hits

Tanker på en lørdag kveld

 • Publisert: 30.01.2016, 22:19
 • Kategori: Utdanning
 • God sen kveld.

   

  Jeg får litt dårlig samvittighet de dagene jeg ikke blogger, siden jeg sa at jeg skulle bli flinkere, men motivasjonen går opp og ned. Når jeg klikker meg inn på profilen min og ser at statistikken min går opp til tross for at jeg ikke har blogget på noen dager, da blir jeg motivert. De siste dagene har vært ganske vanlige. Det skjer ikke så mye spennende i livet mitt for tiden. Det går i det sammen, studier og forberedelser til konteeksamen. Det surrer mye oppe i hodet med tanke på å ta opp igjen eksamen. Innerst inne håper jeg på at det plutselig skal stå en E i stedet for "Ikke bestått" eller "resultat sperret" som det nå står, siden de har mottat klagen min. Jeg skjønner på den ene siden deler av hvorfor jeg har strøket, mens på en annen side, har jeg brukt akkurat den samme pensumtekst og samme sidetall på en oppgave hvor en får B mens jeg får "fyller ikke minstekrav". De har også tatt hele oppgave 1 under en kam, og det eneste jeg får ut fra begrunnelsen min er at de mener jeg ikke fyller minstekrav, ikke relevante pensumtekster. Jeg blir ikke helt klok på det og er veldig glad for at jeg bestemte meg for å klage. Det er nå en som har fått medhold i klagen sin, for det er 31 i stedet for 32 som har strøket (statistikk). Det kan også virke som jeg har hatt en ekstern sensor, siden det stod "kommisjonens begrunnelse" i stedet for at jeg fikk begrunnelsen fra en av lærerne. Uavhengig av om jeg plutselig består eller om jeg må ta den opp, forbereder jeg meg på det siste. De fagene vi har dette halvåret virker veldig greie og jeg henger med når det kommer til pensum og forelesninger (ikke vært borte fra forelesning ennå). Dette semesteret kommer til å gå innmari fort, med tanke på at vi har eksamen allerede i april også har vi praksis i mai - juni, noe jeg gleder meg masse til. Nå fokuserer jeg på konteeksamen og komme meg gjennom dette semsteret før jeg kan ta en velfortjent sommerferie, selv om jeg skal jobbe. 

   

  ♥ Må du ta konteeksamen?

  ♥ Hva har du gjort i dag?

   

  Sandra

 • Publisert: 30.01.2016, 22:19
 • Kategori: Utdanning
 • 0 kommentarer
 • The first workout of the year

 • Publisert: 26.01.2016, 18:24
 • Kategori: Trening


 • God kveld!

   

  På søndag fikk vi endelig hentet ledningen som vi manglet for å koble opp Wii?n til TV?n. Jeg syns at det har vært vanskelig å motivere meg selv til å trene jevnlig, når jeg ikke bruker treningsstudioene. Siden jeg er student, vil jeg ikke bruke masse penger på treningssenter, når jeg kan trene gratis hjemmefra. Videre kom jeg på at jeg har jo Wii og jeg kjøpte en trenings DVD til den. Dermed hadde jeg i går min første treningsøkt i dette nye året. Rett før jul var jeg faktisk på vei til å trene litt, men så mistet jeg motivasjonen igjen. Nå er jeg i gang, og planen er å trene hver kveld. Dette høres kanskje brutalt ut når jeg er i ganske dårlig form, men jeg mener at man må gå hardt ut fra start for å klare å opprettholde treningen. Kondisen min er lik 0 og jeg blir kjempe anpusten bare jeg løper den korte strekningen fra bussen til t-banen og jeg bruker tid på å få ned pulsen, så nå må jeg virkelig komme meg i form. Da jeg var 14-15 og drev med friidrett var jeg i kjempegod form og jeg har planer om å komme tilbake dit. Å trene handler ikke bare om å slanke seg, alle burde trene! Det er det samme om du trener 5 min på en spinningsykkel eller 30 min løping, det handler bare om å få hjertet til å slå ordentlig fort en gang om dagen. Kroppen trengs å vedlikeholdes, akkurat som en bil må på verksted for å kunne fungere som en bil skal. 

   

  ♥Trener du?
  ♥ Hvor ofte trener du?
  ♥Hvorfor trener du?

   

  Sandra

   

 • Publisert: 26.01.2016, 18:24
 • Kategori: Trening
 • 3 kommentarer
 • 4. - 7. august 2016

 • Publisert: 20.01.2016, 16:51
 • Kategori: AUF


 • Hei!

  I fjor var jeg på min første sommerleir på Utøya og det var en fin opplevelse?,men. Jeg hadde hørt så mye om vennskap som ble knyttet, debatter, verksteder, samhold og ikke minst Utøya- følelsen. Tankene om å bli med på en ny leir har gnagd litt, så nå tenkte jeg å være litt ærlig om hvordan jeg opplevde dagene. Vi fra Hedmark kom ikke ut på øya før i 16 - 17. tiden fordi vi er en av fylkene som bor nærmere. Greit nok, jeg er med på den, men vi rakk nesten ikke å få satt fra oss tingene fordi vi måtte rekke å få middag. Da vi skulle sette opp telt, var det sjekk på avstanden mellom teltene og vi måtte flytte teltene x antall ganger fordi inspektøren ikke var fornøyd (vi skulle ha 2m mellom hvert telt eller noe sånt?) Helt klin umulig, når det allerede var satt opp telt rundt området vårt og vi hadde 5-6 telt som skulle opp. Ikke snakk om at vi oppfylte kravet uansett. Akkurat etter dette følte jeg at det bare ble mas og kjas. Neste morgen skulle vi spille volleyballkamp, og vi hadde ikke tid til å spise frokost. I tillegg skulle vi spille fotballkamp rett etter volleyballkampen, noe alle var ganske gretne for, siden vi da heller ikke fikk spist noe som helst. Når vi kom til fotballkampen, var det ingen som visste at vi MÅTTE ha leggbeskyttere, ellers var det på eget ansvar hvis vi ikke hadde det. Heldigvis var vi ikke de eneste akkurat der. Dette er bare noen av tingene som jeg opfattet som veldig slitsomme. Er det foressten noen andre enn meg som kanskje tenker på å legge seg i trening??.Ja, dere vet den bratte bakken, ja jeg vurderte nesten å ikke gå ned for å se på fotballkamp, fordi da måtte jeg jo opp igjen den bakken?puh, ja, den kunne vi også blitt advart om ;). Haha, neida, nå overdriver jeg veldig, men faktisk var det slitsomt å gå den bakken x antall ganger om dagen.

   

  Anyway, jeg har vært på min første leir og det er som sagt visse ting jeg var missfornøyd med, blant annet var det jo veldig få ladestasjoner og noen av de fungerte ikke heller, og jeg ville ikke bare legge fra meg telefonen i gangen, men dette er jo  min mening. Matkøen var sykt lang, men det er verdt å stå i kø for å ikke sulte ihjel (selvfølgelig). Hmmm?..var det noe mer? Ååååja, ja, til tross for at jeg reiste med delegasjonen min, var det tider hvor jeg følte meg litt ensom rett og slett. Vanligvis er jeg en person som ikke har problemer med å ta kontakt med folk, og jeg møtte ei hyggelig jente på 14år fra Trøndelag. Derfor er jeg litt redd for å oppleve det samme i år, men jeg vet jo at det bare er å ta kontakt, så går resten av seg selv. I tillegg var jeg ganske redd. Jeg tror kanskje det også la en demper på at det skulle bli en såååå bra opplevelse. Det var frustrerende å snakke med mamma på telefonen, nesten på gråten fordi jeg var redd, men jeg klarte ikke sette ord på hva det var jeg var redd for. Det gikk heldigvis bedre neste kveld og alt i alt sitter jeg med en god følelse om årets leir, og jeg gleder meg som et barn! 

   

  ♥ Hvordan opplevde du sommerleiren 2015?

  ♥ Skal du på årets sommerleir?

  Sandra

   

 • Publisert: 20.01.2016, 16:51
 • Kategori: AUF
 • 0 kommentarer
 • Hvor ofte blogger du?

 • Publisert: 18.01.2016, 18:52
 • Kategori: Blogg
 • God kveld!

   

  Jeg har et ønske for 2016, og det er at bloggingen skal bli enda bedre. Det vil si at jeg må komme med bedre innlegg som tiltrekker seg flere lesere. Det er ikke bare enkelt å skulle skrive om hverdagen og passe på at innleggene blir bra og at dere liker det jeg skriver. Derfor har jeg nå et mål om å skrive et innlegg hverfall en - to ganger i uken om ikke mere. Når jeg tittet innom bloggen nå etter jul, ble jeg veldig positivt overrasket over at denne bloggen ikke er død. Det er folk innom hver eneste dag og det er motivasjonen min for å fortsette. I tillegg er jo selvfølgelig motivasjonen at jeg syns det er gøy å blogge, for det skal ikke være noe som føles dårlig eller demotiverende. Nei, i år skal jeg bli en enda bedre blogger og jeg er allerede på god vei. For at det skal bli en litt enklere oppgave for meg ved siden av studiene, vil jeg gjerne bli inspirert av dere lesere. Denne bloggen er mye takket være alle dere som stikker innom, så jeg vil gjerne ha forslag til hva jeg kan blogge om. Jeg er åpen for det meste, så det er bare å legge igjen en kommentar, så vil jeg prøve å oppfylle ønskene deres. 

     Når jeg nå skriver om bloggen, vil jeg også gjøre dere oppmerksom på at bildene som legges ut her (de fleste) er tatt av meg, og det er betyr at dere ikke bare kan «ta» bildene mine. Jeg prøver ikke være noe slem ved å si dette, men hvis du vil bruke bildene mine til noe, er det bare å sende meg en melding eller legge igjen en kommentar med spørsmål om å få bruke de. 

  Ellers håper jeg at alle der ute har hatt en bra dag og har fått en fin start på det nye året. 

  ♥ Hva har du gjort i dag?
  ♥ Hvor ofte blogger du?

  Sandra

 • Publisert: 18.01.2016, 18:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Ikke forventet

 • Publisert: 17.01.2016, 21:13
 • Kategori: Familie
 • God kveld!

   

  På fredag fortalt jeg dere om den skuffende nyheten at jeg ikke bestod på eksamen og det var veldig tungt. Nå, to dager etter har jeg kommet over det verste sjokket og har kommet inn på bedre tanker. Men først vil jeg fortelle dere om helgens festelighet. Onsdag i forgie uke fylte min kjære mamma 60år og det må jo feires. Pappa, broren min og jeg snakket allerede om dette i desember og prøvde å få til et overraskelseselskap, men med en nyskjerrig mamma/kone, ble det litt i vanskligste laget. For ti år siden fikk vi det faktisk til. Unasett, mamma ville være med i planleggingen og vi kunne ikke nekte henne det heller, så jubilanten fikk bestemme både gjesteliste og maten. Det ble ingen lang gjesteliste nå, med tanke på at mamma og pappa vil feire litt mer senere i år, så det ble forlovere med partnere, kusina til mamma med mannen, tante og farmor også oss da, selvfølgelig. Gjestene kom kl. 18.00 og tidligere på dagen hadde jeg og mamma pyntet bord og ommøbellert hele stua for å få til et langbord. Jeg hadde i oppgave å stå ved inngangen til stua med champagneglassene da gjestene kom, broren min skulle være munnsjenk under selskapet og pappa var litt her og der og ordnet med alt det andre. Det ble en veldig vellykket kveld og jubilanten koste seg enormt med både god mat fra Knutstad Holen, gaver, sang og skåler. En veldig fin kveld!

   


  Overskriften i dag er mer rettet tilbake mot stryk på eksamen og litt tanker rundt det. Det er veldig dumt og kjedelig å stryke på eksamen og jeg skjønner at mange gir opp og mister motivasjonen. Selv er jeg ikke en person som gir fort opp når det kommer til akkurat skole. Der har jeg møtt mye motgang, så jeg er ganske vant til å måtte jobbe hardt for de resultatene jeg får, selv om de ikke er de beste. Jeg har hengt med nå i 1 1/2 år og jeg er veldig glad for det. At jeg nå stryker, gjør ikke så mye når jeg vet at jeg ikke er den eneste, jeg vet hva jeg må lese på og jeg vet at begrunnelsen jeg fikk stemmer ganske bra. Allikevel har jeg sendt avgårde klage, selv om jeg ikke har troen på at jeg plutselig kan gå fra stryk til en E eller D. Jeg vet med meg selv, at det eneste måten å komme videre på er å lese og sørge for å bestå på konte eksamen, som er den 1. - 4. mars. Dermed har jeg heldigvis ganske god til til å lese meg opp igjen og det er jo bra.

   

  ♥ Hva gjorde du i helgen?

  Sandra 

 • Publisert: 17.01.2016, 21:13
 • Kategori: Familie
 • 0 kommentarer
 • Å stryke på eksamen

 • Publisert: 15.01.2016, 21:54
 • Kategori: Videoblogg
 • God fredag kveld!

   

  Nå har jeg akkurat landet i sofaen her hjemme i Brumunddal etter en koselig tur med familien på kino. Vi så filmen "En mann ved navn Ove", og har du ikke sett denne, burde du virkelig se den. En skikkelig feelgood film. Men nå skal jeg fortelle dere om noe helt annet.

   

  På onsdag fortalte jeg dere jo om eksamenen jeg skulle få igjen på torsdag og det gikk ikke helt som forventet, akkurat. Uheldigvis så strøk jeg og det føles utrolig kjipt. Det er min første stryk i dette studiet og derfor er det litt ekstra kjipt. Hvis jeg skal se på det "positive" ved dette, er det at jeg ikke var alene. Neida, vi var hele 32 stykker som strøk, noe som vil si 1/3 del av kullet. Det er en helt syk statistikk og vi er ikke det første kullet som føler på det  Det var sånn for det forgie kullet også. Derfor har jeg nå sendt inn ønske om begrunnelse og i morgen skal jeg poste brevet om klage på karakteren.

     I skrivende stund har jeg også fått begrunnelsen på eksamnen min og den er så som så....de mener mye rart, så jeg er glad for at jeg skal sende den klagen og håper virkelig at en ekstern sensor kanskje vil la meg beså.

   

  ♥ Har du strøket på eksamen før?

  Sandra

 • Publisert: 15.01.2016, 21:54
 • Kategori: Videoblogg
 • 7 kommentarer
 • Dette er gøy!

 • Publisert: 14.01.2016, 10:56
 • Kategori: Blogg
 • God formiddag!

  Gjennom julen og nyttår tenkte jeg mye på at denne bloggen kommer til å dø hvis jeg ikke oppdaterer den jevnelig, noe jeg var godt i gang med før jul. Det slo meg at et er da vel ingen som gidder å kikke innom bloggen når jeg ikke har oppdatert på nesten en måned. Der tok jeg rimelig feil. Hver dag er det noen som klikker seg innom denne bloggen og det betyr bare en ting: denne bloggen er langt i fra død. 

  Før jul var mac?n så treig og jeg er ganske sikker på at den var full av virus og dritt. Derfor tok jeg den med til eplehuset her i Oslo for å høre om de kunne fikse problemet. Det kunne de, og jeg leverte den inn på forgie fredag, med beskjed om om å komme igjen på lørdag for å hente den. Lørdag sto jeg klar for å hente mac?n, men da får jeg beskjed om at «det er ikke gjort noe med den» , ja det var ganske så frustrerende, så jeg lurte på hvorfor, men det hadde de jo ikke noe godt svar på, annet enn at han som var på vakt dagen før, hadde gjort en del feil og de måtte ta en alvorsprat med han. Mac?n ble igjen og jeg måtte komme ned på mandag igjen for å hente den. Da var den heldigvis fikset, og vet dere hvor lang tid en sånn renseprosess egentlig skulle ta? 2 timer. To dager, på noe som skulle ta 2 timer og enda verre?det kosta 600 kr. Ok, det at det kosta 600 kr var ikke et problem, jeg ble mere irritert over at ingen hadde gjort noe med den og at de uansett skulle ha 600kr. Uansett, mac?n er trygt hjemme igjen og den er ikke treig lengre! 

  I dag har jeg «fri» , og det føles ganske deilig. Pensum er jeg ajour med, så da kan jeg senke skuldrene litt hvertfall. Det er allikevel en veldig lang dag og jeg går rundt med en klump i magen. I dag får jeg jo den karakteren vet dere, så jeg er ganske nervøs. Jeg har akkurat kommet hjem fra en tur på butikken, hvor jeg gikk til og tok bussen hjem, for fy så kaldt det er ute nå. Vi skal få besøk av en kompis av Gjermund som er på kurs i Oslo i dag, så Gjermund inviteret han på middag. Det blir taco og jeg gleder meg. 

   

  Ha en fin dag, alle sammen! 

   

  ♥ Hvor kaldt er det der du bor?
  ♥ Hva skal du spise til middag?

  Sandra

 • Publisert: 14.01.2016, 10:56
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • På tide

 • Publisert: 13.01.2016, 20:49
 • Kategori: Om meg
 • Hei!

  Først og fremst, godt nyttår! Det er lenge siden denne bloggen er blitt oppdatert nå og det er jo litt dumt. Siden sist har det jo vært både jul og nyttår og nå er vi godt i gang i det  nye året. Tenkte å bruke dette første innlegget til et tilbakeblikk på 2015 og hva jeg husker best. 

  Året 2015 startet med at jeg var i min første praksis i bibliotek i fem uker. Det var en veldig fin opplevelse, hvor jeg fikk det kicket om at jeg har valgt riktig studieretning. Det første halvåret gikk og jeg bestod alle eksamener. Det ble sommerjobb hos Stange bibliotek og Grilstad, og ukene gikk veldig fort. Sommeren ble ellers brukt til en tur til Amsterdam, jeg var på sommerleir på Utøya, det ble en familietur til Island før jeg avsluttet ferien i Trøndelag. Høstsemesteret på skolen har vært helt greit og jeg syns det var interessant med et nytt fag. Det var to hendelser som skilte seg ut i 2015 for min del og den første var i August/November. Ja, for jeg ble kontaktet i August av tv2/Monster som lette etter ungdommer til en serie som skulle hete FML. Det ble en tur i tenkeboksen før jeg takket ja, og jeg angrer ikke på valget mitt. Den tredje Oktober skjedde den andre store begivenheten og det var å bli samboer. Å bli samboer er også noe jeg ikke angrer på og vi stortrives fortsatt. Gjermund er en fantastisk gutt og kjæreste og jeg er så glad for at vi fant hverandre. I November, den 24. for å være nøyaktig ble programmet mitt i FML sendt på skjermen og det var virkelig en ny opplevelse å se seg selv på TV. Så du på? I så fall. hvis ikke, kan du se episodene på tv2sumo. Dette er vel 2015 kort oppsumert.   Jeg gikk inn i det nye året sammen med familien til Gjermund, siden det var der vi feiret nyttårsaften. Nå er vi tilbake i Oslo og jeg har allerede vært nesten to uker på skolen. Dette semesteret gleder jeg meg skikkelig til og det har ikke endre seg etter vi har begynt med undervisningen. Vi har et nytt fag som heter Undersøkelsesmetode i teori og praksis og tar for seg hvordan man går frem for å gjøre undersøkelser. Vi skal jo ha fem ukers praksis til våren og da skal vi selv forske og gjennomføre en undersøkelser og skriver rapport, som i tillegg skal karaktersettes (hjelp?). Vi har også et nytt fag som handler mye om pedagogikk og læring i bibliotek, noe jeg også ser frem til å lære mere om. Pensum er ganske greit foreløpig også, så jeg koser meg alltid når jeg leser pensum og det føles veldig deilig!. Håper det fortsetter sånn. Foressten, jeg venter på den siste eksamenskarakteret min i morgen og jeg er så grusomt nærvøs for den, for jeg er langt i fra sikker på om jeg består. Allikvel velger jeg å være positiv og håpe på det beste.   ♥ Hva håper du at vil skje i 2016?

  Sandra

 • Publisert: 13.01.2016, 20:49
 • Kategori: Om meg
 • 0 kommentarer