Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
SANDRIS -

Den nye tilværelsen på Dokka

 

God kveld! 

Nå er det virkelig på tide med en oppdatering her. Nå har jeg altså bodd her på Dokka i hele to uker og det har skjedd en hel del. Det å starte i min første faste jobb har vært skikkelig morro. Ukene har gått med til å sette seg inn i alle rutiner og få oversikt over alle pensumbøkene, sånn at elevene ikke kommer til et skikkelig kaos. Heldigvis hadde min forgjenger sortert alle bøkene i sine riktige bunker sånn at jobben ikke har blitt så stor for meg. Jeg må beklage hvis dette innlegget blir litt rotete, men det har skjedd så mye at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Jeg møtte opp til riktig tid første dag og ble tatt i mot med åpne armer og alle her er veldig imøtekommende. Det var betryggende. Etter det har det gått i å sette seg inn i rutiner. Den første uka var mamma her sammen med meg, så vi koste oss etter jobb med turer i nærmiljøet, så ble jeg litt kjent også i samme slengen. Når en flytter til et nytt sted, mener jeg at det er viktig å gjøre en innsats for å komme inn i lokalmiljøet, noe jeg da altså har gjort. På tirsdag dro jeg på fotballtrening med 4.divisjon, noe som var veldig gøy. Jeg holdt ut hele treningen og det viste seg at jeg ikke var i så dårlig form som jeg hadde fryktet. I morgen er det fotballtrening igjen, og på tirsdag skal jeg prøve meg på første korøvelse! Jeg stortives i min nye leilighet og har fått på plass så og si alt, mangler å montere nattbord, som jeg kjøpte når jeg var hjemme en tur i helgen. Det skal også sies at jeg ikke hat hatt nett disse to første ukene, derfor har jeg vært fraværende fra bloggen. Dagene har vært så innholdsrike at hodet mitt har holdt på å eksplodere og skuldrene har vært litt høyere enn til vanlig. Nå begynner jeg å lande litt i min nye tilværelse og jeg gleder meg sånn til fortsettelsen! 

 

Sandra

Tiden gikk alt for fort - Jeg er takknemlig 

God morgen! ♥

Det er søndag morgen, jeg sitter i stua og det er helt stille....ja, utenom kjøleskapet på kjøkkenet da, som bråker sin vante gang. De siste fire ukene vet dere jo at jeg har hatt sommerjobb. Første sommeren etter jeg begynte på studiet tenkte jeg at jeg burde få meg sommerjobb i bibliotek, men jeg trodde det skulle bli vanskelig. Det var ganske tilfeldig at jeg søkte på Stange, eller helt tilfeldig var det jo ikke da. Det er i nærheten av her jeg bor, men jeg kjente jo ingen som jobbet der og hadde vel ikke satt foten min innenfor døra heller. Det skadet jo ikke å sende inn en søknad. 

Nå er jeg ferdig med min tredje sommer som vikar hos Stange bibliotek! Jeg skjønner ikke helt hvor de tre årene ble av, og sommerjobben bare fløy sin egen vei. Det er ofte sånn at før man starter i sommerjobb tenker man "Å, dette kommer til å gå treigt" eller "Dette blir en laaaang sommer". Det har ikke vært mitt tilfelle i sommer. Fire uker gikk skremmende fort og det føles ut som det bare har gått en uke. Vi har gjort mye spennende, og tiden går nok fort, fordi man både trives i jobben og alltid har noe å gjøre. Ja, nå tenker du sikkert "Bibliotek?, sitter de ikke bare bak skranken å spiller kabal på PC'n?". Det har aldri skjedd meg på jobb og jeg tror ikke jeg kommer til å ha det så stille på jobb at det blir tilfelle noen gang. For de som måtte lure på hva vi gjør i løpet av en sommer, så kan jeg ramse opp i fleng: 

♥ Male (I år malte vi alle bokkassene i barneavdelingen) 

♥ Finrydde hyllene (Det er ganske mye som blir feilplassert i løpet av et år)

♥ Ta innlevering og rydde ut igjen på hylla (Man er ofte innom dette rommet i løpet av en dag)

♥ Formidling(!!!) (Noe av det viktigste man gjør i et bibliotek, enten det er for voksne eller barn) 

♥ Konkurranser for barn (Jeg hadde egen Emoji "Gjett hvilken bok/film" konkurranse, som heldigvis ble populært.) 

♥ Sosiale medier (Formidling på sosiale medier i bibliotekene blir bare enda mer viktig!) 
     ♥ Bokanbefalinger 
     ♥ #Bookfacefriday (Søk det opp på Instagram) 
     ♥ #Bokdialog ( Nytt konsept på Instagram) 
         (for å nevne noe)
♥ Filmvisning for barn (Et tilbud vi har hatt på Stange på tirsdag, som har vært populært, hvor vi har servert popcorn og saft).

♥ Utstillinger ( Jeg lagde min egen utstilling, hvor jeg fokuserte på lydbøker, som man kan ta med på bilferie) 

Dette er ting vi har gjort i tillegg til skrankevakter, hvor vi hjelper lånere med innlevering, utlån, fjernlån, kopiering, scanning, kaffemaskin, aviser, PC'er, finne frem på hylla. Det masse som skjer i biblioteket i løpet av en dag. I sommer fikk jeg føle på at mange også bare vil slå av en prat når de er innom å låner en bok. Biblioteket er en aktiv arena, og jeg er så takknemlig for at jeg har fått muligheten til å  jobbe hos Stange bibliotek! Det har gitt meg inspirasjon og motivasjon, nå som jeg skal ut i min første faste jobb. 

PS: Hvis du vil se på det vi har gjort i sommer kan du søke opp Stange bibliotek på Facebook og Instagram 

Sandra

 

Velkommen til mitt nye hjem!

Hei! ♥

I går var jeg, mamma og pappa en tur til Dokka. Jeg har ikke fått skrevet så mye om mitt nye bosted, fordi det har vært så mye annet. Jeg har vel nevnt at jeg har fått meg jobb på Dokka fra august i en 60% stilling. Det var veldig deilig å få en jobb før jeg var ferdig utdanna og at jeg har fått meg et fint bosted. Nå har jeg fått alt på plass og endelig kan jeg vise dere noen ordentlige bilder av mitt nye hjem! Nå gleder jeg meg til å flytte inn og begynne min nye tilværelse. 

 

 

Sandra 

Den skumle 200 lappen i biblioteket 

Hei! ♥

I dag er det fredag! Er ikke det deilig? Jeg har hatt min første uke hos Stange bibliotek og jeg skjønner ikke helt hvor uken ble av skal jeg være ærlig. Det kan nok tenkes at siden det er mye "nytt" å sette seg inn i, at tiden har gått ekstra fort. Nå er det ingenting som er nytt i den forstand, men man må alltid komme seg inn i rutinene igjen etter et helt år borte fra praksis i bibliotek. Jeg merker dog stor forskjell fra i fjor. Det har gått mye fortere å huske rutiner i år heldigvis. Det er allikevel morsomt å se at det alltid skjer nye opplevelser også i biblioteket. I dag for eksempel fikk jeg kompliment for t-skjorta jeg hadde på meg, som er knall grønn hvor det står "Sommerles". Veldig hyggelig, men litt overraskende. 

Jeg vil også ta opp en ting, som jeg selv merker er litt ubehagelig i jobbsammenheng. Kanskje flere som vil kjenne seg igjen i dette (håper jeg). Det skal sies at min relasjon til matte, tall og da spesielt hoderegning ikke er den sterkeste, så når en låner kommer for å betale for kopier for 42 kr, men gir meg en 200 lapp, så sier det seg selv at jeg får litt hetta. For det første, så vil du jo ikke vise ovenfor låneren at du ikke kan hoderegning! Noe så flaut. Jeg bare sier det, kjære alle barn; For guds skyld, FØLG MED i timen og LÆR HODEREGNING!. Videre prøver jeg å tenke at jeg skal tenke enkelt og logisk, samtidig som jeg blir stressa. Jeg syns det var flaut, også fordi jeg åpenlyst viste ovenfor sjefen min at jeg ikke takler enkel hoderegning. Heldigvis blir man jo ikke rakket ned på av den grunn, så i dette tilfellet fikk jeg både hjelp, tips og triks. I disse tilfellene er det veldig fristende å spørre om personen ikke tilfeldigvis har Vipps, for dere kan faktisk betale for kopier og purregebyrer gjennom Vipps på biblioteket! I stedet, tenker jeg at jeg burde (for min egen del) faktisk ta det kontant, så jeg får øvd meg litt mer på hoderegning. Dermed er jeg kanskje litt bedre rustet neste gang det kommer en skummel 200 lapp inn på biblioteket for en liten sum.

Ha en fin fredag, alle sammen :) 

 

Sandra

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017
hits