Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Tiden gikk alt for fort - Jeg er takknemlig

  • 30.07.2017 - 10:45 

God morgen! ♥

Det er søndag morgen, jeg sitter i stua og det er helt stille....ja, utenom kjøleskapet på kjøkkenet da, som bråker sin vante gang. De siste fire ukene vet dere jo at jeg har hatt sommerjobb. Første sommeren etter jeg begynte på studiet tenkte jeg at jeg burde få meg sommerjobb i bibliotek, men jeg trodde det skulle bli vanskelig. Det var ganske tilfeldig at jeg søkte på Stange, eller helt tilfeldig var det jo ikke da. Det er i nærheten av her jeg bor, men jeg kjente jo ingen som jobbet der og hadde vel ikke satt foten min innenfor døra heller. Det skadet jo ikke å sende inn en søknad. 

Nå er jeg ferdig med min tredje sommer som vikar hos Stange bibliotek! Jeg skjønner ikke helt hvor de tre årene ble av, og sommerjobben bare fløy sin egen vei. Det er ofte sånn at før man starter i sommerjobb tenker man "Å, dette kommer til å gå treigt" eller "Dette blir en laaaang sommer". Det har ikke vært mitt tilfelle i sommer. Fire uker gikk skremmende fort og det føles ut som det bare har gått en uke. Vi har gjort mye spennende, og tiden går nok fort, fordi man både trives i jobben og alltid har noe å gjøre. Ja, nå tenker du sikkert "Bibliotek?, sitter de ikke bare bak skranken å spiller kabal på PC'n?". Det har aldri skjedd meg på jobb og jeg tror ikke jeg kommer til å ha det så stille på jobb at det blir tilfelle noen gang. For de som måtte lure på hva vi gjør i løpet av en sommer, så kan jeg ramse opp i fleng: 

♥ Male (I år malte vi alle bokkassene i barneavdelingen) 

♥ Finrydde hyllene (Det er ganske mye som blir feilplassert i løpet av et år)

♥ Ta innlevering og rydde ut igjen på hylla (Man er ofte innom dette rommet i løpet av en dag)

♥ Formidling(!!!) (Noe av det viktigste man gjør i et bibliotek, enten det er for voksne eller barn) 

♥ Konkurranser for barn (Jeg hadde egen Emoji "Gjett hvilken bok/film" konkurranse, som heldigvis ble populært.) 

♥ Sosiale medier (Formidling på sosiale medier i bibliotekene blir bare enda mer viktig!) 
     ♥ Bokanbefalinger 
     ♥ #Bookfacefriday (Søk det opp på Instagram) 
     ♥ #Bokdialog ( Nytt konsept på Instagram) 
         (for å nevne noe)
♥ Filmvisning for barn (Et tilbud vi har hatt på Stange på tirsdag, som har vært populært, hvor vi har servert popcorn og saft).

♥ Utstillinger ( Jeg lagde min egen utstilling, hvor jeg fokuserte på lydbøker, som man kan ta med på bilferie) 

Dette er ting vi har gjort i tillegg til skrankevakter, hvor vi hjelper lånere med innlevering, utlån, fjernlån, kopiering, scanning, kaffemaskin, aviser, PC'er, finne frem på hylla. Det masse som skjer i biblioteket i løpet av en dag. I sommer fikk jeg føle på at mange også bare vil slå av en prat når de er innom å låner en bok. Biblioteket er en aktiv arena, og jeg er så takknemlig for at jeg har fått muligheten til å  jobbe hos Stange bibliotek! Det har gitt meg inspirasjon og motivasjon, nå som jeg skal ut i min første faste jobb. 

PS: Hvis du vil se på det vi har gjort i sommer kan du søke opp Stange bibliotek på Facebook og Instagram 

Sandra

 

hits