Vi bruker facebook til alle døgnets tider fordi det bare er sånn. Det er en sosial plattform. Men er det egentlig greit å bruke denne plattformen i arbeidstiden? Vi har de som mener at Facebook, Snapchat og Instagram tilhører fritiden og at når vi er på jobb, så er vi på jobb. Hvorfor er det sånn?. Må det være sånn? 

  Jeg personelig bruker Facebook aktivt i min arbeidshverdag. Skolebibliotekarer jobber som oftest alene, og det kan bli ganske ensomt til tider. Nå høres det ut som at jeg bruker Facebook for å sosialisere meg, og det er faktisk ikke så langt i fra sannheten. Som sagt, vi er alene, og hvordan skal vi da få diskutert faglige spørsmål, utvekselet ideer eller få faglig innput?. Jo, Facebook, Instagram og Snapchat. I Oppland har vi en egen facebook-gruppe for skolebibliotekarer, og dette er jeg sikker på eksisterer andre steder i landet. I tillegg finnes det en egen bytteside for alle bibliotek, uavhengig om dette er skole eller folkebibliotek, for hele Norge. 

  I tillegg ER jo en del av jobben min å bruke sosiale medier. Jeg jobber på en videregående skole, da blir det ganske så naturlig å bruke disse plattformene, fordi det er her elevene er i sin skolehverdag. Når de sitter henslengt på biblioteket er det mobilene de driver med. Jeg er såpass nærme elevene i alder at jeg selv vet hvordan denne hverdagen er. Det er den store fordelen med å være ung og jobbe som bibliotekar, du er der ungdommen er mentalt når det gjelder sosiale medier. Når jeg får nye bøker til biblioteket legger jeg det ut, både på Fronter, Instagram og Facebook. Jeg har også egen Snapchat for biblioteket, men har ikke blitt helt komfortabel med å bruke den ennå. I de senere årene syns jeg at bibliotekene har blitt utrolig flinke på å bruke sosiale medier. Et eksempel på et bibliotek som har fått til konseptet med "Bookfacefriday" er Levanger bibliotek. De heter levbib og du kan følge de HER

  Det jeg liker best med jobben som bibliotekar, er at du har så mye muligheter til å være kreativ. Det finnes utallige måter å bruke bøker på, utenom det å sette seg ned for å lese. Har du en bok som skal kasseres, så bruk den heller til å lage et bokjuletre til jul, eller bruk sidene til å brette deg et juletre. Det er bare opp til deg selv å bestemme hva du vil gjøre i ditt bibliotek, og dette er mye være takket sosiale plattformer som Facebook, Instagram og Snapchat. Dermed sier jeg bare: Hurra for sosiale medier i arbeidstiden! 

   

  Sandra

   

   

 • Publisert: 07.02.2018, 16:00
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Når du innser at...

 • Publisert: 02.02.2018, 08:00
 • Kategori: Blogg
 •  

  ...at du ikke har blogget siden i fjor! Så, Hei alle sammen! 2017 ble ikke noe bra bloggår egentlig, og generelt så har jeg vel hatt bedre år når jeg tenker meg om, MEN det skjedde mye positivt i 2017 også. Her har dere en liste:

  ♥ Jeg skrev bachelor, og det helt alene

  ♥ Jeg fullførte en bachelor i bibliotek - og informasjonsvitenskap - ja, jeg ble faktisk bibliotekar!

  ♥ Jeg fikk meg jobb før endt studie

  ♥ Jeg flyttet fra Oslo

  ♥ Jeg flyttet til Dokka

  ♥ Jeg var singel hele året

  ♥ Jeg begynte å spille fotball og synge i kor 

  ♥ Jeg fikk mange nye venner og kollegaer 


  Nå er vi godt i gang med det nye året og jeg er så opptatt av å lese andres blogger, at jeg glemmer min egen. Det går ikke an, så her blir det skjerpings. Når jeg var ferdig med studiene og begynte å jobbe, tenkte jeg at nå blir det sikkert enklere å blogge, jeg har jo tross alt mere fritid etter jobb, jeg har ikke skolearbeid som henger over meg. Da kan jeg fortelle dere at i mitt tilfelle så føler jeg at det er HELT motsatt. Er det bare meg? Jeg er på jobb fra 08.00 - 15.30, kommer hjem, og middagen lager seg ikke selv dessverre. Når jeg er ferdig med middagen er klokka nærmere 17. Da har jeg jo forsåvidt resten av kvelden fri, utenom på tirsdag og onsdag, da har jeg kor og fotball. Ellers så er det jo alltid noe klesvask eller oppvask. Jeg har en tendens til å legge meg på den gooode sofaen min, og da er det gjort vet dere! Legger en seg der, så kommer man sjeldent opp igjen, med unntak av dobesøk. Sånn går dagene for meg, og jeg burde vel vært flinkere til både det ene og det andre, men vet dere hva? sånne nyttårsforsetter fungerer sjeldent bra for meg. Jeg tenkte at i stedet for å skulle fremstå som flink til å trene osv, så bare lever jeg akkurat sånn jeg har lyst til jeg. Det beste av alt, er at ingen kan komme å si at det er feil! For hva er vel det riktige? Vi har alle våre levemåte og leveregler. Godt nyttår da, dere! ♥ 


  Sandra 

   

 • Publisert: 02.02.2018, 08:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer