Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
SANDRIS -

Utøya 2016 - Video

 

♥ Sandra

Det som må med til Utøya 

God morgen!

På onsdag reiser jeg og mange andre AUFere ut til Tyrifjorden på den vakre øya vår, Utøya. Det er igjen klart for sommerleir og jeg gleder meg masse! I fjor satt jeg med en litt uggen følelse når jeg skulle dit, mye fordi det var første gangen siden 2011. I år gleder jeg meg mye mere. Siden jeg var på leir i fjor, lærte jeg en del om hva jeg burde ha med meg og hva man nødvnedigvis ikke trenger.Det er kanskje din første leir på Utøya? Derfor tenkte jeg å vise dere min pakkeliste til årets leir. 

Pakkeliste

♥  Billett - Dette er det viktigste du tar med deg! 

♥ Drikkeflaske - Det kan bli varmt både ved ankomst, under leiren og hjemreise! 

♥ Liggeunderlag - Det er viktig å prøve å ligge godt når man sover i telt, selv om man som regel ikke gjør det

♥ Sovepose

♥ Varme klær for fuktige og kalde netter - Dette hadde ikke jeg tenkt på i fjor! Hedmark sin leirplass er helt nederst, inn mot skogen på teltplassen og vi hadde aldri sol, noe som resulterte i veldig kalde og fuktige netter. Jeg våknet flere ganger fordi jeg frøs og det skal jeg ikke gjøre i år! 

♥ Klær for varme sommerdager

♥ Regntøy og støvler 

♥ Klær til fotball og volleyball  

♥ Solkrem

♥ Myggspray

♥ Sitteunderlag - Det var ofte rått og fuktig i bakken i fjor, så i år er jeg beredt!  

♥ Kortstokk

♥ Mobillader og powerbank! - Denne er viktig! Jeg har i år gått til anskaffelse av en powerbank som tar 4-5 fulle ladninger, dermed trenger jeg ikke tenke på å måtte finne eller vente på å lade telefonen min inne i hovedhuset. Det blir deilig! 

♥ Kamera - En selvfølge! Jeg har nå overført alt jeg har på telefonen av bilder og videoer til Iphoto, så nå kan jeg ta mange bilder med mobilen, da kameraet ikke er med i år. 

♥ Noe lettvint mat som knekkebrød og smørost - Noen er mer sultne enn andre og matkøene og kioskkøen kan bli veldig lang. Da kan det være godt å ha noe lettvint ventemat.  

 

Er du klar for sommerleir? 

Sandra

 

 

 

Utøya 2016 

God kveld!

Her om dagen meldte jeg meg på årets sommerleir på Utøya og jeg gleder meg allerede. Det blir en måte å komme seg gjennom siste del av skolen før sommeren ved å glede seg til leir. Det er spesielt å være der, men samtidig er det et veldig fint sted! Det er vakkert der og man finner alltid noen man liker, uansett. I år skal jeg huske å ta med meg sitteunderlag, for det var litt rått i bakken og det er ikke så deilig når man sitter i bakken og skal høre på taler og sang. Gleder meg allerede! Deler med dere noen bilder fra i fjor.


 

Sandra

 

 

4. - 7. august 2016Hei!

I fjor var jeg på min første sommerleir på Utøya og det var en fin opplevelse?,men. Jeg hadde hørt så mye om vennskap som ble knyttet, debatter, verksteder, samhold og ikke minst Utøya- følelsen. Tankene om å bli med på en ny leir har gnagd litt, så nå tenkte jeg å være litt ærlig om hvordan jeg opplevde dagene. Vi fra Hedmark kom ikke ut på øya før i 16 - 17. tiden fordi vi er en av fylkene som bor nærmere. Greit nok, jeg er med på den, men vi rakk nesten ikke å få satt fra oss tingene fordi vi måtte rekke å få middag. Da vi skulle sette opp telt, var det sjekk på avstanden mellom teltene og vi måtte flytte teltene x antall ganger fordi inspektøren ikke var fornøyd (vi skulle ha 2m mellom hvert telt eller noe sånt?) Helt klin umulig, når det allerede var satt opp telt rundt området vårt og vi hadde 5-6 telt som skulle opp. Ikke snakk om at vi oppfylte kravet uansett. Akkurat etter dette følte jeg at det bare ble mas og kjas. Neste morgen skulle vi spille volleyballkamp, og vi hadde ikke tid til å spise frokost. I tillegg skulle vi spille fotballkamp rett etter volleyballkampen, noe alle var ganske gretne for, siden vi da heller ikke fikk spist noe som helst. Når vi kom til fotballkampen, var det ingen som visste at vi MÅTTE ha leggbeskyttere, ellers var det på eget ansvar hvis vi ikke hadde det. Heldigvis var vi ikke de eneste akkurat der. Dette er bare noen av tingene som jeg opfattet som veldig slitsomme. Er det foressten noen andre enn meg som kanskje tenker på å legge seg i trening??.Ja, dere vet den bratte bakken, ja jeg vurderte nesten å ikke gå ned for å se på fotballkamp, fordi da måtte jeg jo opp igjen den bakken?puh, ja, den kunne vi også blitt advart om ;). Haha, neida, nå overdriver jeg veldig, men faktisk var det slitsomt å gå den bakken x antall ganger om dagen.

 

Anyway, jeg har vært på min første leir og det er som sagt visse ting jeg var missfornøyd med, blant annet var det jo veldig få ladestasjoner og noen av de fungerte ikke heller, og jeg ville ikke bare legge fra meg telefonen i gangen, men dette er jo  min mening. Matkøen var sykt lang, men det er verdt å stå i kø for å ikke sulte ihjel (selvfølgelig). Hmmm?..var det noe mer? Ååååja, ja, til tross for at jeg reiste med delegasjonen min, var det tider hvor jeg følte meg litt ensom rett og slett. Vanligvis er jeg en person som ikke har problemer med å ta kontakt med folk, og jeg møtte ei hyggelig jente på 14år fra Trøndelag. Derfor er jeg litt redd for å oppleve det samme i år, men jeg vet jo at det bare er å ta kontakt, så går resten av seg selv. I tillegg var jeg ganske redd. Jeg tror kanskje det også la en demper på at det skulle bli en såååå bra opplevelse. Det var frustrerende å snakke med mamma på telefonen, nesten på gråten fordi jeg var redd, men jeg klarte ikke sette ord på hva det var jeg var redd for. Det gikk heldigvis bedre neste kveld og alt i alt sitter jeg med en god følelse om årets leir, og jeg gleder meg som et barn! 

 

♥ Hvordan opplevde du sommerleiren 2015?

♥ Skal du på årets sommerleir?

Sandra

 

Skyting på en søndag

God kveld!

I går ble det en dag hvor vi baaare slappet av og koste oss. I dag derimot har vi gjort litt forskjellig. Vi startet dagen med tur til Lillestrøm, hvor vi skulle være med et vennepar på skytebane! Gjermund har fått dilla på jakt og våpen fra kompisen sin, så gøy at han har fått en sånn interesse. Jeg er mer skeptisk. Jeg ble med og det var skikkelig gøy! Vi skjøt på leirduer. De første gangene var det litt skummelt men så var det bare morro. Hadde aldri trodd jeg skulle si det akkurat! Vi var litt uheldig med været, det regna/snødde/slaps og da ble det kaldt selv om det var plussgrader.

Vi kom oss hjem, vi har vasket klær, støvsugd, tatt ut av oppvaskmaskina og skifta rent på senga! Det beste som finnes må være å legge seg nydusja i rent sengetøy!

Hva har dere gjort i dag?

Sandra

Utøya bilder


Sandra ♥

Nå drar jeg til Utøya 

 

God kveld ♥

I morgen er den store dagen her! Det har vært blandede følelser hos meg og mange andre AUFere når det gjelder sommerleiren som for første gang siden 2011 skal finne sted på Utøya. Det har vært diskusjoner og store mediaoppslag om det i det hele tatt burde være leir der igjen. For min del, jeg var ikke der i 2011 men jeg har vært tilbake på øya to ganger og jeg kan kjenne litt på utøya-følelsen. I vinter, da jeg meldte meg på sommerleiren både gruet og gledet jeg meg. Nå er jeg spent, det kribler skikkelig i magen og jeg gleder meg masse! Vi fra Hedmark skal være med på både fotball og volleyball turneringen og vi skal selvfølgelig vinne! Jeg gleder meg til å få nye venner, sove i telt, spise utøya vaffel, høre på politiske innlegg og taler i bakken sammen med over 1000 andre leirdeltagere i sola (forhåpentligvis). Det er ikke noen tvil om at dette også blir spesielt, det blir spesielt å skulle se minnestedet og de nye byggene som er kommet på plass. Det blir rart å skulle le og ha det gøy når man bare har vært på øya i stillhet, sorg og ettertanke. Men, jeg håper det blir som erfarne AUFere sier, at det skal bli utøya følelsen og skape gode minner samtidig som vi minnes våre kamerater som vi mistet! Jeg skal kose meg på sommerleir, jeg skal få oppleve det både Gro, Jens, Anniken og Jonas og mange andre AUFere har opplevd før meg, nemmelig sommerleir på vakre Utøya. 

PS: Hvis du vil følge meg gjennom helgen på sommerleiren kan du finne meg på Instagram: @andreeasg93 

 

 Sandra ♥

4 uker til sommeren eventyrGod kveld!

I dag er det akkurat fire uker igjen til jeg drar på sommerleir til Utøya og jeg gleder meg som et barn, samtidig som jeg gruer meg litt også. Det blir rart å se alle de nye byggene og ikke skulle oppholde seg i de gamle. Det blir tøft å se minnestedet og skulle oppholde seg på øya mere enn en dag, sånn som jeg har gjort før. Gleder meg masse til å sove i telt, sitte rundt bålet om kvelden, spille fotballturnering og høre på store politiere som Gro Harlem Brundtland! Hun er et stort forbilde. Gleder meg!

Skal du på sommerleir?

 

♥ Sandra

 

99 DAYS - Count downHei!

Denne dagen har jeg ventet på og endelig kom den! I dag kom påmeldingen til AUF sin sommerleir på Utøya i august. I hele høst har jeg grudd meg litt til dette, men nå som det nærmer seg kan jeg endelig føle på spenningen og gleden ved å skulle få oppleve noe som igjen skal bli sommerens vakreste eventyr! I helgen skal jeg være med på valgkampskolering med Hedmark AUF, noe jeg vet blir gøy for dette har jeg vært med på før. Det som utgjør mye av hyggen med å være med i AUF er alle de arrangementene hvor du sover på oppblåsbar madrass, i sovepose i et klasserom på en skole. Aksjoner, bli-kjent leker og sene kvelder med latter og mye tull! Mange tror at politikk er så innmari seriøst og derfor tror det er kjedelig, men der tar de feil. Det å være med i politkk er gøy fordi hele settingen rundt arragementer og aksjoner er så bra og fordi man aldri er alene! Selv er jeg ikke sånn veldig inne i politikken, men jeg er med på det jeg har lyst til når det passer seg at jeg er hjemme en helg, sånn som nå. Gleder meg masse til å tilbringe helgen med masse herlige folk og lære mere om politikk!

 

♥ Sandra

Homofiles rettigheter til å gi blod!
«Alle skal med» er et kjent sitat for arbeiderpartiet og AUF. Dette gjelder også likestilling mellom kvinner og menn i dette landet. Helt siden 2011 og sikkert før dette også har vi kjempet for at også homofile skal få rettigheten til å bli blodgivere. Denne helga er det landsmøte i Arbeiderpartiet og i dag har de vedtatt at homofile skal få rettigheter til å gi blod. Dette er en sak som Hedmark AUF har kjempet for og fremmet i mange år og i dag kunne vi juble over nok et gjennomslag i vår politikk! 

 

Hva syns du om dette?

Sandra


APLM - Klima, kunnskap, landet som vokser og helse og omsorg

I dag følger jeg Arbeiderpartiets landsmøte gjennom skjermen. Politikken har ikke vært så mye i mitt nærvær i det siste året, så nå er det veldig koselig å følge dette! #viskalvinnevalget2017

-Sandra

AUF OG UTØYA

 
Jeg ville aldri vært foruten AUF! Det er her jeg har fått mange av mine gode venner, det er her jeg har lært masse om politkk, veldedighet, homofiles rettigheter til å gi blod, pelsnæringen, skolen for alle og ikke de få osv. Det å være med i AUF er noe helt magisk. Når du melder deg på et arrangement gleder man seg sånn at et kribler i magen og hele kroppen, fordi du vet at dette blir gøy! Du lærer deg å tale en sak for ditt lokallag foran en større forsamling uten at noen ler av deg eller syns du ser teit ut. Hvis du er skikkelig god på talerstolen får du automatisk applaus. I det siste har jeg vært lite politisk aktiv, men det er fordi jeg har flyttet og fokusert på studiene. Men jeg har ikke lagt politkken helt til side av den grunn! Jeg vil så gjerne være med på arrangementer og møte mine gode venner! Til sommeren er det sommerleir på Utøya for første gang siden 2011 og dit skal jeg. Dette er mine mulighet til å bli ordentlig kjent med den vakre øya, samle sommerminner med mine politiske venner, lære mere om alt mulig. Sammen skal vi ta øya tilbake, bit for bit! 

 

 

Utøya 2015: Kan jeg glede meg?


Dette innlegget har jeg tenkt på lenge og typisk er det jo at skrivetrangen kommer kl.00.00 på natta. Det jeg skal skrive om her er tanker som jeg sitter med men, som jeg håper jeg ikke er alene i. Derfor håper jeg på gode tilbakemeldinger fra både AUF'ere og dere andre der ute. 

 

Det er aldri noen som vil kunne glemme 22.juli 2011. Alle husker vi hvor vi var da bomben smalt i regjeringskvaltalet og når den første meldingen om skuddene på Utøya kom. Det er nå snart 3 1/2 år siden og ennå, av og til føler jeg det som det var i går. Siden jeg føler det sånn så er det umulig å forestille seg hvordan de som stod oppe i det hele føler det nå. 


Jeg brukte to hele måneder etter 22.juli på å bestemme meg for om jeg ville bli medlem i AUF. Tankene fløy i alle retninger om alt mulig, men jeg husker at hovedspørsmålet og redselen var om jeg kunne bli en like bra AUF'er som de som var på Utøya. Jeg følte mye på at siden jeg ikke hadde vært der så var det ikke mulig å få den samme tilknytningen til øya og miljøet. Og det er jo egentlig en helt riktig tanke for jeg kommer jo aldri til å få den tilknytningen i forbindelse med hva som skjedde. Selv ble jeg medlem og jeg har vært på Utøya to ganger og begge gangene hadde jeg den samme rare følelsen. Følelsen av at jeg ikke klarte å tenke på noe positivt og at jeg ikke klarte å gråte. Jeg blir veldig påvirket av ting og jeg syns derfor det er veldig rart at jeg ikke tillot meg selv å gråte når jeg var der. Det er en helt snodig tanke men jeg gråt ikke fordi jeg følte at jeg ikke hadde "rett" til det. Det var andre som hadde mere behov for akkurat det, så da ville det bli helt rart om jeg skulle sette meg ned med mine tårer. 

 

Til sommeren er det 4 år siden og det har vært i perioder, mye snakk om når det skal avholdes sommerleir på Utøya igjen. I følge byggeplanen osv på siden om Utøya står det at det skal være sommerleir i 2015. Det er jo ikke sikkert dette skjer, men jeg skriver med utgangspunkt i det. 


Så, la oss si og se for oss at det blir Utøya 2015. Her vet jeg at jeg må velge ord med omhu og dette er mine tanker, så mener ikke å støte noen! Jeg sitter med den følelsen av å gruglede meg. Det er vanskelig for oss som ikke var der å vite hvordan de som skal tilbake for første gang føler om det MEN, jeg kjenner jammen meg på at det er ikke så lett å være den som ikke var der og skal dit for første gang heller. For min del blir det min første AUF leir selv om jeg har vært med i 4år. Syns det er vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til det hele, redd for å si noe støtende, redd for å ikke finne seg til rette osv. Men mest av alt er jeg redd for å ha den følelsen jeg har hatt de to første gangene jeg var der. Skal jeg gå i nesten en uke der ute å føle det sånn?? Skal jeg føle at jeg ikke kan være glad? At jeg vil gråte men ikke har "rett" til det? Så kan dere være så snill å fortelle meg om jeg bare er helt på jordet eller om det faktisk er flere som har de samme evnt. andre tanker om dette. Heldigvis for meg har jeg mest tanker om at det skal bli en fin opplevelse men allikevel klarer jeg ikke helt å overbevise meg selv om at jeg bare kan være glad og ha det gøy der ute, på den vakre, lille øya. Så overbevis meg, fortell oss som aldri har vært på sommerleir på Utøya hvordan det er, hvor kult og morsomt det er! Før 22.juli ble sommerleier på Utøya beskrevet som sommerens vakreste eventyr og jeg håper at det kan bli det for de fremtidige generasjonene også! 

♥ Sandra
The place
Dette er et fint sted som jeg har vært, men også et sted som forteller mange grusomme historier. En dag i Norsk historie som ingen kommer til å glemme og som vi må fortelle de neste generasjonene etter oss. Utøya <3 Det er ikke lov til å ta bilder fra bloggen med mindre du har min tillatelse når det gjelder bilder jeg har tatt :) Viktig! 

?Hva syns du om bildene?

-Sandra- 

Vil du være med? Bli med da!God kveld! 

Er du opptatt av en spesiell sak som du vil at folk skal se? Blir du provosert av at folk ikke gjør noe? Vil du være med å endre på saker og ting som du interesserer deg i? Er du interessert i politikk? Ja, da vil jeg anbefale deg å melde deg inn i AUF. Det jeg mere korrekt mener er Ringsaker AUF, fordi det er der jeg sitter i styret. Vi trenger ny medlemmer som virkelig har lyst til å engasjere seg og stå på, være med på mye morro, aktiviteter i et godt lokallag! Du trenger ikke ha noe bakgrunn for å kunne være med her, men du må ha lyst til å være med fordi du har noe du brenner for! En sak som du vil at andre skal få vite om og engasjere seg i. Hvem vet, kanskje det en dag blir akkurat din sak som går gjennom og endringer blir gjennomført! Har du venner som også vil være med, ja da tar du de med og engasjerer de! Du trenger ikke ha så mye peiling for det får du etterhvert! Du får mye ut av å bli med i et lokallag, venner, mye morro, aktiviteter etc. Du får være med å bestemme saker som DU er interessert i. Bor du i Ringsaker, det vil si Furnes, Brumunddal, Moelv, Nes, Brøttum, Brumund osv, og vil være med på all morroa, ta kontakt, så verver vi deg :D!

-Sandra-  

76.plass! Woho!

Dette syns jeg fortjener et eget innlegg. Jeg så et innlegg hvor det var ei som hadde sjekket hvor hun lå hen på topplisten i sin aldersgruppe. Jeg har aldri tenkt på at jeg kunne ligge der, men jeg gikk nå inn. Dette er på mest aktive i min aldersgruppe som er 18-24år. Jeg sjekket først i går og da lå jeg på 108. Plass, mens i dag ligger jeg på 76. Plass! Det går fort oppover og jeg har ikke tenkt til å la det stoppe. Jeg skal opp, opp og opp! Stabeist skjønner du ;) Som dere kan se på bildet, så steg humøret og formen sammen med plasseringen :D

Hvor ligger du ?

-Sandra-

Mistet, men fikk tilbake

Etter sommerferien og forsovet i løpet av sommeren hadde jeg mistet motivasjonen til å drive med politkk. Litt uten å vite hvorfor. I lokallaget vårt har vi hatt en del problemer og styret har til tider ikke fungert. Dette er ikke til å legge skjul på, men det så veldig mørkt ut helt til i dag. Trodde faktisk at det nesten gikk mot slutten for lokallaget vårt, noe som egentlig er ganske dumt. På styremøtet i dag, hadde vi besøk av ei heidundranes positiv, optimistisk, flink, dyktig politiker, Kjersti. Hun tror jeg må være kjent for å være positivt innstillt hele tiden. Hvertfall hun snakket positivt og oppmuntrende og iløpet av kveldens møte gikk det opp for meg at jeg vil jo ikke slutte med politikken! Tvert imot, jeg har jo bare mistet litt av motivasjonen på grunn av div. ting. Har jo også tenkt over at jeg selv pleier å være ganske positiv til ting selv om det kan gå en litt imot. Nå er det slutt på alle unskyldninger om at "åh, jeg gidder ikke", " I dag har jeg rett og slett ikke tid" osv. Tenk hvor morsomt det blir å vinne valget! Hallo, da sitter du der med den deilige følelsen av at du faktisk har bidratt med noe. Allerede på Lørdag skal jeg være med på Stand i Br.dal med Ringsaker AP/ AUF å dele ut roser. Det blir kjempegøy! Senere skal vi ha husbesøk og masse annet som er morsomt å være med på. En må bare se det positive i alt en gjør, så blir det automatisk mye morsommere. Mot valget den 9. September nå, skal vi stå på for 4 nye år med Jens på tinget, sammen! 

?Er du politisk aktiv?  

-Sandra-  

Utøya 22.07.13I går var jeg og noen andre AUFere fra Hedmark på tur til Utøya. Det er gang nr.2 jeg er der siden 22.07.11. Heldigvis grudde jeg meg ikke like mye denne gangen som den forgie, men var fortsatt veldig tungt å være der. Funnet ut at selv om vi som ikke var der den dagen, som for eksempel ble medlem i etterkant, kan det være tungt å være der, selv om det selvfølgelig er tyngst for de som ble rammet og mistet noen. Siden jeg ikke var medlem da det skjedde osv så har jeg alltid en følelse av at jeg ikke er like velkommen på den øya, men bare for et lite øyeblikk, før jeg snur det og tenker på at nå er jeg jo faktisk medlem. Føltes godt å være der, fordi det er en så fin øy og i går var det så nydelig vær! En veldig rar dag, som en blir sliten av. Markeringa var enkel, men fin og jeg er glad jeg dro. Håper så inderlig at vi kan ta øya så mye tilbake at det blir sommerleir der en gang  i fremtiden <3 

-Sandra- 

En skole for alle....eller en skole for de få?

RETNINGSVALGET 2013


Kunnskap er vår billett til framtida. Derfor kjemper vi for kunnskapsskolen. Norske skoleelever blir stadig flinkere. Det er vi stolte av. Å bli god i matte, naturfag eller engelsk er ikke noe man klarer alene. Å bli bedre klarer vi i fellesskap. Derfor sier vi nei til Høyre/Frps gammeldagse privatisering. Vi sier nei til nivådeling av elever etter hvor gode karakterer man får. Vi sier nei til merkonkurranse mellom elevene og gullmedaljer kun til de flinkeste. Arbeiderpartiet velger en historisk satsning på kunnskap, ikke privatisering. 

 

Kunnskapsskolen gir ungdom unik frihet. frihet til å selv bestemme hva du vil bli. Derfor vil vi at du skal lære det du trenger mens du er på skolen. Vi vil ha mer praksis, daglig aktivitet og bedre skolebygg. Vi vil at lærerne skal ha mer og bedre utdannelse. Vi vil øke utstyrsstipendet på yrkesfag og lovfeste rett til læringplass. Vi vil bygge 3000 nye studentboliger hvert eneste år, og vi vil innføre studiestøtte 11 månder av året.

 

For Arbeiderpartiet er det en verdi at ulike mennesker kan gå i samme klasse. Det lærer vi mye av. Derfor er vår kunnskapsskole en skole der alle kan gå sammen i fellesskap, uavhengig av lommebok, religion, eller foreldres yrker.ARBIDERPARTIET VS. HØYRE/FRP 

 

Arbeiderpartiet: 

- Gratis skolebøker og matriell til alle
- Flere lærere med bedre utdanning
- At ulike mennesker kan gå i samme klasse
- Rettferdig vurdering gjennom hele året
- Rett til læreplass
- Mer hjelp til lekser iløpet av skoledagen
- Flere elevbedrifter og utplasseringer i arbeidslivet
- Rett til å gå på nærmeste skole
- Raskere internett og bedre utstyr på alle skoler
- Garanti om at alle skal få den hjelpen de trenger til å lese, skrive og regne
- Bygge 3000 studentboliger i året

Høyre/FRP:

- Elever må betale mer selv
- Egne flinkisklasser og taperklasser
- Legge ned lånekassa
- Eksamen i alle fag og karakterer fra 5.klasse
- Ingen garanti om læreplass for yrkesfagelever
- Mer konkurranse mellom elever og gullmedalje kun til de flinkeste
- Fjerne valgfag og ha mer teoritung skole
- At store aksjeselskaper kan tjene penger på privatskoler i Norge
- Slitne skolebygg
- Nivådeling av elever etter hvilke karakterer man får
- Mindre tilrettelegging og mer negativ konkurranse
- Mange privatskoler som skaper større forskjeller og truer den lokale skolen 

 

 VIL DU VÆRE MED Å KJEMPE FOR OMSORG FOR ALLE ELLER DE FÅ?  -Sandra-  

Bilder fra valgkampsamling1


I går dro jeg på valgkampsamling nr.1 av mange frem til valget. Skulle egentlig vare til i morra men husker ikke helt hvorfor det ikke ble sånn. Har uansett lært en del nytt om både det å stå på stand. husbesøk og verving. Nå er det bare å sette det ut i livet og gjøre det beste en kan frem til valget. Etter høsten valg skal du kjenne at du er sliten uansett hvem som kommer i regjering men vi har troen og det er viktig å alltid ha troen på det du driver med. Vi har troen på at Jens skal få styre i 4 nye år hvor vi skal ta Norge videre! 

-Sandra-  

StemmerettsjubileetI dag har dagen gått i ett her. Var oppe som vanlig kl. 05.30 for å komme meg på jobb. Da fikser jeg meg, spiser og lager matpakke før jeg reiser herifra ved 06.25 tiden, da er jeg i Stange akkurat ved 07.00 tiden. Veldig greit. Har kjørt selv de siste dagene fordi pappa er borte på noe i Bodø. Sånn sett er det veldig greit å ha lappen. Dagen går på jobben helt til 14.30 og da kjører jeg hjem og er hjemme ved 15.00 tiden. Når jeg kom hjem skulle jeg finne meg noe å spise, mamma hadde lagt frem noe rester, men det hadde jeg ikke lyst på. For jeg hadde lyst på nudler men så hadde vi ikke det heller, så da stekte jeg meg to egg og spiste brødskive. Når jeg kom hjem hadde jeg bestemt meg for å ikke dusje før senere på kvelden men når jeg var ferdig med å spise 15.30, så ombestemte jeg meg og hoppet i dusjen. Stod der i 10 min max, før jeg forta meg ut, fønet håret så godt jeg kunne, sminket meg. Etter dette var klokka blitt 15.55 og da var det bare å hive seg i bilen og kjøre ned til teatersalen hvor jeg og noen andre fra Ringsaker AUF skulle stå på stand sammen med LO og Arbeiderpartiet. Delte ut roser og koste oss fra kl.16.00 -19.00. En halvtime senere drar jeg for å hente mamma på jobb. Her går dagene i et som dere skjønner, men har alltids tid til et blogginnlegg ;) 

-Sandra-  

Tidlig en morgen

Så jeg sånn ut, ja det var faktisk en dagen derpå...Det var vel mest på grunn av håret mitt, som jeg syns var utroig kult akkurat der og da at jeg tok bildet. Vi, det vil si Gjermund og jeg hadde vært på fest kvelden før. Når jeg tok frem bilde i dag, så skulle absolutt Gjermund lage sin fjortis-versjon av det (vi har begge kommet over den tiden, heldigvis) men jeg lot han gjøre sin versjon og den ble sånn...


Og hvorfor det ble så mye mindre, vet jeg ikke, tror jeg. sikkert fordi jeg tok det fra min mobil og ikke Gjermund sin. Jaja, foressten, jeg ser faktisk at det er et litt annet bildet. Føles ut som en evighet siden jeg har blogget, hvis en ser bort fra det jeg skrev i går. Grunnen er som dere kanskje skjønner etter det jeg skrev i går, bortgang i familien, så bloggen har ikke vært øverst på lista for å si det sånn. Det har vært tungt og er fortsatt det, men går veldig opp og ned. Jobber hver dag og det er veldig godt å få tankene på andre ting selv om det er vanskelig til tider. En ting er viktig, og det er at en skal ta seg tid til å sørge selv om livet må gå videre. Det er lov å gå inn i sin egen boble å sørge hvis man vil. Naturlig er det. Selv vet jeg at jeg kommer til å sørge mer, men nå skal jeg fortelle dere om noe jeg gleder meg til. 

På Mandag var jeg på styremøte med Ringsaker AUF og det var veldig koselig å se gjengen igjen. Mens jeg har vært på folkehøyskolen har jeg bare vært med på møter over Skype og grunnet at jeg bodde borte ble jeg satt ned til Vara fra å være styremedlem. På Mandag gjorde vi noen endringer i styret, fordi det er noen som går ut og noen vil ha mindre verv. Savnet etter å være skikkelig politisk aktiv fikk jeg kjenne på da jeg var borte og det var vondt vil jeg si, for dette syns jeg er morsomt. Jeg stilte derfor som nestleder fordi jeg hadde fått en forespørsel om det litt tidligere i år. Ingen konkurenter meldte seg, så da ble jeg nestleder gitt. Blir spennende å se hvordan jeg takler det, men selv føler jeg at jeg har overskudd og tid til det selv om jeg skal jobbe i sommer. Gleder meg til å ta fatt på oppgavene (har allerede begynt) og det er godt at en føler at en er behjelpelig med noe. I helgen som kommer, på Fredag drar jeg til Åmot / Rena for å være med på valgkampsamling nr.1. Aldri vært på det før, så det blir veldig koselig og kjenner jo de som skal dit, men jeg er den eneste fra Ringsaker AUF som skal dit. Det er viktig å få med seg så mye som mulig når en har mulighet heller for å angre i ettertid hvis du egentlig hadde lyst og tid. Skal selvfølgelig ta med kamera så det blir masse bilder jeg kan vise dere på Søndag :D! 

-Sandra- 


 

JA til.....


Hei! 

Mange som har fulgt bloggen min, som ikke har visst hva folkehøyskole er vet det kanskje nå. Et folkehøyskoleår koster deg 90-100.000 kr. Det innholder da kost,losji, linjeaktiviteter, linjene etc. og mye mer. Det er et år hvor du kan ha "fri" samtidelig som du gjør noe du liker å drive med. Det varierer jo veldig fra skole til skole hvilke linjer de har, men felles for alle er at det tas gjerne som et "friår". De fleste, eller hvertfall her på Skaga, gikk studiespesialisering på vgs og kom hit som et resultat av at de gjerne er litt lei skolen og ikke vet hva de vil videre når det gjelder studier. Vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt "Jeg aner jo ikke hva jeg skal gjøre videre" mens jeg har vært her. Det som ikke er inkludert i et folkehøyskoleår derimot er rådgivningstjeneste/rådgiver/studieveileder. Jeg personlig mener at rådgivningstjeneste i folkehøyskolen er dominerende for å kunne kalle det et "friår" for å finne ut hva en vil videre. For noen er det kanskje ikke nok med alt som står av info på nettet og kataloger i hytt og pine. Mange vil synes det er bedre å gå til en person som har kunnskaper om dette, akkurat som  på ungdomsskolen og i  VGS. Det er rådgivningstjeneste i alle andre former for skole, utenom folkehøyskolen. Det er dårlig! Så JA til rådgivningstjeneste i folkehøyskolen på lik linje med alle andre skoler! 

?Hva syns du om dette?
?For eller mot?

-Sandra-

AUF sommerleir ved Tyrifjorden

Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) skal for første gang siden terrorangrepet 22. juli arrangere sommerleir. Det skjer første uken i juli på Gulsrud ved Vikersund, like ved Tyrifjorden.

Det er et flott sted, og det blir lett for oss å arrangere sommerleir der, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet.Han anslår at om lag 1000 AUF-medlemmer vil delta på leiren.

- Det blir vår største samling på lang tid, og et arrangement som vil handle om politikk og å lære om politiske saker, men også det å få nye venner, spille musikk eller fotball. Samtidig blir det vår valgkamp-kickoff, sier Pedersen.

Han understreker at sikkerheten blir høyt ivaretatt. Det er viktig at arrangementet både blir trygt og oppleves som trygt, forteller han.

- Vi vil ha stort fokus på trygghet og sikkerhet med helsepersonell- og sikkerhetsberedskap til stede. Vi er opptatt av at det skal være en lav terskel for å delta og vil tilrettelegge for medlemmenes ulike behov. Noen vil kanskje være der én dag, eller komme på et dagsbesøk, og vi må legge til rette for at det blir hyggelig også for dem. Vi respekterer selvfølgelig også at noen kanskje ikke vil delta i det hele tatt. Her må vi gi hverandre den tiden vi trenger, sier AUF-lederen.

Det har ikke vært aktuelt å arrangere sommerleir på Utøya i år, legger han til, og sier arbeidet på Utøya ennå ikke er ferdig.


 Jeg får ikke vært med på denne leiren, noe jeg syns er litt kjipt! Men den første uka i Juli er jeg fortsat i USA. Men, når jeg tenker meg om så vil jeg heller dit, for sommerleir med AUF kan jeg dra på neste sommer og i mange år fremover hvis jeg vil. Jeg får heller tenke på de som er der og håpe at de har det morsomt og koser seg! 

-Sandra-  

Arbeidspolitisk Manifest

ARBEIDSPOLITISK MANIFEST FOR AUF I HEDMARK

 

 

Fagligpolitisk samarbeid

 

Grunnlaget for det fagligpolitiske samarbeidet mellom fagbevegelsen og Arbeiderpartiet er historisk betinget. For 100 år siden var den faglige og politiske del av arbeiderbevegelsen mye av det samme. Etter hvert har skillet mellom de to delene blitt klarere, men samarbeidet mellom arbeiderbevegelsens faglige og politiske organer har vært avgjørende for oppbyggingen av velferdsstaten og stabiliteten i det økonomiske liv. Vi tror dette samarbeidet er nødvendig også i framtida, spesielt innen for ungdomsorganisasjonene.

 

AUF og ungdomsorganisasjonene i LO har en felles ideologisk plattform, de samme verdier og grunnsyn. Vi er enige om at en sterk fagbevegelse er nødvendig dersom vi skal sikre rettferdig fordeling og likebehandling og at det offentlige skal danne grunnlaget for utviklingen av velferden. 

 

Skal AUF lykkes med dette må tillitsvalgte i AUF og LO sine ungdomsorganisasjoner ha tillit til hverandre og bygge gode relasjoner. 

 

Samtidig er vi selvstendige organisasjoner, med forskjellige roller å spille som henholdsvis folkevalgte og interesseorganisasjoner. AUF har ansvar for ungdomspolitiske interesser i politiske spørsmål. Dette kan skape motsetninger i forhold til LO sine ungdomsorganisasjoners faglige krav og interesser. Både AUF politikere og LO sine tillitsvalgte må arbeide innenfor vedtatte programmer og fattede vedtak i egen organisasjon. Det er viktig å ha respekt for at vi i enkeltsaker kan ende opp på forskjellige standpunkt.

AUF og LO skal sørge for at vi drøfter alle viktige saker som har betydning for ungdom, spesielt før sakene behandles i de forskjellige organisasjonene.

 

Derfor vil AUF i Hedmark sammen med LO ungdom Hedmark:

 • Danne en felles fagligpolitisk arena hvor de forskjellige utvalgene hos LO ungdommen og AUF i Hedmarks fylkesstyre møtes.
 • Ha et årlig felles fagligpolitisk verksted/konferanse hvor tillitsvalgte i AUF og LO samles og skoleres.
 • Samarbeide om felles politiske standpunkt.

 

 

Kapitteltilhørighet: Skole og utdanning

 

I 2025 vil Norge kun ha behov for 3,5 % ufaglært arbeidskraft. Det betyr at det bare vil bli viktigere og viktigere at befolkningen tar utdanning. Det er da også viktig at skolesystemet fungerer godt, og at skolen er en arena hvor elevene skal føle mestring av sin hverdag og at de har kompetente fagfolk rundt seg. 

 

 

AUF i Hedmark mener det er viktig med en bedring av rådgivnings- og helsesøstertjenesten. Vi mener også det er viktig at man legger inn en økt innsats på videre- og etterutdanning innenfor alle yrkesgrupper. Samfunnet er stadig i endring, og det er viktig at arbeidstakere får et tilbud om videre- og etterutdanning. Dette er viktig både for at ansatte skal være oppdatert på samfunnsendringer, men også for at de skal føle en tilknytting til sin arbeidsplass og at deres rolle som arbeidstakere blir verdsatt.

 

Rådgivningstjenesten

 

Rådgivningstjenesten i skolen er et viktig organ for elever som skal søke videre studieretning både på den videregående skolen, og i høyere utdanning. AUF i Hedmark mener det er viktig at elevene har en kompetent person å forholde seg til både før og under søkeprosessen, og vi mener derfor det er viktig å sørge for at rådgiveren har mulighet til å bruke den tiden elevene selv ønsker og trenger når de står med spørsmålsstillingen og må søke seg inn på videregående skoler, høgskoler og universitet. 

 

AUF i Hedmark ser at en god rådgivningstjeneste og god hjelp fra rådgiver til elev, kan være med på å forebygge frafallet i den videregående skolen. I dag er det dessverre slik at alt for mange rådgivere har alt for mange elever å forholde seg til, og får derfor ikke mulighet til å dekke alle elevenes behov. Noen ungdomsskoleelever vet hva de vil, og da er saken grei. For andre elever er valget vanskeligere. Skal jeg bli snekker, eller vernepleier? Det er da viktig at rådgiveren har tid til å sette seg ned med eleven, snakke om utdanningsmuligheter og de ulike studieretningene. Ikke bare med tanke på et her-og-nå-perspektiv, men også muligheter for videre- og etterutdanning. AUF i Hedmark mener derfor at en rådgiver skal være oppdatert på studiemuligheter og studiealternativer, og en rådgiver skal kun ha ansvar for xxx elever. På denne måten sikrer vi at rådgivningstjenesten blir en faktisk rådgivning hvor eleven føler seg ivaretatt, og hvor eleven også føler at han eller hun er motivert og føler at han eller hun klarer å ta et valg som er riktig for seg og sine ønsker. 

 

 

AUF i Hedmark krever

 • En bedre rådgivningstjeneste i både ungdomsskolen og den videregående skolen
 • At rådgivere ansettes i en 100 % stilling
 • At hver rådgiver har ansvar for maks xxx antall elever hver 

 

 

Helsesøsterordningen

 

 • Krav: En helsesøster som er tilgjengelig på hver skole hele uka
 • Begrunnelse: Sikre en bedre psykisk helse hos elever. Det er viktig at elever har en samtalepartner tilgjengelig når han eller hun trenger dette, om ei uke er det ikke sikkert problemstillingen eleven ønsker å snakke om er aktuelt lenger. Man skal ikke måtte sette seg på venteliste for å få muligheten til å snakke med en trygg voksenperson med taushetsplikt ? den personen bør være tilgjengelig hele tiden. Det er ikke alle som ønsker å snakke med læreren sin om problemene eller tankene sine, og da kan det være godt å snakke med en utenforstående med taushetsplikt. Dette kan også være med på å hindre frafall.

 

 

VG4

 

AUF i Hedmark er opptatt av at alle skal ha like muligheter. Vi mener at snekkersønnen skal gå på samme skole som advokatsønnen, og vi mener at de skal ha lik mulighet til å ta den samme utdanningen dersom de ønsker det. Vi mener også at kunnskap er viktig ? det er med kunnskap vi skal ta avgjørelser, og det er med kunnskap vi skal møte fremtiden. Mye er bra med utdanningssystemet, alle har i utgangspunktet til å ta den utdanningen de ønsker i dagens Norge. Allikevel ser vi at en helsearbeider med fagbrev ikke kan gå videre på høgskole eller universitet for å ta videreutdanning. Dette mener vi er feil. 

 

AUF i Hedmark mener det er feil at et valg man tok som 15-åring skal avgjøre hvor mye utdanning man kan ta. Derfor ønsker AUF i Hedmark å innføre VG4 med bakgrunn i Rogalandsmodellen. Dette betyr at elever som går i yrkesfag og har tatt fagbrevet, kan gå over i VG4 som er et ekstra påbyggingsår. I dag er ikke dette en lovfestet rett, da man i utgangspunktet har brukt opp sitt skoleløp, men AUF i Hedmark ønsker å gjøre dette til et gjeldende tilbud over hele landet. På denne måten vil vi bidra til å gjøre frafallsstatistikken i den videregående skolen bedre, samtidig som vi bidrar til kunnskapsøking og et statusløft for yrkesfag på videregående. Vi sikrer i tillegg at alle har de samme mulighetene, uavhengig av om man har valgt å gå studiespesialiserende eller yrkesfag på videregående som 15-åring.

 

AUF i Hedmark krever

 • At VG4 innføres som et tilbud over hele landet

 

Etter- og videreutdanning

 

 • Viktig for å sikre god fagkompetanse på alle arbeidsplasser. Samfunnet er i stadig endring, og det er viktig at arbeidstakere følger med på endringene innen sitt fagfelt. AUF i Hedmark mener at arbeidstakere i ulike bedrifter (samt bedriftene) nytter godt av økt kompetanse. For at alle bedrifter skal benytte seg av mulighetene til å sende sine ansatte på videre- eller etterutdanning, kan man iverksette ulike typer virkemidler for bedriftene som benytter seg av det. Eksempelvis kan staten bidra ved å lønne en vikarstilling, eler andre typer virkemidler. Vi ser også for oss at mange ansatte vil kunne føle et større engasjement og glede seg over sin egen jobb, ved at de får bedre kunnskap og mer kompetanse innen sitt fagfelt.

 

 

 

Kapitteltilhørighet: Ungt arbeidsliv

Lærlinger
Lærlinger er noe man blir etter ent 2 årig videregående skole, når man går ut av videregående skole, skal alle ha rett på å få lærlingplass. Det er sånn i dag at det ikke er så mange som får lærlingplass og dermed ikke får fullført sin utdanning. Vi må sørge for at alle som vil gå ut i læring får den plassen de ønsker, og ikke tenker at man ikke får noe plass for det er lite sjans for at man får plass. Den videregående opplæringen er i dag en lovfestet rett. Allikevel ser vi at mange elever har problemer med å finne lærlingplass, og får derfor heller ikke gjennomført sin utdanning. AUF i Hedmark mener at halvveis ikke er godt nok ? alle skal ha krav på en lærlingplass, og vi mener denne retten skal lovfestes. Det må også legges press på kommuner og bedrifter, slik at lærlingene blir tatt i mot og får lærlingplass. Vi trenger mange innen helse og omsorg når eldrebølgen kommer, og vi har ingen tid å miste. 

Det burde stilles krav til hver kommune at alle som skal ut som lærling skal få en mulighet til å få plass og få jobb / bli det dem utdanner seg som.

AUF i Hedmark krever

 • At alle kommuner skal ha minst 1 lærling per 1000 innbygger
 • At lærlingplass skal bli en lovfestet rett

 

Ungdomsgarantien

Ungdomsgarantien er en garanti for ungdom mellom 20- 24 år.
Det skal utarbeides en aktivitetsplan med bruker, som skal inneholde tiltak og virkemidler fra Nav, men også andre tilbud som skole, helse og psykiatri. Dersom den enkelte har behov for det. Målet med planen er å kunne få ungdom ut i arbeid eller få hjelp til å prøve ut ting.
Det er viktig å kunne utarbeide en sånn aktivitetsplan for å kunne tilpasses hver enkelt etter behov. Det er mange forskjellige grunner til at man går på Nav for å få hjelp, det som er viktig er å sørge for at de som dropper ut av skolen kan få en mulighet men å få en sånn plan for å komme ut i arbeid. Et viktig tiltak!

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)

Helse, miljø og sikkerhet er en viktig del i arbeidslivet for å ta hensyn i det som stilles krav i forhold til arbeidstilsynet regelverk om HMS. Der står

det at det stilles krav om at lokale er rent, at man sørger for at man tenker på helsen til ansatte

og at sikkerheten er trygg.

Det at man passer på at det er tilrettelagt for hver enkelt fordi da kan man minske

sykefraværet og at alle kan trives med å jobbe sammen. Dette er arbeidsgiver sitt ansvar og

sørge for at regel verket blir fulgt opp. Vi må stille enda større krav til hver enkelt arbeidsplass for at dette skal bli fulgt opp. Jeg mener ved at man sørger for det så kan det være en mulighet at sykefraværet går ned og man tenker på ergonomi, rent lokale, tenke på at det er en nødutgang på hver enkelt plass. HMS er så viktig for at ting skal kunne fungere, sånn at alle skal trives.

 

Et inkluderende arbeidsliv

 

Et inkluderende arbeidsliv er viktig for å få alle i jobb og holde personer i den jobben de har. Vi må sikre at alle føler seg velkommen i arbeidslivet. Vi ser at i spesielt i omsorgsyrker som er kvinnedominerte er det mange som sliter med belastningsskader. AUF i Hedmark mener at det er viktig at arbeidsplassene/arbeidsgiver satser på forebyggende tiltak slik at arbeidstakerne kan holde ut i jobben frem til pensjonsalder.

 

Kvotering

Å endre holdninger til arbeidsgiver og holdninger på arbeidsplassen er noe av det viktigste vi kan gjøre for å sørge for et mer inkluderende arbeidsliv, og en bedre integrering i samfunnet. AUF i Hedmark mener kvotering kan være et viktig virkemiddel for å endre kjønnsrollene i arbeidslivet slik de er i dag. Vi trenger flere kvinnelige ledere, og vi trenger flere mannlige sykepleiere.  Positiv diskriminering legger til grunn at kandidatene er kompetente nok for jobben. 

AUF i Hedmark krever

 • Ordninger med kvotering av mennesker med minoritetsbakgrunn iverksettes i det offentlige, spesielt i ledende og synlige stillinger. 
 • Tiltak som kan bidra til dette kan være ulike typer kampanjer. Man må gjøre det mer attraktivt for menn å søke på utdanninger i kvinnedominerte yrker, og man må også motivere kvinner til å søke lederstillinger. Hvorfor er det sånn at det skal være søte jenter som skal være avbildet mens de skal ta blodprøver i studiekataloger, hvorfor kan ikke en mann bli avbildet på den måten? Hvorfor kan ikke ei jente bli avbildet mens hun legger grunnmuren til et hus istedenfor en gutt? 

 

Anonyme jobbsøknader 

 

Vi har alle hørt historiene om Ali som søker på mange forskjellige stillinger uten å bli kalt inn til intervju en eneste gang, men som fikk jobb straks etter at han byttet navn til Hans. Vi vet også at arbeidsgivere vegrer seg for å ansette gifte kvinner i 25 års alderen fordi de vet at sjansen er stor for at kvinnen om kort tid vil gå ut i svangerskaps permisjon. 

 

Dette er en klar og tydelig form for diskriminering i arbeidslivet, og en måte å forhindre det på, og gjøre slik at alle stiller likt på startlinjen i arbeidslivet er ved å innføre ordningen med anonyme jobbsøknader. Med anonyme jobbsøknader vil arbeidsgiveren bli tvunget til å se på kvalifikasjoner som utdanning, karakterer og tidligere jobberfaring istedenfor kjønn, alder og etnisk bakgrunn. 

 

Vi ser for oss at jobbsøknadene blir sendt inn til en institusjon eller sentral som videresender søknadene med søkernummer istedenfor navn. Dette gjør at arbeidsgiveren i første runde ikke kan diskriminere og favorisere søkerne, og må la de med best kvalifikasjoner få komme til intervju. Nå kan alle søkerne har samme sjanse til å presentere seg og gjøre et godt inntrykk. 

 

Det følger også utfordringer ved bruk av anonyme jobbsøknader. Arbeidsgiver kan se hvilket universitet søkeren er utdannet i og med det skjønne hvilken etnisk bakgrunn søkeren har. En annen utfordring kan være at arbeidsgiver søker en viss gruppe mennesker fordi arbeidet krever det. 

 

AUF i Hedmark krever

 • En prøveordning i Hedmark Fylkeskommune med anonyme jobbsøknader.
 • En evaluering av ordningen og tilpasning. 
 • At ordningen på langsikt blir innført statlig, dersom erfaringene er gode. 
 • Diskriminering på bakgrunn av navn presiseres i diskrimineringsloven.

 

 

Likestilling i arbeidslivet 

 

Selv om likestillingen i Norge ansees som god, er det flere tiltak AUF i Hedmark mener man kan gjøre for å bedre likestillingen i arbeidslivet. Kvinner er nå så godt som like yrkesaktive som menn, men enda er det flere kvinner som jobber deltid, og enda domineres lederstillingene av menn, og menn tjener 15 % mer enn det kvinner gjør. AUF i Hedmark mener at man skal jobbe for at lønnsforskjellene mellom mann og kvinne minsker.

Mange kvinner som jobber i offentlig sektor ønsker å jobbe heltid, men får ikke muligheten. Derfor vil AUF i Hedmark ha en lovfestet rett til heltid. 

 

Dette vil i tillegg være et bidrag til likelønn. For arbeidstakere som i dag har deltidsstillinger, mener AUF i Hedmark at de skal være de første som får tilbud om ekstravakter eller deltidsvikariater slik at de får mulighet til å fylle opp stillingen sin. Dette bør ikke være løsningen på heltid/deltid-problematikken, men en midlertidig løsning for deltidsansatte som ønsker full stilling.

 

AUF i Hedmark støtter arbeidet med en likelønnspott, som baserer seg på gjeldende regler for forhandlinger mellom partene. Kontantstøtten er nå avviklet for 2åringer, men AUF i Hedmark mener at den bør avvikles helt. Det er viktig at kvinner kommer raskt tilbake i arbeid etter fødsel, og dette mener AUF i Hedmark bør tilrettelegges for ved at det er full barnehagedekning i alle kommuner.

 

Det er videre særlig mange hjemmeværende kvinner som er innvandrere, og det er viktig at disse kvinnene også er aktive i arbeidslivet. Dette vil hjelpe på både mors og barns norskkunnskaper. Dette er tiltak som vil fremme likestilling og integrering i arbeidslivet.

 

AUF i Hedmark krever

 • Ha en lovfestet rett til heltid, der deltid er en mulighet. 
 • Avvikle kontantstøtten. 
 • At maksprisen på barnehageplass senkes.   ?HVA SYNS DERE?

  -Sandra

   
   

Rosen til Maria


Hei! 

Nå har jeg endelig fått bildene som vi tok på Utøya i Mars <3 Det var en annen AUF'er fra Hedmark, Annalis som hadde en bukett med roser og spurte om jeg ville ha en og det ville jeg. Valgte en fin, gul en fordi det er en så fin og lystog farge. Bestemte at jeg ville henge den på gjerdet langs kjærlighetstien. Blomsten var for Maria, som ble et av ofrene akkurat her. Se hvor fint den lyser opp blant alle de rød rosene! Etter jeg var der, sendte jeg en mld til Marte å sa at jeg hadde hengt en fin gul rose i gjerdet for Maria og at jeg skulle sende henne bildet av det. Her Marte, nå har jeg bildet du skulle få se! 

Dere kan lese innlegget jeg skrev til Marte HER

?Hva syns du om bildene? 

-Sandra- 

Home sweet home


Hei og god morgen! 

Da hadde jeg kommet meg hjem til Hedmarken igjen. Satt på med Nora, som dere skal få bli kjent med i et eget innlegg iløpet av jula. Spurte henne om det var greit at jeg skrev et innlegg og jada, det var bare hyggelig. Liker å spørre først, så jeg ikke skriver om noen også er det ikke greit. Når en skal skrive om enkelt peroner så er det greit å spørre. I går når jeg kom hjem, kom Gjermund og vi spiste kyllingiinger sammen, det var sååå koooos <3 Senere spiste vi middag sammen med de andre og da var det duket for spinatsuppe og pannekaker. Kjempegodt, for det har jeg kun spist en gang på Skaga i høst. Kl. 18.00 skulle jeg være med på Årsmøtet i Ringsaker AUF hvor vi skulle velge nytt styre blant anna. Når det kom til styremedlemmer, så var det jeg og 2 andre som ville stille, så da ble det til og med skrftelig valg. Heldigvis ble jeg gjenvalgt og kan sitte det neste året også. Grunnen var at jeg er en "sterk person i styret", noe i den duren sa de. Det var veldig koselig å høre, at jeg faktisk prøver å være litt med selv om jeg bor 3 timer unna. I tillegg fantvi ut hvordan jeg kunne være med på møtene uten å være fysisk tilstede. *trommevirvel*, nemmelig vår alles kjære Skype! Denne muligheten har jeg aldri tenkt på selv, men det gjorde meg veldig glad hvertfall. Så nå har jeg booket 3 kvelder i Januar allerede hvor jeg skal være med på møter over skype. 

9.Januar - Styreopplæring
16.Januar - Styremøte
22.Januar - medlemsmøte / Ekstraordinært årsmøte

I dag skal vi ned i dala og møte Tuva, spise lunsj med henne og kjøpe julegaver. Så vi får blogges senere, for her må vi nå ha i oss mat hvis vi skal overleve dagen. Neeeeida, bare tulla, men vi må spise så hade :)

-Sandra- 

22.Juli - Smykket


Hei! 

Første gang jeg leste om dette smykket, var på bloggen til Marte Smith. Jeg syns det er et veldig fint smykket og det symboliserer så innmari mye <3 

Har tenkt litt på det en stund nå, men i dag har jeg kjøpt og bestillt det, så snart er smykket hos meg! Mer info om smykket finner du HER   

 

?Hva syns du om smykket?
?Har du kjøpt det?

-Sandra- 

MISS IT


Fra første bli-kjent møtet med Hamar AUFNår jeg ble medlem, fikk jeg denne i posten - Gjett om jeg var stolt!Et av bli - kjent møtet til Ringsaker AUF (Khalid er veldig flink til å spise kake)Dette fikk jeg i posten, men noen dager senere mistet jeg det :( 

Det første innlegget jeg holdt for en liten forsamlingHer står jeg å snakker da :) I AUF er det masse fine folk :D!Dennis ble populær etter at han sa "Gregers" ;) 16.Desember var vi  på tur til Stortinget


Eskild Pedersen snakker for oss

  

Årsmøtet var det siste store arrangementet jeg var med på før jeg flytta

Dette er en stemme seddel 
Årsmøtetmiddagen - med Malin

UTØYA 
Jeg savner AUF, jeg savner å være politisk aktiv. Jeg er fortsatt medlem i AUF,  men har ikke fått vært med på noen møter eller større arrangementer i høst og det føles veldig rart. Før jeg flyttet var jeg veldig aktiv, jeg var med på alle møter og arrrangementer. Men jeg har det med meg i hjertet selv om jeg ikke får vært så veldig aktiv. Neste år, hvis jeg ender opp med å studere på Hamar, så får jeg endelig vært med igjen og det gleder jeg meg masse til! 

PS: IKKE GLEM SPØRSMÅLSRUNDEN JEG HAR GÅENDE :) -->HER 

-Sandra-

 

13 mnd og ennå ubegripelig...


Hei! 

I går var jeg på Hamar for å være med på minnesmarkeringen/avdukingen av minnesmerket på Koigen. Dagen i går viste også datoen 22. på kalenderen. 13mnd har gått, tenk på det. Selv syns jeg ennå det er ubegripelig og ikke til å fatte at dette har skjedd. Merket det veldig godt da vi skulle legge roser på vannet. Tårene presset på, men jeg holdt de tilbake uten å vite hvorfor. Men en tåre, en enslig tåre fikk lov til å trille nedover kinnet mitt. Så trist men også så fint! Bildene over sier sitt. I dag har jeg vært i Hamar og det første jeg tenkte på etter kjøretimen var, jeg MÅ til koigen å se på rosene og føle på stillheten der. Åååå, det var såå stille, bare måkeskrik, vannet, toget og klokkespillet som kom med sine fine toner. Nydelig! Det var utrolig godt å kunne sitte der helt alene på en sten og se utover mjøsa, rosene og det fine minnesmerket som er plassert på mjøsholmen. Et perfekt sted! Mjøsholmen er en liten øy rett utenfor koigen, kan svømme over dit på sommeren. Hvis det er et sted som jeg syns er fint i Hedmark, så må det bli Koigen.  

Før jeg dro til Koigen hadde jeg vært på Maxi fordi jeg måtte handle noen småting før jeg flytter. 


-Sandra- 
Les mer i arkivet » Juli 2017 » Juni 2017 » April 2017
hits