Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

UAPU - Et helt nytt nettverk!

  • 04.06.2017 - 20:58 

Hei! 

Jeg følger Verdens barn, som er organisasjonen jeg er adoptert gjennom på facebook. For en stund tilbake kom jeg over et arrangement de delte, med tittelen "Adopsjonskompetanse - hva er det? for adopterte". Det var UAPU som skulle holde arrangementet og hva er nå det da? UAPU står for Utenlandsadoptertertes politiske utvalg. Jeg begynte å gruble litt på dette møtet og tenkte automatisk at "Åååå dette blir sikkert skikkelig sånn politisk, med vansklige ord og avanserte greier om lover" osv. Det som gjorde at jeg bestemte meg for å gå var at det var for adopterte. Dermed tenkte jeg at "Hmm kanskje jeg får fortalt min historie?" "Kanskje jeg kan være med å påvirke noe som er større?".  Hovedformålet til UAPU er at etteradopsjonsarbeid nedfelles i den nye adopsjonsloven. Dette vil si at man ikke bare skal bli ivaretatt før og under adopsjon, men også i ettertid av adopsjonen! Det er utrolig viktig å få riktig informasjon og at ting går riktig for seg under selve proseesen, men det er først når man sitter med det adopterte barnet at det man har en hel perm med papirer på først "begynner". Det er da det først begynner i praksis og det er da man trenger et apparat som er der, for spørsmål, for oppfølging, for at noen skal si at "Det er helt normalt at du føler det sånn". I tillegg jobber UAPU for dette: 

Utenlandsadoptertes Politiske Utvalg (UAPU):

  • Jobber for å oppnå en endring i forståelsen av adopsjon.
  • Adopsjonsprosessen bør ses i et livsperspektiv.
  • Jobber for at etteradopsjonsarbeid skal bli en del av den nye adopsjonsloven.
  • Ønsker å være med på å danne et kompetansesenter for adopsjon.

Jeg ble møtt av så mange hyggelige mennesker, som har helt andre historier og er fra andre land enn meg selv. Vi så på filmen "De ensamma" som er en svensk dokumentar hvor adopterte i svergie forteller om relasjoner, identitet og nasjonalitet. Jeg hadde ikke sett denne på forhånd og var veldig spent på hva dette var for noe. Den ga mye nye inntrykk, samtidig som man kunne kjenne seg igjen i deler av den. Jeg anbefaler alle å se den, om du er adoptert eller ikke, fordi den åpner opp for tanker som ikke nødvendigvis bare er relatert til adopterte. Hvis du vil lese om den eller se den, så kan du trykker HER. Hvis du vil vite mere om arbeidet til UAPU kan du trykke HER

Etter å ha sett dokumentaren ble det åpnet for diskusjon og egne erfaringer og tanker, for så å prøve å knytte det til "hvordan kan vi bruke dette i videre arbeid?". Det ble fremmet mange bra og ikke minst veldig viktige tanker! Jeg ble helt imponert over alle som kom med tanker, og hvordan vi sammen klarte å se hvordan dette kan brukes som kompetanse for å hjelpe andre i samme situasjon. Det skapte hvertfall et veldig stort engasjement hos meg, og endelig føler jeg at "Yes, dette er noe jeg vil være med på, for dette kan jeg bruke mine erfaringer til. Her kan jeg være med å påvirke fordi jeg selv har kjent det på kroppen". 

Hvis du er adoptert og vil være med på UAPU sine møter i fremtiden, eller bare vil følge med på hva som skjer, kan du like facebook-siden deres HERI tillegg vil jeg oppfordre alle der ute, enten du er adoptert eller ikke, kanskje kjenner du noen som er det, til å skrive under på DENNE kampnajen! Dette er kampanjenen som er et viktig steg i arbeidet med å danne et kompetansesenter for adopterte og deres familier. 

 

Sandra 

 

hits