hits

Jeg bor i denne jakken!

 • Publisert: 19.04.2018, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • God torsdag! 

  De siste dagene ar jeg tenkt på at jeg kanskje har fått noen nye lesere, og da syns jeg det er viktig å gi et lite innblikk i hva jeg driver med. 

  Høsten 2014 begynte jeg å studere ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Jeg visste egentlig ikke hva jeg ville utdanne meg til, og havnet ganske så tilfeldig på studiet bibliotek - og informasjonsvitenskap. Jaha tenker du som leser dette, og klør deg litt i hodet. Ta det med ro, det gjorde jeg også da jeg søkte. Det skulle allikevel vise seg å være det jeg fikk en bachelor i. Det jeg ble mest overrasket over var at studiet var såpass variert, med tanke på fag. 

  1. studieår - 1.semester

  ♥ Informasjonssystemet 
  ♥ Bibliotek og samfunn
  ♥ Praksis 

  1. studieår - 2. semester

  ♥ Kunnskapsorganisasjon
  ♥ Litteratur og kulturformidling
  ♥ Praksis 

  Dette er bare noe av det som en må gjennom. Det er alltid blitt sagt at studieår nummer to er det vanskeligste på dette studiet, noe både jeg og mine studievenner kan skrive under på. Definitivt. Det ble faktisk to eksamener som jeg strøk på, men jeg trengte bare å ta opp igjen en av de. Den andre klagde jeg på, og til min store overraskelse, bestod jeg med god margin...ja, ikke bare god margin heller, for jeg fikk faktisk en C. 

  Når studiet nærmet seg slutten begynte jeg så smått å søke jobber, for jobb måtte jeg jo ha. Det var håpløst, jeg fikk avslag på avslag. På dette tidspunktet søkte jeg litt her og der, både på bibliotek og andre steder. En av stedene var på Dokka videregående skole. De hadde lyst ut en bibliotekar stilling på 60%. Noen uker senere ringte telefonen min. Den var med beskjed om at de gjerne ville ha meg inn til et intervju. En glede over at jeg endelig hadde fått napp var stor og jeg dro på intervju. En - to uker etterpå ringte telefonen min igjen. Denne gangen med beskjed om at jobben var min, hvis jeg ville ha den. 

  Våren 2017, etter tre år på høgskolen hadde jeg endelig en bachelor i bibliotek - og informasjonsvitenskap. Ikke nok med det, jeg hadde også fått meg fast jobb før endt studie. Det var deilig å kunne bruke sommeren til å jobbe på bibliotek og få min første lønning som bibliotekar! Dette var da sommerjobben jeg hadde på Stange, og der var jeg alle tre sommerene mens jeg studerte. I august flyttet jeg til Dokka og nå begynte arbeidslivet! 

  Tidligere i år kjøpte jeg meg en jakke på jobben. Det var med inspirasjon fra lærerne på Helse - og oppvekstfag, som har så og si like jakker. Når jeg er den eneste på min arbeidsplass som er bibliotekar, så syns jeg det var på sin plass at jeg også skulle ha en jakke, som forteller at jeg er bibliotekaren hvis noen lurer: 

  Ja, hvor kul er ikke denne jakken? Tror ikke det er mange bibliotekarer som har en så kul jakke faktisk, hehe. Den er så god å ha på seg, og til tider så bor jeg i den. 

  Sandra  

   

 • Publisert: 19.04.2018, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • 2 kommentarer
 • Tre enkle steg til renere hud!

 • Publisert: 13.04.2018, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • Hei! 

  Rett før påskeferien kom jeg over bloggen til Pilotfrue hvor jeg ble introdusert for noe helt fantastisk. Hun fortalte om en maske som hun har begynt å bruke igjen etter en lang og hard vinter med tørr hud. Når jeg leste dette tenkte jeg "Jaja, særlig, som om det fungerer så fort". Bladde meg nedover og jeg det som overrasket meg var hvor enkelt det så ut. Mange av disse skjønnhetstipsene krever ofte mange steg for å komme i mål, men denne krever bare at du har litt ledig tid i løpet av en kveld to ganger i uken. Det er sjeldent jeg kjøper ting som bloggere tipser om, men denne gangen ville jeg prøve og se hva dette kunne bringe med seg. 

  Masken heter The Incredible pore Mask og gjør følgende for huden din: 

  ♥ Suger ut talg og fett
  ♥ Rengjør porene dine
  ♥ Lukker porene og gjør de mindre
  ♥ Gjør huden din finere og renere

  Det er tre enkle steg: 

  Påfør masken på de stedene du vil rense - Jeg påførte den i hele ansiktet, da jeg føler at det virkelig trengs. Huden min skifter mellom å være tørr og fet om hverandre, noe som ikke er optimalt. Siden jeg ikke bruker sminke til vanlig, synes jeg at urenhetene mine kommer tydeligere frem

  La masken tørke i 15 - 30 min  - Jeg satte nedtelling på 20 min. Denne tiden kan du bruke på hva enn du vil gjøre. Jeg satt avslappet i sofaen etter en dusj før jeg skulle legge meg. Jeg var spent på hvordan masken ville fungere, og jeg skal si at den fungerte. Den jobbet seg ned i huden min, så det nesten var litt ubehagelig i starten, men etterhvert slappet huden av. 

  Skyll og se hvordan porene er blitt mindre  - Jeg vil anbefale bruk av klut når du skal skylle av masken, da den sitter lagvis. Det er her jeg ble mest overrasket. Jeg har aldri opplevd at disse rensetipsene som jeg har prøvd tidligere har fungert. Ikke bare kunne jeg kjenne, men også se at porene faktisk var blitt mindre. Dette var første gangen jeg brukte den, og jeg vet at jeg kommer til å fortsette å bruke den. 

  Hvis du også vil prøve denne, kan du kjøpe den HER  

  Sandra 
   

   

 • Publisert: 13.04.2018, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Facebook i arbeidstiden?

 • Publisert: 07.02.2018, 16:00
 • Kategori: Jobb
 • Hei!

  Etter at jeg fikk min første jobb, har jeg tenkt på dette. Vi bruker facebook til alle døgnets tider fordi det bare er sånn. Det er en sosial plattform. Men er det egentlig greit å bruke denne plattformen i arbeidstiden? Vi har de som mener at Facebook, Snapchat og Instagram tilhører fritiden og at når vi er på jobb, så er vi på jobb. Hvorfor er det sånn?. Må det være sånn? 

  Jeg personelig bruker Facebook aktivt i min arbeidshverdag. Skolebibliotekarer jobber som oftest alene, og det kan bli ganske ensomt til tider. Nå høres det ut som at jeg bruker Facebook for å sosialisere meg, og det er faktisk ikke så langt i fra sannheten. Som sagt, vi er alene, og hvordan skal vi da få diskutert faglige spørsmål, utvekselet ideer eller få faglig innput?. Jo, Facebook, Instagram og Snapchat. I Oppland har vi en egen facebook-gruppe for skolebibliotekarer, og dette er jeg sikker på eksisterer andre steder i landet. I tillegg finnes det en egen bytteside for alle bibliotek, uavhengig om dette er skole eller folkebibliotek, for hele Norge. 

  I tillegg ER jo en del av jobben min å bruke sosiale medier. Jeg jobber på en videregående skole, da blir det ganske så naturlig å bruke disse plattformene, fordi det er her elevene er i sin skolehverdag. Når de sitter henslengt på biblioteket er det mobilene de driver med. Jeg er såpass nærme elevene i alder at jeg selv vet hvordan denne hverdagen er. Det er den store fordelen med å være ung og jobbe som bibliotekar, du er der ungdommen er mentalt når det gjelder sosiale medier. Når jeg får nye bøker til biblioteket legger jeg det ut, både på Fronter, Instagram og Facebook. Jeg har også egen Snapchat for biblioteket, men har ikke blitt helt komfortabel med å bruke den ennå. I de senere årene syns jeg at bibliotekene har blitt utrolig flinke på å bruke sosiale medier. Et eksempel på et bibliotek som har fått til konseptet med "Bookfacefriday" er Levanger bibliotek. De heter levbib og du kan følge de HER

  Det jeg liker best med jobben som bibliotekar, er at du har så mye muligheter til å være kreativ. Det finnes utallige måter å bruke bøker på, utenom det å sette seg ned for å lese. Har du en bok som skal kasseres, så bruk den heller til å lage et bokjuletre til jul, eller bruk sidene til å brette deg et juletre. Det er bare opp til deg selv å bestemme hva du vil gjøre i ditt bibliotek, og dette er mye være takket sosiale plattformer som Facebook, Instagram og Snapchat. Dermed sier jeg bare: Hurra for sosiale medier i arbeidstiden! 

   

  Sandra

   

   

 • Publisert: 07.02.2018, 16:00
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • BOK & FOLK 2017 - Bokfestivalen i Land

 • Publisert: 03.11.2017, 20:53
 • Kategori: Jobb
 • God kveld! 

  Nå er det jammen på tide at jeg skriver noe om BOK & FOLK som fant sted på Lands Museum på søndag. Bok & folk er den årlige bokfestivalen i Land, som nå ble arrangert for tredje eller fjerde året på rad. Dette er et samarbeid mellom museet, bokhandelen Libris og folkebibliotekene i Nordre og Søndre Land. Som nyinnflytter i august har jeg bare hørt om festivalen, men siden jeg jobber på folkebiblioteket var jeg så heldig å få være med i deler av planleggingen. Biblioteksjefen og jeg fikk i år oppgaven med å lage naturstien som er for barna. Dette fikset vi godt og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. På museet er det et bygg som heter Låven og et bygg de kaller for fjøset. I Låven var det program for de voksne, og i fjøset var det aktiviteter og program for barn. Siden jeg jobber på folkebiblioteket hadde jeg planer om å dra på arrangementet som tilskuer og tok med kameraet mitt. Det er ikke så ofte jeg bruker det lengre, så denne dagen så jeg en gylden mulighet til å få knipset litt. Da jeg kom opp, skulle jeg til å betale da jeg fikk beskjed om at "Du har jo vært med i planleggingen, så jeg syns du heller skal få jobbe her i dag". Dermed fikk jeg kastet på meg en gul t-skjorte og jobbet i stedet. For meg var det ikke veldig mye jobb, for jeg gikk jo rundt og dokumenterte det som skjedde. Uheldigvis for meg, så hadde jeg på feil objektiv på kameraet, da jeg hadde Macro og ikke vanlig. Neste gang skal jeg planlegge litt bedre, så jeg slipper å rygge x antall meter for å ta bilder. Nok om det. Jeg syns det var veldig gøy å få være med på dette og gleder meg allerede til neste år! Nedenfor er det en kort presentasjon av hvem som var på årets arrangment og deretter følger det bilder. Enjoy! 

  På Låven var det duket for mange forskjellige forfattere:

  ♦ Ola Ødegaard: I institusjonens klør
  ♦ Torodd Lybeck: 222 fosser i Valdres
  ♦ Hans Olav Lahlum: De fems tegn

  ♦ Thor Gotaas: Fjerdingslien 
                           Før og etter Wirkola, Norsk hoppsport fra 1940 - 1990

  ♦ Helga Flatland: En moderne familie (Hun ble bokbadet av Hans Olav Lahlum)
  ♦ Bodil Nordjore: Den handborne tradisjonsmaten meirverdi i dag
  ♦ Linn T. Sunne: Margrethe 1.
  ♦ Levi Henriksen: Her hos de levende (Han ble bokbadet av Linn T. Sunne).  

  I fjøset var det følgende forfattere som presenterte for barna:

  ♦ Mona K. Quasny og May H. Myhre: Regnfrakken og selbuvotten (Ble veldig imponert over hvordan disse formidlet boken!) 
  ♦ Andreas Iversen og Aleksander K. Brown: Den siste Halloween (Vi lagde spørsmål til naturstien fra denne boken) 

   

   

  - Sandra

 • Publisert: 03.11.2017, 20:53
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Aldri vært så nære toppbloggerne som nå - kom med din mening!

 • Publisert: 28.10.2017, 19:03
 • Kategori: Jobb
 • God kveld kjære lesere♥

  Ja, så var det gått en stund siden bloggen ble oppdatert sist. Det blir en litt annen tilværelse når man har begynt i fast jobb og i tillegg jobber så og si 100%. Veldig fornøyd med dette og da blir ikke bloggen like mye prioritert. Jeg skal allikevel prøve å bli litt flinkere til å blogge fremover. 

   


  Så over til dagens tema. I dag var jeg på jobb på folkebiblioteket her på Dokka, og da slo deg meg plutselig! Eller plutselig og plutselig, jeg har jo tenkt på det siden jeg ville skrive et innlegg om det. Det slo meg at på dette tidspunktet føler jeg meg faktisk litt på bølgelengde med toppbloggerne. Altså, jeg er jo ingen toppblogger, men når de gir ut bøker.i tur og orden så ser dere tegninga, hehe. Jeg trodde kanskje ikke at bloggere var så opptatt av bøker og sånt, men når de bestemmer seg for å skrive bok så må det vel ligge noe bak der et sted. Som bibliotekar på VGS vet jeg at det er viktig å kjøpe inn bøker som fenger ungdommen. Derfor kjøpte jeg inn boken til Anna Rasmussen og etter jeg hadde registrert den, begynte jeg å lese så vidt i den selv, før jeg skal sette den ut. Det er langt i fra noen "Wow, for en bok" opplevelse så langt for min del. Hun introduserer boken med at det ikke er en bok for å få sympati osv, men jeg syns at det var litt sånn allikevel. Ok, jeg ble faktisk overrasket over hvordan hun har utviklet seg som person, men det er noe med måten hun fremstiller det på som jeg ikke liker. Selvfølgelig, nå har ikke jeg lest hele boken, men allikevel, dere skjønner kanskje hva jeg mener.

  En annen bok jeg også er spent på å lese er boken til Kristin! Hun tar for seg et viktig tema blant ungdommen, så den boken kommer jeg også til å kjøpe inn, da det er mange som bruker disse bøkene til særemne i 3.klasse. Nå lurer jeg litt på om dette er den nye trenden innen bloggere? Det å gi ut bok altså?. Selv vet jeg ikke helt hva jeg syns om temaet? Det er jo ikke sånn at hvem som helst kan bare gi ut en bok heller, mener jeg da. Nå vet jeg at det ser ut som jeg er ekstremt negativ, og det er absolutt ikke meningen. Det bare skaper nysgjerrighet hos meg når toppbloggere begynner å gi ut bøker, men jeg tar gjerne i mot meninger fra dere om dette. Hvis du har lest boken til Anna eller Kristin så vil jeg gjerne høre deres mening om disse bøkene også! ♥

  Sandra

 • Publisert: 28.10.2017, 19:03
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Den nye tilværelsen på Dokka

 • Publisert: 20.08.2017, 21:35
 • Kategori: Jobb
 •  

  God kveld! 

  Nå er det virkelig på tide med en oppdatering her. Nå har jeg altså bodd her på Dokka i hele to uker og det har skjedd en hel del. Det å starte i min første faste jobb har vært skikkelig morro. Ukene har gått med til å sette seg inn i alle rutiner og få oversikt over alle pensumbøkene, sånn at elevene ikke kommer til et skikkelig kaos. Heldigvis hadde min forgjenger sortert alle bøkene i sine riktige bunker sånn at jobben ikke har blitt så stor for meg. Jeg må beklage hvis dette innlegget blir litt rotete, men det har skjedd så mye at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Jeg møtte opp til riktig tid første dag og ble tatt i mot med åpne armer og alle her er veldig imøtekommende. Det var betryggende. Etter det har det gått i å sette seg inn i rutiner. Den første uka var mamma her sammen med meg, så vi koste oss etter jobb med turer i nærmiljøet, så ble jeg litt kjent også i samme slengen. Når en flytter til et nytt sted, mener jeg at det er viktig å gjøre en innsats for å komme inn i lokalmiljøet, noe jeg da altså har gjort. På tirsdag dro jeg på fotballtrening med 4.divisjon, noe som var veldig gøy. Jeg holdt ut hele treningen og det viste seg at jeg ikke var i så dårlig form som jeg hadde fryktet. I morgen er det fotballtrening igjen, og på tirsdag skal jeg prøve meg på første korøvelse! Jeg stortives i min nye leilighet og har fått på plass så og si alt, mangler å montere nattbord, som jeg kjøpte når jeg var hjemme en tur i helgen. Det skal også sies at jeg ikke hat hatt nett disse to første ukene, derfor har jeg vært fraværende fra bloggen. Dagene har vært så innholdsrike at hodet mitt har holdt på å eksplodere og skuldrene har vært litt høyere enn til vanlig. Nå begynner jeg å lande litt i min nye tilværelse og jeg gleder meg sånn til fortsettelsen! 

   

  Sandra

 • Publisert: 20.08.2017, 21:35
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Tiden gikk alt for fort - Jeg er takknemlig

 • Publisert: 30.07.2017, 10:45
 • Kategori: Jobb


 •  

  God morgen! ♥

  Det er søndag morgen, jeg sitter i stua og det er helt stille....ja, utenom kjøleskapet på kjøkkenet da, som bråker sin vante gang. De siste fire ukene vet dere jo at jeg har hatt sommerjobb. Første sommeren etter jeg begynte på studiet tenkte jeg at jeg burde få meg sommerjobb i bibliotek, men jeg trodde det skulle bli vanskelig. Det var ganske tilfeldig at jeg søkte på Stange, eller helt tilfeldig var det jo ikke da. Det er i nærheten av her jeg bor, men jeg kjente jo ingen som jobbet der og hadde vel ikke satt foten min innenfor døra heller. Det skadet jo ikke å sende inn en søknad. 

  Nå er jeg ferdig med min tredje sommer som vikar hos Stange bibliotek! Jeg skjønner ikke helt hvor de tre årene ble av, og sommerjobben bare fløy sin egen vei. Det er ofte sånn at før man starter i sommerjobb tenker man "Å, dette kommer til å gå treigt" eller "Dette blir en laaaang sommer". Det har ikke vært mitt tilfelle i sommer. Fire uker gikk skremmende fort og det føles ut som det bare har gått en uke. Vi har gjort mye spennende, og tiden går nok fort, fordi man både trives i jobben og alltid har noe å gjøre. Ja, nå tenker du sikkert "Bibliotek?, sitter de ikke bare bak skranken å spiller kabal på PC'n?". Det har aldri skjedd meg på jobb og jeg tror ikke jeg kommer til å ha det så stille på jobb at det blir tilfelle noen gang. For de som måtte lure på hva vi gjør i løpet av en sommer, så kan jeg ramse opp i fleng: 

  ♥ Male (I år malte vi alle bokkassene i barneavdelingen) 

  ♥ Finrydde hyllene (Det er ganske mye som blir feilplassert i løpet av et år)

  ♥ Ta innlevering og rydde ut igjen på hylla (Man er ofte innom dette rommet i løpet av en dag)

  ♥ Formidling(!!!) (Noe av det viktigste man gjør i et bibliotek, enten det er for voksne eller barn) 

  ♥ Konkurranser for barn (Jeg hadde egen Emoji "Gjett hvilken bok/film" konkurranse, som heldigvis ble populært.) 

  ♥ Sosiale medier (Formidling på sosiale medier i bibliotekene blir bare enda mer viktig!) 
       ♥ Bokanbefalinger 
       ♥ #Bookfacefriday (Søk det opp på Instagram) 
       ♥ #Bokdialog ( Nytt konsept på Instagram) 
           (for å nevne noe)
  ♥ Filmvisning for barn (Et tilbud vi har hatt på Stange på tirsdag, som har vært populært, hvor vi har servert popcorn og saft).

  ♥ Utstillinger ( Jeg lagde min egen utstilling, hvor jeg fokuserte på lydbøker, som man kan ta med på bilferie) 

  Dette er ting vi har gjort i tillegg til skrankevakter, hvor vi hjelper lånere med innlevering, utlån, fjernlån, kopiering, scanning, kaffemaskin, aviser, PC'er, finne frem på hylla. Det masse som skjer i biblioteket i løpet av en dag. I sommer fikk jeg føle på at mange også bare vil slå av en prat når de er innom å låner en bok. Biblioteket er en aktiv arena, og jeg er så takknemlig for at jeg har fått muligheten til å  jobbe hos Stange bibliotek! Det har gitt meg inspirasjon og motivasjon, nå som jeg skal ut i min første faste jobb. 

  PS: Hvis du vil se på det vi har gjort i sommer kan du søke opp Stange bibliotek på Facebook og Instagram 

  Sandra

   

 • Publisert: 30.07.2017, 10:45
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Velkommen til mitt nye hjem!

 • Publisert: 09.07.2017, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • Hei! ♥

  I går var jeg, mamma og pappa en tur til Dokka. Jeg har ikke fått skrevet så mye om mitt nye bosted, fordi det har vært så mye annet. Jeg har vel nevnt at jeg har fått meg jobb på Dokka fra august i en 60% stilling. Det var veldig deilig å få en jobb før jeg var ferdig utdanna og at jeg har fått meg et fint bosted. Nå har jeg fått alt på plass og endelig kan jeg vise dere noen ordentlige bilder av mitt nye hjem! Nå gleder jeg meg til å flytte inn og begynne min nye tilværelse. 

   

   

  Sandra 

 • Publisert: 09.07.2017, 09:00
 • Kategori: Jobb
 • 0 kommentarer
 • Den skumle 200 lappen i biblioteket

 • Publisert: 07.07.2017, 18:00
 • Kategori: Jobb


 •  

  Hei! ♥

  I dag er det fredag! Er ikke det deilig? Jeg har hatt min første uke hos Stange bibliotek og jeg skjønner ikke helt hvor uken ble av skal jeg være ærlig. Det kan nok tenkes at siden det er mye "nytt" å sette seg inn i, at tiden har gått ekstra fort. Nå er det ingenting som er nytt i den forstand, men man må alltid komme seg inn i rutinene igjen etter et helt år borte fra praksis i bibliotek. Jeg merker dog stor forskjell fra i fjor. Det har gått mye fortere å huske rutiner i år heldigvis. Det er allikevel morsomt å se at det alltid skjer nye opplevelser også i biblioteket. I dag for eksempel fikk jeg kompliment for t-skjorta jeg hadde på meg, som er knall grønn hvor det står "Sommerles". Veldig hyggelig, men litt overraskende. 

  Jeg vil også ta opp en ting, som jeg selv merker er litt ubehagelig i jobbsammenheng. Kanskje flere som vil kjenne seg igjen i dette (håper jeg). Det skal sies at min relasjon til matte, tall og da spesielt hoderegning ikke er den sterkeste, så når en låner kommer for å betale for kopier for 42 kr, men gir meg en 200 lapp, så sier det seg selv at jeg får litt hetta. For det første, så vil du jo ikke vise ovenfor låneren at du ikke kan hoderegning! Noe så flaut. Jeg bare sier det, kjære alle barn; For guds skyld, FØLG MED i timen og LÆR HODEREGNING!. Videre prøver jeg å tenke at jeg skal tenke enkelt og logisk, samtidig som jeg blir stressa. Jeg syns det var flaut, også fordi jeg åpenlyst viste ovenfor sjefen min at jeg ikke takler enkel hoderegning. Heldigvis blir man jo ikke rakket ned på av den grunn, så i dette tilfellet fikk jeg både hjelp, tips og triks. I disse tilfellene er det veldig fristende å spørre om personen ikke tilfeldigvis har Vipps, for dere kan faktisk betale for kopier og purregebyrer gjennom Vipps på biblioteket! I stedet, tenker jeg at jeg burde (for min egen del) faktisk ta det kontant, så jeg får øvd meg litt mer på hoderegning. Dermed er jeg kanskje litt bedre rustet neste gang det kommer en skummel 200 lapp inn på biblioteket for en liten sum.

  Ha en fin fredag, alle sammen :) 

   

  Sandra

   

 • Publisert: 07.07.2017, 18:00
 • Kategori: Jobb
 • 2 kommentarer